LLM irányítás és törvény a digitális társadalomban

Általános információk

Program leírás

Milyen szerepet játszik a kormány a digitális társadalomban? És milyen hatással van ez a közszektorra? Hogyan kell megközelíteni a kiberbűnözés kérdéseit jogi és szervezeti szempontból?

A digitalizálásban a közelmúltban elért haladás eredményeként egyre több fél vesz részt a biztonsági kérdésekben. A „biztonság és a digitalizálás” végül nem korlátozódik a számítógépes bűnözésre, és így érinti mind a rendőrséget, mind a bíróságokat. Ezenkívül a megfigyelés és a közrend fenntartásának kérdéseivel is foglalkozik, ideértve az online és az offline közrendet is. A kormányzati ügynökségeknek el kell dönteniük, hogy mely stratégiákat kell elfogadniuk a digitalizálás által előidézett akadályok és kérdések kezelése érdekében.

A munkaerőpiacon egyértelmű igény van az interdiszciplináris profilú diplomásokra, amelyek képesek értelmezni a digitális társadalom fejleményeit és ennek megfelelően reagálni. Ez a mester program célja, hogy megfeleljen ennek az igénynek, és felkészíti a hallgatókat a karrier ezen a területen.

Ebben a programban intenzíven együtt fog működni az egyetemi partnerekkel mind a magán, mind az állami szektorban, hogy betekintést nyerjen a szervezetek által felmerült valós problémákba. Gyakorlati tapasztalatokat szerezhet a nyilvános kontextusban történő munkában a digitalizálással kapcsolatos problémák területén. Pályakezdő a program megfelelő felszereléssel rendelkezik, hogy megvitassák és kezeljék ezeket a problémákat, akár a tudományos kutatás vagy a politikai vagy kormányzati szervezetek vagy az üzleti világban.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a programot Leeuwardenben (nem Groningenben) tartják az egyetemi egyetemen.

Program

1. év

Ez a mester program egy évig tart. Az első félév a kormányzás, a jog és a biztonság kulcsfontosságú témáinak integrált kurzuskészletéből áll, a „biztonság a digitális társadalomban” átfogó témájában. Az első félév az elméleti koncepciók megismerésére és a kutatási készségek fejlesztésére összpontosít.

Ez részben azzal érhető el, hogy gyakorlati esettanulmányokat készít például egy biztonsági ellenőrző régióból, biztosítótársaságoktól, bankoktól, a Holland Közlekedési Szabályozási Iroda CJIB-től és kormányzati szervezetektől. A második félév célja az ismeretek elmélyítése.

Tanfolyamok

 • Politikatudomány a digitális társadalomban (6 EK)
 • Felügyelet
 • Szemináriumi politika elemzése (6 EK)
 • Modern közigazgatás (6 EK)
 • Biztonság
 • Kiberbűnözés (5 EC)
 • A biztonság irányítása (5 EK)
 • Tézisprojekt (20 EC)

Külföldön tanulni

 • A külföldi tanulmányok nem kötelezőek
 • Átlagosan 20 hétig
 • Legfeljebb 30 EC

Belépési követelmények

Felvételi követelmények

Konkrét követelmények Több információ
fokozat átlaga A felvételi bizottság számára átírásokkal és oklevelekkel való ellátás mellett a hallgatóknak egyenértékű legalább 7/10-es GPA-val (Grade Point Average) kell rendelkezniük (holland besorolási skála).
tudás minimum

Minimális tudásjog: a közigazgatási jog, az alkotmányjog, a tulajdonjog és a szerződéses jog alapismerete, valamint a nemzetközi közjog és / vagy az európai jog alapvető ismerete.

Minimális ismeretek a társadalomtudományban: alapvető ismeretek a társadalomtudományi kutatási módszertanról, a társadalomtudomány elméletéről, a politikáról és a szervezeti tanulmányokról.

nyelvvizsga

Az angol anyanyelvűek mentességet kérhetnek a jártasság igazolása alól. Egyébként be kell bizonyítania az angol nyelvtudást:

 • TOEFL: 100 (minden szakasznak legalább 21-nek kell lennie; az írási szakasznak legalább 23-nak kell lennie)
 • IELTS: 7 (minden szakasznak legalább 6,0-nak kell lennie; az írási szakasznak legalább 6,5-nek kell lennie)
 • Cambridge C2 jártasság (CPE, Cambridge angol nyelvtudási bizonyítvány);
 • Cambridge C1 Advanced (CAE, Cambridge Certificate of Advanced English)
 • Azok a jelentkezők, akik egy holland kutatóintézetben angol nyelvű alapképzésben vesznek részt, vagy menekültek, mentesülhetnek az angol nyelvvizsga elvégzése alól.

A teszt pontszáma nem lehet régebbi, mint két év.

korábbi oktatás LLB vagy azzal egyenértékű kiskorú a társadalomtudományban, vagy BSc a társadalomtudományban kiskorú jogi személy.
referencia levél A jelentkezőknek egy referencialevelet kell benyújtaniuk egy akadémiai játékvezetőtől, aki részletes ismeretekkel rendelkezik tudományos ismereteikről. A referenciát a bírói intézményes e-mail címről e-mailben lehet eljuttatni a Felvételi Irodába, vagy feltölteni az online pályázati rendszerbe. A feltöltött levélnek fejlécesen kell lennie, és a bíró alá kell írnia, és tartalmaznia kell a bíró elérhetőségét, ideértve intézményi e-mail címét.

Jelentkezési határidők

A hallgató típusa Határidő Indítsa el a kurzust
Holland hallgatók 2020. május 1. 2020. szeptember 1.
EU / EGT hallgatók 2020. május 1. 2020. szeptember 1.
nem EU / EGT hallgatók 2020. május 1. 2020. szeptember 1.

Tandíj

Állampolgárság Év Díj Program űrlap
EU / EGT 2019-2020 2083 € teljes idő
nem EU / EGT 2019-2020 14650 euró teljes idő
EU / EGT 2020-2021 2143 € teljes idő

Álláslehetőségek

Ebben a programban intenzíven fog együttműködni a magán- és az állami szektor partnereivel. Ily módon valódi problémákkal szembesül a közszektorbeli szervezetekkel. Gyakorlati tapasztalatokat szerezhet a digitalizálási problémákkal kapcsolatos nyilvános kontextusban történő munkavégzés során. A program végzettségével nagyszerű felszereltséggel rendelkezik az ilyen problémák megvitatására és kezelésére, akár akadémiai kutatásban, akár politikai vagy kormányzati szervezetekben, vagy az üzleti világban.

A program végzősei a közszektor különféle pozícióin dolgoznak. Karrierlehetőségek nemcsak a hagyományos hatóságok, például a minisztériumok vagy a tartományi és helyi önkormányzatok számára rejlenek, hanem különösen az őket körülvevő szervezetekben is: ügynökségek, független irányító testületek, önkormányzatok közötti és regionális szervezetek, európai és nemzetközi szervezetek, valamint az üzleti világban. Vegyük például a Nemzeti Rendőrséget, a minisztériumok olyan osztályait, mint például a Nemzetbiztonsági és Terrorizmus Elleni Koordinátor, az Ügyészség, a Különleges Nyomozó Szolgálat és a magánszereplők, akik közszervezetekkel működnek együtt.

Job példák

 • Kutató egy biztonsági ellenőrzési régióban
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Tovább

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Kevesebb
Groningen , Leeuwarden + 1 Több Kevesebb