Népszerű Kategóriák

LLM Képzések

Az LLM, avagy Jogi Mesterdiploma (Master of Laws) egy olyan egyetemi diploma, melyet a jog egy területén végzett sikeres kutatás befejeztével kap kézhez az alapdiplomás jelölt. A jogászok számára az LLM képzés szakértelemet nyújt egy adott jogi területen, előrelépést biztosít a karrierben, és segít kiépíteni a szakmai kapcsolatokat.

Néhány példa LLM képzésekre: IT, adójog, pénzügyi szolgáltatások, nemzetközi jog, környezetvédelmi jog és kereskedelmi jog. Egyes egyetemek is lehetővé teszik a diákok számára, hogy szakmai érdeklődésüknek megfelelően saját, specializált LLM tanterveket dolgozzanak ki. Az LLM képzések zöme legalább egy éves. Egyes képzések elsősorban kutatómunkából állnak, mások a szemináriumi munkát is megkövetelik. Az LLM képzésre járó hallgatóknak a diploma megszerzéséhez szakdolgozatot kell készíteniük.

A különböző LLM képzések sokszínűsége zavarba ejtő lehet, de ne hagyd, hogy ez megállítson! Kezdd meg a keresést az alábbi legnépszerűbb LLM képzésekkel!

Az újonnan hozzáadott LLM-k

Aalto University

Master Of Science In Yritysjuridiikka

Január 8, 2018
A program nyelve ebben a programban finn. Kérjük, olvassa el a program információkat finn nyelven.

The University of Law

Msc Jog és Magán ügyfél Tanácsadás

Január 1, 2018
A STEP Professional posztgraduális diploma magántulajdonú tanácsadásban szerzett ismereteire alapozva az MSc jog és a magánügyfelek tanácsadása mesterképzést nyújt, amely nagy hangsúlyt fektet a készségek és ismeretek fejlesztésére a jog és a megfelelés területén.

Bond University

A Törvények Mestere (külső)

Január 15, 2018
A Bond Törvény együttműködött a Svájci Nemzetközi Jogi Iskolával (SiLS), hogy online tanulmányi lehetőséget kínáljon az LLM számára a nemzetközi kereskedelmi jog és vitarendezés szakosodásával. A specializációt olyan jogi diákok és karrier-szakemberek számára alakították ki, akik különböző kulturális és jogi háttérrel rendelkeznek, akik egy nemzetközi üg… [+]yvédi iroda, multinacionális vállalat vagy kormányzati szervezet magas szintű pályafutását célozzák. A négy 20 cps-os alany a legkorszerűbb távoktatási technikákat alkalmazza a hallgatók és oktatóik, társaik és erőforrásaik közötti távolság áthidalására. A 20 főből álló online osztályokat az egész világon működő oktatók felügyelik. [-]

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

LLM

Ahhoz, hogy az Amerikai Egyesült Államokban és sok európai országban ügyvédként dolgozhass jogi diplomát kell szerezned, és számos vizsgát kell tenned, többek között szakvizsgát is, ezzel bizonyítva a jogi területen való jártasságodat. Azok a hallgatók, akik ezen alapvető követelmények teljesítése után tovább szeretnének tanulni, élhetnek a posztgraduális képzések nyújtotta lehetőségekkel. Az egyik ilyen lehetőség az LLM képzés, amely népszerű a nemzetközi jogi pálya iránt érdeklődők körében. Ha az LLM képzés lehetőségét fontolgatod, tudj meg többet a képzésről! Segíteni fog, hogy eldöntsd, neked való-e.

Mi az az LLM?

Az LLM Jogi Mesterképzést jelent. Ezt a posztgraduális jogi diplomát gyakran választják azok a joghallgatók, akik a jog egy adott területén további ismeretekre kívánnak szert tenni. Ilyenek például a Szellemi Tulajdonjog vagy a Bankjog.

Az LLM diploma nemzetközileg elismert. A legtöbb országban ez a diploma önmagában nem jogosít fel a jogi gyakorlatra. Általában a Jogi Alapképzés és a Juris Doctor diploma kiegészítéseként tekintenek rá. Ahhoz, hogy ügyvédként praktizálhasson, a hallgatónak először jogi diplomát kell szereznie, majd szakvizsgát kell tennie. Az LLM további képesítéseket ad a hallgató már meglévő végzettségéhez.

Bár az LLM programok nemzetközileg elismertek, nincsen általános meghatározásuk. Ez azt jelenti, hogy egy amerikai LLM képzés más tematikájú lehet, mint egy angliai képzés. Az érintett témák gyakran vezetik be a külföldi jogászokat egy másik ország jogi gyakorlatának alapjaiba.

Az LLM képzés előnyei

Az LLM diploma nem előfeltétele a jogi pályának, de sok ügyvédi iroda alkalmaz szívesebben LLM diplomásokat. A diploma nem csupán azt bizonyítja, hogy a hallgató szakszerű képzést kapott, de azt is megmutatja, hogy a pályakezdő elhivatott a jogászszakma iránt, és kész a fejlődésre.

