6 LLM Programok ban ben Ausztria for 2024

LLM Programok ban ben Ausztria for 2024Filter
    • Krems an der Donau, Ausztria

    Teljes idő

    1 év

    Az egyetemen

    Angol

    Az adatgazdaságban a vállalkozások nagy mennyiségű adattal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy adatalapú döntéseket hozzanak (adatvezérelt menedzsment, „DDM”). Ez nemcsak a technológiai cégekre vonatkozik, hanem egyre inkább az adatigényes kkv-kra és az induló vállalkozásokra. Sok esetben automatizált rendszereket (pl. mesterséges intelligenciát) használnak üzleti döntések előkészítésére vagy meghozatalára adatok alapján vagy innovációs folyamatokkal összefüggésben. Az adatok életciklusának különböző szakaszaiból azonban különböző jogi kérdések merülnek fel. Így az adatvezérelt döntéshozatalhoz és az adatorientált vállalkozásokhoz a kompetenciák és készségek széles spektrumára van szükség: összefonódó műszaki ismeretekre, menedzsment know-how-ra és mélyreható jogi ismeretekre.

    • Vienna, Ausztria

    Teljes idő

    2 félévben

    Távoktatás, Az egyetemen

    Angol

    • Vienna, Ausztria

    Teljes idő

    1 év

    Az egyetemen

    Angol

    Az összehasonlító alkotmányjog mesterképzésének tanterve az alkotmányos kormányzat fejlődésével és működésével kapcsolatos kérdéseket öleli fel szélesebb politikai, társadalmi, történelmi, regionális és nemzetközi összefüggéseiben. Az alaptanterv az összehasonlító alkotmányjog alapvető kérdéseire összpontosít, az alkotmányalkotásra és az alkotmányos tervezésre, az alkotmányos kormányzásra (a hatalmak horizontális és vertikális szétválasztása), valamint az alkotmányos jogok védelmére a világ vezető, feltörekvő és hanyatló alkotmányos demokráciáiban.

    • Vienna, Ausztria

    Részidő

    12 hónapok

    Az egyetemen

    Angol

    A digitalizáció és az átalakulás manapság sokkal több, mint divatos szavak. Annak ellenére, hogy látjuk az aktuális trendeket, és szívesen beszélünk róluk, gyakran alábecsüljük működésünk fontosságát és összefüggéseit, mert hozzászoktunk ahhoz, hogy azt hisszük, mi irányítunk. Milyen gyakran látunk trendeket, de nem cselekszünk rájuk elég gyorsan? Az adóhatóságok és az adófizetők közötti információcsere digitalizálása nem szűnik meg.

    • Vienna, Ausztria

    Teljes idő

    1 év

    Az egyetemen

    Angol

    Az LL.M. in Global Business Law and Regulation felsőfokú jogi oktatást kínál a globális üzleti jog területén. Szakmai programként fiatal jogi szakembereket céloz meg, és kielégíti a gyakorlatorientált jogi képzés iránti igényeiket. Lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy a következő négy terület valamelyikére szakosodjanak: (1) nemzetközi vitarendezés, (2) nemzetközi gazdasági és kereskedelmi jog, (3) társasági jog és (4) szabályozás és vállalati társadalmi felelősségvállalás.

    • Warsaw, Lengyelország
    • Shanghai, Kína
    • + 1 more

    Részidő

    1 év

    Összekevert, Távoktatás, Az egyetemen

    Angol

    Öt intézmény szervezi meg az LL.M. a transznacionális kereskedelmi gyakorlatban. A Center for International Legal Studies (Salzburg, Ausztria) több mint 5000 ügyvédi tagot szerzett az egész világon. A Lázársi Egyetem Jogi Karának (Varsó, Lengyelország) az elmúlt hét évben első helyen állt a lengyel egyetemi karokon. Az 1635-ben alapított Eötvös Loránd Tudományegyetem (Budapest, Magyarország) vezető jogtudományi karnak számít Magyarországon. A Lixin Egyetem Pénzügyi Jogi és Politikai Központja Sanghajban, Kínában található, a Boston University of Law (Boston, Massachusetts) 1872-ben alapították, és az Amerikai Ügyvédi Kamara által akkreditált több mint 200 jogtudományi iskola felső 25-ben.