LLM európai jog

Általános információk

10 locations available

Program leírás

Az európai jog egy év mesterképzés a Leiden University nemzetközileg elismert Leiden Law School- Leiden University . A program megkülönböztethető multidiszciplináris megközelítéssel, amely magában foglalja az anyagi és intézményi uniós jogot, valamint a gazdasági jogot és az emberi jogokat az EU szempontjából.

Az uniós jog hatálya

Az európai jog izgalmas és gyorsan fejlődő fegyelem. Az európai jogalkotásnak kevés olyan területe van a nemzeti jognak és politikának, amelyek érintetlenül maradnak az európai jogszabályok hatálya alatt. Az uniós jog hatálya azonban még szélesebb körű, hiszen Európa egyre fontosabb szereplővé válik a nemzetközi színtéren.

Ebben a programban az európai jog különféle szempontjaira , valamint az emberi jogok európai védelmére kell összpontosítania. Tanulmányozni fogja az EU versenyjogától az EU külkapcsolati jogáig, az európai szociálpolitikától a belső piaci rendeletekig és az EU intézményi jogáig terjedő témákat. Mélyreható ismereteket szerez ezekről a szempontokról, miközben fejleszti az EU-val kapcsolatos jogi karrier során szükséges szakmai készségeket.

A mesterképzés tartalma összekapcsolódik a Jogi Kar kutatási programjával: A jogállamiság biztosítása a többszintű joghatóság világában. Röviden szólva, a kutatási program arra a kérdésre irányul, hogy miként lehet fenntartani a jogállamiságot (azaz a demokráciát, az emberi jogok védelmét, a megfelelő jogorvoslati lehetőségeket), ha a törvényt több szinten hozzák létre.

Nemzetközi hangulat

Célunk ebben a programban az, hogy részletes akadémiai ismereteket nyújtsunk Önnek, és felkészítsük Önt az EU-val kapcsolatos jogi karrierje során szükséges szakmai készségekre. Ebből a célból a tanítás kis, szemináriumos osztályokban történik, különös figyelmet fordítva a gyakorlati készségekre a speciális privatissimum és practicum osztályokban. Programunk vonzza az EU-n belüli és kívüli diákokat, ami valóban nemzetközi légkört teremt.

Érdekelt?

Ha többet szeretne tudni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot, vagy látogassa meg a program bemutató oldalát honlapunkon: http://en.mastersinleiden.nl/programmes/european-law/en/introduction.

A programban részt vevő témák között megtalálhatja a következőket:

  • Az európai emberi jogok védelme
  • Az Unió a világban
  • EU intézményi jog
  • Európai Gyakorlat Gyakorlat - Gyakorlat
  • Az EU belső piaca és a versenyjog
Utoljára frissítve szept. 2019

Az iskoláról

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Tovább

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Kevesebb
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Hága , Hága , Hága , Hága + 9 Több Kevesebb