A legtöbb posztgraduális diplomához hasonlóan az LLM diploma is gyakran növeli a jogász jövedelemszerző potenciálját. Akadnak ügyvédek, akik mintegy 7%-os fizetésemelkedésről számolnak be az LLM diploma megszerzése után. Ez nem garantált, hiszen minden munkáltatónak megvannak a maga szabályai a posztgraduális végzettséggel járó fizetésemelésről, mindensetre gyakori jelenség.

Mint a nemzetközileg elismert képzések általában, az LLM képzések is lehetővé teszik a jogászok számára, hogy nemzetközi környezetben helyezkedjenek el. Azok az ügyvédi irodák, amelyek gyakran foglalkoznak nemzetközi ügyekkel jól járhatnak, ha LLM végzettségű jogászokat vesznek fel. A pályakezdők így számos munkalehetőség közül válogathatnak. Mivel a világ egyre kisebb, nagy ütemben növekszik a nemzetközi kompetenciájú jogászok iránti kereslet. Az LLM segít kitölteni ezt a munkaerőpiaci űrt.

Azoknak a jogászoknak, akik külföldre terveznek költözni hasznára válhat az LLM diploma, hiszen feljogosítja őket, hogy jogi praxisba fogjanak új lakóhelyükön. Az ehhez kapcsolódó szabályozás országonként nagyban eltérhet, de egyes területeken nem is kell más, mint egy nemzetközi jogi diploma és a megfelelő LLM képzés ahhoz, hogy a munkakereső jogász szakvizsgát tegyen, és munkába állhasson új lakóhelyén. Esetenként a jogásznak el kell végeznie egy teljes felkészítő képzést is, mielőtt letenné a szakvizsgát.

Ezek az LLM diplomával járó legnyilvánvalóbb előnyök. Egy másik előny, amely miatt sokan választják az LLM képzést, a szakmai kapcsolatok kiépítése a jog egy adott területén. A képzés során megismert emberek, tanárok és hallgatók a későbbiekben értékes szakmai kapcsolatokat jelenthetnek.

Mennyibe kerül egy LLM?

Nehéz előre megbecsülni az LLM diplomával járó költségeket, mert az egyetemek eltérő felépítésűek lehetnek. Túl ezen a kiadások mértéke függ a képzés helyszínétől, illetve attól, hogy a hallgató nappali, vagy részidős képzésre jelentkezik-e. Az Egyesült Államokban egy LLM diploma tandíja 30,000 - 50,000$ között alakulhat. A többi költséget is hozzáadva a hallgató mintegy 70,000 - 80,000 dollár összegű költséggel számolhat, ha az LLM képzést választja. Bár ez soknak tűnhet, ne tántorítson el a diploma megszerzésétől. A különböző ösztöndíjak és diákhitelek bárki számára elérhetővé tehetik az LLM diplomát.

Az LLM Diploma Követelményrendszere

Ha egy LLM képzés lehetőségét fontolgatod, az alapvető követelmények megismerése segíthet az átgondolt döntéshozásban. A legtöbb képzés előfeltétele a jogi diploma. Ha az általad választott képzésen ez nem követelmény, valószínűleg egy kapcsolódó területen szerzett végzettségre lesz majd szükséged a felvételinél. Ezek a képzések túlnyomórészt a kutatómunkára épülnek, és nem követelnek sok szemináriumi munkát, bár ez utóbbi sem kizárt. A legtöbb LLM képzés végén a hallgatónak szakdolgozatot kell írnia, hogy megmutassa, mi mindent tanult a képzés során.

LLM Képzéseket Kínáló Országok

Az LLM képzés hagyományosan elsősorban az angolszász országokban volt ismert, hiszen itt használják legrégebben az Alap- és Mesterképzések rendszerét. Ám azóta több európai és ázsiai országban is elterjedt, például Finnországban is, ahol az LLM diploma a jogi praxis előfeltétele.

Ha érdekel az LLM képzés, el kell döntened, hogy melyik ország programjai a legideálisabbak számodra. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban számos LLM képzést találunk. Kanada, sok európai ország és több ázsiai állam egyetemei is kínálnak LLM programokat. A hallgatók általában ott végzik az LLM képzést, ahol élnek, vagy ahol dolgozni szeretnének. Ne felejtsd, hogy az oktatás nyelve esetenként az ország hivatalos nyelve lehet.


LLM Diplomák Típusai

A jog számos területe kínál LLM diplomákat. Az Adó LLM és a Nemzetközi Jog LLM diplomák a legnépszerűbbek közé tartoznak. További LLM képzések: emberi jogok, szellemi tulajdonjog, tengeri jog, üzleti jog, bankügyletek, egészségügy, pénzügy and nemzetközi adózás. A vállalati pénzügy és az ingatlanügyletek szintén népszerű LLM szakirányok.

Azoknak a jogászoknak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni pénzkereseti lehetőségeikből és szívesen nyitnának nemzetközi álláslehetőségek felé, az LLM észszerű választás. A megfelelő képzés elvégzésével ezek a jogászok mindössze egy év leforgása alatt javíthatják anyagi helyzetüket és karrierkilátásaikat.