LLM haladó tanulmányok a nemzetközi vitarendezésben és választottbíráskodásban

Általános információk

10 locations available

Program leírás

Leiden University Nemzetközi Vitarendezési és Választottbírósági Tanulmányainak magas szintű posztgraduális programja a nemzetközi vitarendezés és a választottbíráskodás elméletéről és gyakorlatáról a nemzetközi jogban.

Mit jelent ez a mesterképzés?

Hogyan rendezik az államok a nemzetközi vitákat? Hogyan folyik a peres és választottbírósági eljárás a nemzetközi jog szintjén? Választható-ea befektetési viták egy állam és egy külföldi befektető, vagy két állam között? Mi a Nemzetközi Bíróság és más nemzetközi bíróságok és bíróságok szerepe a nemzetközi társadalomban?

Tanulja meg, hogyan lehet válaszolni és kezelni ezeket és más kérdéseket a nemzetközi jog szempontjából.

A nemzetközi vitarendezés és választottbíráskodás választásának okai?

A nemzetközi vitarendezés és választottbíráskodás haladó tanulmányainak hallgatóként az alábbiak részesülnek:

 • Kiváló hírnév: A Leiden Jogi Iskola jó nemzetközi hírnevet élvez magas színvonalú oktatás és kutatás területén.
 • Egyedi fókusz: A diplomások mélyreható ismereteket szereznek a nemzetközi jogviták rendezéséről és a választottbíráskodásról, de észre veszik más területeken is a vitarendezést, felkészítve őket képességekre, amelyek felkészítik őket jövőbeli szakmájukra.
 • Szakértői oktatók: Szakértőket és vendégtanárokat oktatnak, akik nemzetközileg elismertek a vitarendezés és a választottbíráskodás területén. Sok oktatószemélyzetünk nemcsak akadémikusok, hanem választottbírók, ügyvédek vagy olyan nemzetközi szervezetek kiemelkedő tagjai, mint például az Állandó Választottbíróság (PCA).

A nemzetközi vitarendezés és választottbíráskodás a megfelelő program az Ön számára?

Ez a program megfelelő az Ön számára, ha őszinte érdeklődése van a terület iránt és:

 • - Ön képesített ügyvéd, aki tovább akarja specializálódni a területen vagy javítani a karrier kilátásait, vagy -
 • kiváló hallgató, aki jogi diplomával rendelkezik, és hozzáférést biztosít a jogi gyakorlathoz, vagy
 • releváns szakmai tapasztalattal rendelkezik a területen.

A program azoknak szól, akik jogi gyakorlatban, nemzetközi szervezetekben, kormányzati intézményekben, nemzetközi nem kormányzati szervezetekben vagy tudományos életben dolgoznak vagy szeretnének karriert folytatni. A programot teljes munkaidőben, egy évig, részmunkaidőben pedig két évig követheti.

Felvételi követelmények

Ahhoz, hogy a Leiden University részt Leiden University a nemzetközi vitarendezési és választottbírósági Leiden University , meg kell felelnie a következő felvételi követelményeknek.

Akadémiai követelmények
 • Jogi diplomát kínál, amely hozzáférést biztosít a joggyakorláshoz abban az országban, ahol azt megszerezte, vagy azzal egyenértékű diplomát elismert egyetemi / jogi iskolában; vagy azzal egyenértékű szintű diplomát egy másik tudományágban, megfelelő háttérrel vagy a jog megértésével.
 • A kiváló tudományos teljesítmény bizonyítéka, amelyet egy tudományos átirat és ajánlólevelek mutatnak be.
Nyelvi követelmények
 • Bizonyított angol nyelvtudás, amelyet TOEFL teszt (összesített pontszáma 100 internetes alapú), vagy IELTS teszt (összesített pontszám 7,0), vagy Cambridge angol nyelvtudási tanúsítvány (CPE) bizonyít, amelyet megfelelő teszt igazol, amelyet alkalmanként kiegészít telefonos interjú.
 • A fent említett általános angol teszteredmények mellett az összes alszakaszra kötelező az IELTS 6.0 (TOEFL 20) minimális sávértékelése.

Ez a követelmény nem vonatkozik, ha:

 • Oktatását Kanadában (Quebec kivételével), az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Új-Zélandon vagy Ausztráliában végezte, vagy
 • Nemzetközi érettségi.
Presessional English Course

A jelentkezőknek felvételi lehetőséget lehet nyújtani egy egy hónapos előzetes ülés előtti angol nyelvtanfolyamra a belépés előtt, ha rendelkeznek a következő angol nyelvű teszt pontszámokkal - ez mindig a program felvételi testületének belátása szerint:

 • Az IELTS 6.5 teljes pontszáma (TOEFL 90) - egyetlen sávszáma sem lehet alacsonyabb, mint az IELTS 5.5 (TOEFL 17).
 • Elegendő általános angol pontszám, de egy vagy több IELTS 5.5 (TOEFL 17) zeneszám.
Programspecifikus követelmények
 • A felvételi követelmények teljesítése nem feltétlenül garantálja a felvételi ajánlatot. A hallgatókat az általános érdemek alapján választják ki.
 • EU-n kívüli / EGT-hallgatóként csak a teljes munkaidős személyes szemináriumot választhatja (vagy a vegyes tanulási lehetőséget, amely a légiközlekedési és űrjogi hallgatók számára elérhető), de a részmunkaidőben a szemtől szembeni lehetőséget nem választhatja.
Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Tovább

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Kevesebb
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Hága , Hága , Hága , Hága + 9 Több Kevesebb