Llm, pgdip, pgcert jog, a fenntartható fejlődés és a nemzetközi jog

Általános információk

Program leírás

A világ óceánjai és tengerei létfontosságúak a Föld életének fenntartásához. Csökkenhetik a szegénységet, biztosítva az élelmiszerbiztonságot és foglalkozhatnak a méltányossággal kapcsolatos kérdésekkel. Ez azt jelenti, hogy meg kell értenünk a Nemzetközi Tengeri Jog és a nemzetközi jog más, a fenntartható fejlődésre vonatkozó elemei közötti kapcsolatot.

A Tengerjog Nemzetközi Törvénye mindig fejlődik. Jelenleg New Yorkban folyik a tárgyalás, például egy új, jogilag kötelező érvényű eszköz kidolgozása a tengeri biológiai sokféleség megőrzésére és fenntartható használatára a nemzeti jogon túli területeken.

Ez a kurzus a Nemzetközi Tengerjogi Törvény és a nemzetközi jog más területei közötti kapcsolatra összpontosít. Ezek a területek magukban foglalják a nemzetközi biodiverzitást; emberi jogok; kereskedelmi; és a befektetési jog. Ad neked azokat a tudást és készségeket, amelyekkel meg kell értened az óceán irányítását és mindazt, amit tartalmaz. Az óceánirányítás tudományának, politikájának és nemzetközi jogának fejlett, szakosodott és átfogó ismerete lesz. Meg fog tanulni a nemzetközi jog más, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos területeiről is. Az analitikus készségekre támaszkodva megértheti és hozzájárulhat a Tengerjog nemzetközi jogának folyamatos fejlesztéséhez és végrehajtásához. Miután elvégezte ezt a kurzust, akkor részt vehet a tengerjog nemzetközi tárgyalásaiban és más kapcsolódó folyamatokban.

A világ vezető szakemberei Világelső szakértők és gyakorló szakemberek tanítják. Ők a legmodernebb akadémiai kutatásokra és közvetlen részvételükre irányulnak az óceáni jog és az irányítási folyamatok terén.

Rugalmas tanulás Rugalmas kevert tanulás programot kínálunk. Ez egy nagyszerű lehetőség, ha korai vagy középiskolai profik vagy, akik nem tudnak egy egész évet tanulni. Tanulmányozni fog távolról két héten át tartó intenzív bentlakásos üléseken kívül Skóciában. Ezek a megbeszélések lehetőséget adnak arra, hogy erősítsék szakértelmüket és készségeiket, és építsenek szakmai hálózatára.

Háttér Ennek a kurzusnak a tanulmányozásához megfelelő munkatapasztalattal kell rendelkeznie az óceán irányításában, vagy az óceáni tudományban és / vagy politikában. Nincs szükséged egy korábbi jogi diplomára.

Mit tanulsz? A fenntartható fejlődés szempontjából lényeges, az óceánok irányításában rejlő széles körű szakértelem területét lefedjük: a tengeri környezet védelme, a tengeri és parti biológiai sokféleség kezelése az éghajlatváltozás és az óceánok közötti kapcsolat az élelmiszerbiztonság és a halászat fenntarthatósága között a kék növekedés lehetőségei és kihívásai (idegenforgalom, szénhidrogén és ásványi erőforrások kiaknázása és feltárása, hajózás és kereskedelem, tengeri megújuló energiaforrások) Foglalkoztathatóság A nemzetközi foglalkoztathatóság a képzés középpontjában áll. A kurzus tanított elemei felkészítik Önt a nemzetközi, regionális, uniós és / vagy transznacionális óceánokra vonatkozó jogi ügyekben részt vevő nemzetközi szervezetek és nemzeti kormányok szakmai pályafutására és előmenetelére. Ön is képzett, hogy dolgozzon a think tankok, tanácsadó cégek, magánvállalatok és nem kormányzati szervezetek, amelyek működnek a nemzetközi, regionális, nemzeti és szubnacionális szinten. A kurzusvezetők személyre szabott tanácsokat fognak nyújtani a nemzetközi karriertől.

Létesítmények A könyvtárunk széles körű jogi jelentéseket, jogszabályokat, sorozatokat és monográfiákat tartalmaz. Kulcsfontosságú jogi jelentéssorozatokkal is rendelkezik, és a kormányzati kiadványokban és egyéb kapcsolódó területeken kiterjedt gyűjteményeket gyűjt. Számos elektronikus információhoz férhet hozzá, amelyet otthonról elérhet. Ez magában foglalja a legfontosabb jogi adatbázisokat és tananyagokat.

Vendég előadások Néhány osztályod része olyan külső szakértők és szakemberek bevonása is, akikkel a SCELG folyamatos partnerkapcsolatokat folytat. Ide tartoznak az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), a Nemzetközi Környezetvédelmi és Fejlesztési Intézet (IIED), a Marine Scotland Global Oceans Biodiversity Initiative (GOBI).

Hálózat más szakemberekkel világszerte A nemzetközi szervezetek vendéghallgatói nem csak meghívást kapnak arra, hogy megosszák tapasztalataikat és mélyreható ismereteiket, hanem építsenek szakmai hálózatára is. Az LLM hallgatók a zárt alumni csoport részévé válnak a LinkedIn-ben, azzal a céllal, hogy összekapcsolják a környezeti joggal és irányítással foglalkozó más szakembereket, és frissítik a kiválasztott munkahelyi és partnerségi lehetőségeket.

Globális gyakorlók az oktatói körében Az Egyesült Királyság egyik legkörnyezetesebb környezetvédelmi szakértője tanítja Önt. Munkatársaink rendelkeznek szakértelemmel, többek között a biológiai sokféleséggel, az éghajlatváltozással, az emberi jogokkal és a környezetvédelemmel, a környezet igazságosságával és a vállalati elszámoltathatósággal. Nemcsak a legkorszerűbb tudományos kutatásokból, hanem a multilaterális környezetvédelmi tárgyalásokba való bevonásukból, az Egyesült Nemzetek és regionális szervezetek tanácsadói részéből, a fejlődő országoknak a természeti erőforrásokra vonatkozó jogszabályok reformjaival kapcsolatos jogi tanácsadásból, valamint a kormányközi és nem kormányzati szervezetek és az őslakosok és a helyi közösségek szervezetei.

A Strathclyde Környezetjogi és Irányítási Központ A Strathclyde Környezetjogi és Irányítási Központ (SCELG) célja, hogy azonosítsa és alakítsa a környezetvédelmi irányítás területén a jogi kutatások feltörekvő területeit. Diákjaink a központ szerves részét képezik, egyetemi hallgatókkal, doktoranduszokkal és látogatói tudósokkal együtt. Lehetősége lesz arra, hogy részt vegyen a központ által végzett kutatási és tanácsadási munkában. Az új készségeket és ismereteket a gyakorlatba teheti, megerősítve önéletrajzát.

Utoljára frissítve nov. 2017

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The Faculty of Humanities and Social Sciences enjoys an excellent reputation across a wide spectrum of disciplines. We aspire to generate new ideas, knowledge and skills to increase our understandin ... Tovább

The Faculty of Humanities and Social Sciences enjoys an excellent reputation across a wide spectrum of disciplines. We aspire to generate new ideas, knowledge and skills to increase our understanding of the world and strive to make a significant contribution to the economy, society and culture of Scotland and beyond. With one of Scotland’s top law schools, and as the country’s largest provider to teacher education, we also have significant expertise in developing the professional practice needed to equip modern societies at all levels. Kevesebb