LLM haladó tanulmányok a globális és az európai munkajogról

Általános információk

10 locations available

Program leírás

A gazdaság globalizációjával a munkajog is globális témává vált. A vállalati társadalmi felelősségvállalás és a tisztességes munka olyan normákká válnak, amelyeket minden vállalatnak és államnak meg kell felelnie. Különféle szabályok és mechanizmusok léteznek a munkajogok előmozdítása és biztosítása érdekében, ideértve az ILO egyezményeit, az Európai Unió irányelveit, az emberi jogi szerződéseket, valamint az OECD és az ENSZ irányadó elveit .

Ez a program egyedülálló a világon, mivel ezeket a szabályokat és mechanizmusokat elsősorban jogi szempontból tanulmányozza és összehasonlítja, szem előtt tartva a különbséget a könyvekben szereplő törvények és a gyakorlatban érvényes törvények között, valamint a különféle különféle lehetőségek szempontjából. gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális összefüggések.

Mit jelent ez a mester program?

A gazdaság globalizációjával a munkajog is globális témává vált. A vállalati társadalmi felelősségvállalás és a tisztességes munka olyan normákká válnak, amelyeket minden vállalatnak és államnak meg kell felelnie. Különféle szabályok és mechanizmusok léteznek a munkajogok előmozdítása és biztosítása érdekében, ideértve az ILO egyezményeit, az Európai Unió irányelveit, az emberi jogi szerződéseket, valamint az OECD és az ENSZ irányadó elveit. Ez a program egyedülálló a világon, mivel ezeket a szabályokat és mechanizmusokat elsősorban jogi szempontból tanulmányozza és összehasonlítja, szem előtt tartva a különbséget a könyvekben szereplő törvények és a gyakorlatban érvényes törvények között, valamint a különféle különféle lehetőségek szempontjából. gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális összefüggések.

A globális és az európai munkajog tanulásának okai a Leiden University ?

A globális és az európai munkajogi program hallgatójaként az alábbiak előnyeit élvezheti:

 • Egyedülálló a világon: A program az egyetlen olyan a világon, amely ötvözi a globális és az európai munkajogot, valamint egy összehasonlító elemmel rendelkezik, amely jogi diplomát nyújt (LL.M.).
 • Nemzetközi környezet: A tanterv globális és európai középpontjában a hallgatók és oktatók egyedülálló keveréke, amely az összes kontinenst képviseli, programunkat valóban globális élménnyé teszi.
 • Szakértői oktatók: Az akadémiai személyzet tagjai a globális és az európai munkajog híres jogi szakértői. Ezenkívül a nemzetközi szervezetek, köztük az ILO, az EU, az ENSZ és az OECD, valamint a szakszervezetek, a munkáltatók (szervezetek) és a nem kormányzati szervezetek kiemelkedő meghívott előadóival lép kapcsolatba.

A globális és az európai munkajog a megfelelő program az Ön számára?

A tisztességes munka az egész világon a téma Ön számára? Érdekli a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a nemzetközi és európai munkavállalói jogok? Mi lenne e jogok érvényesítésével? Aggódik a gyermekmunka, a kényszermunka, az egyenlő bánásmód és a szakszervezetek jogai miatt? Aggódik-e a munka jövője a digitalizálás korában? Akkor ez a program az Ön számára.

Ahhoz, hogy ez a program megfelelő legyen, az alábbiak egyikét kell alkalmazni:

 • Ön jogi szakember
 • van egy teljes jogi fokozatot (hozzáférést biztosít a jogi gyakorlathoz) vagy
 • Ön egy másik szinten rendelkezik megfelelő szintű diplomával, elegendő háttérrel vagy a jog megértésével
 • alapvető ismerete van a munkajogról vagy az európai jogról

Felvételi követelmények

Ahhoz, hogy a Leiden University részesülhessen a globális és az európai munkajogban, meg kell felelnie a következő felvételi követelményeknek.

Akadémiai követelmények
 • teljes jogi diplomával rendelkezik, amely hozzáférést biztosít a joggyakorláshoz abban az országban, ahol azt megszerezte, vagy azzal egyenértékű diplomát elismert egyetemi / jogi iskolában; vagy azzal egyenértékű diplomát egy másik tudományágban, megfelelő jogi háttérrel;
 • bizonyítékkal rendelkezik a kiváló tudományos teljesítményről, amelyet egy tudományos átirat ír;
 • elegendő tudományos háttérrel rendelkezik a munkajog vagy az európai jog területén.
Nyelvi követelmények
 • bizonyított angol nyelvtudás, amelyet TOEFL-teszt (összesített pontszám 100 internetes alapú), vagy IELTS-teszt (teljes pontszám 7,0), vagy a Cambridge-i angol nyelvtudási bizonyítvány (CPE) igazol, amelyet megfelelő teszt igazol, amelyet alkalmanként kiegészít telefonos interjú.
 • A fent említett általános angol teszteredmények mellett az összes alszakaszra kötelező az IELTS 6.0 (TOEFL 20) minimális sávértékelése.

Ez a követelmény nem vonatkozik, ha:

 • - Kanadában (Quebec kivételével), az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Új-Zélandon vagy Ausztráliában végezte oktatását, vagy -
 • Nemzetközi érettségi.
Presessional English Course

A jelentkezőknek felvételi lehetőséget lehet nyújtani egy egy hónapos előzetes ülés előtti angol nyelvtanfolyamra a belépés előtt, ha rendelkeznek a következő angol nyelvi teszteredményekkel - ez mindig a program felvételi testületének belátása szerint:

 • Az általános angol pontszám IELTS 6,5 (TOEFL 90) - anélkül, hogy az együttes pontszámok alacsonyabbak lennének, mint az IELTS 5.5 (TOEFL 17)
 • Elegendő általános angol pontszám, de egy vagy több IELTS 5.5 zeneszám (TOEFL 17)
Programspecifikus követelmények
 • A felvételi követelmények teljesítése nem feltétlenül garantálja a felvételi ajánlatot. A hallgatókat az általános érdemek alapján választják ki.
 • EU-n kívüli / EGT-hallgatóként csak a teljes munkaidős személyes szemináriumot választhatja (vagy a vegyes tanulási lehetőséget, amely a légiközlekedési és űrjogi hallgatók számára elérhető), de a részmunkaidőben a szemtől szembeni lehetőséget nem választhatja.
Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Tovább

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Kevesebb
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Hága , Hága , Hága , Hága + 9 Több Kevesebb