LLM biztosítási jogban

Általános információk

Program leírás

Érdekli a biztosítási ágazat és annak működése Dél-Afrikában? Szeretné tudni, hogy a biztosítási termékek hogyan működnek a pénzügyi szolgáltatási ágazatban? Szeretne szakértői ismereteket szerezni a biztosítási peres ügyekkel kapcsolatos speciális kérdésekben?

A biztosítás hamis vásárlás, és sok dél-afrikai ember csak ezt a pénzügyi terméket szerezte meg hitelképességi tranzakciók részeként. Más típusú biztosítási termékeket a körültekintő fogyasztók gyakran használnak egy megtakarítási stratégia részeként. Bármennyire is, különféle biztosítási termékek állnak rendelkezésre, és ezeket a termékeket napi rendszerességgel forgalmazzák és értékesítik. Ezenkívül elképzelhetetlen, hogy a kereskedelmi jogot gyakorló ügyvédeknek megalapozott ismeretekkel kell rendelkezniük a biztosítási jogról. A biztosítás, amint tudjuk, érdekes fejlődésen ment keresztül Dél-Afrikában, és számos jogrendszer befolyásolta a biztosítási szerződést, amint azt tudjuk. A közelmúltbeli fejlemények, például a 2002. évi pénzügyi tanácsadói és közvetítői szolgáltatásokról szóló törvény 37 bevezetése és az úgynevezett „Twin Peaks” pénzügyi szabályozási rendszer bevezetése meglehetősen összetett jogi keretet hoztak létre a biztosításhoz, és ez feszültségeket okozott az iparban . A kihívás tehát az, hogy megismerjük a jogi keretet, azonosítsuk azokat a kihívásokat, amelyekkel a dél-afrikai fogyasztók szembesülnek, megvizsgáljuk a biztosítási kötvénytulajdonosok védelmére vonatkozó szabályokat és más fogyasztóvédelmi intézkedéseket, és értékeljük a rendszert, összehasonlítva azt más jogrendszerekkel. A biztosítás egy hatékony eszköz, amellyel a fogyasztók megvédhetik magukat a veszélyektől, ám továbbra is felmerül a kérdés, hogy a jelenlegi termékek megismerik-e a dél-afrikai piac egyedi jellegét.

Az előadás stílusa ebben a programban interaktív. Az osztályok kicsik és a program kizárólag egy olyan hallgatói csoportot szolgál fel, akik profitálnak a professzorukkal való szoros kapcsolatból. A modul hat hónap alatt kerül bemutatásra.

A tanfolyam a következő átfogó témákból áll, nevezetesen:

  • A biztosítás szerepe a dél-afrikai kontextusban
  • A biztosítási szerződések létrejöttének módja
  • A hosszú távú biztosítás és a rövid távú biztosítás közötti különbség, valamint az ezekre vonatkozó részletes elvek, és
  • Válassza ki a dél-afrikai biztosítási gyakorlatokat más joghatóságokkal összehasonlítva

ELŐADÓ

A kurzust Daleen Millard professzor tartja. Számos kiemelkedő biztosítási jogcím szerzője, köztük a Juta Biztosítási Törvény (negyedéves kiadvány), a Dél-afrikai Modern Biztosítási Törvény (Juta, 2010) és a The FAIS Act Explained (2016) társszerzője, LexisNexis, Durban .

ADMINISZTRATÍV KÖVETELMÉNYEK

Általánosságban elmondható, hogy a felvételi minimumkövetelményként a hallgatóknak átlagosan 65% -ot kell elérniük az LLB-fokozatú jogi tantárgyaknál.

ÖSZTÖNDÍJAKAT

Ösztöndíjak állnak rendelkezésre. Azok a hallgatók, akik diplomájukat két éven belül teljesítik, jogosultak a tandíj visszatérítésére (a regisztrációs díj és az IKT-díj kivételével, és bizonyos feltételek mellett).

KARRIERLEHETŐSÉGEK

A biztosítási jog LLM modulja a kereskedelmi jog végzettségének részeként lehetővé teszi a diplomások számára, hogy szakértelmüket felhasználják a banki, kereskedelmi peres ügyekben és a szabályok betartásában. A biztosítás a kereskedelmi jog szerves része, ennek az élénk területnek a ismerete elengedhetetlen. A tanfolyam kitűnő elméleti alapot nyújt, és ötvözi az elméletet és a gyakorlati készségeket annak érdekében, hogy felkészítse a hallgatókat arra, hogy karrierjükhöz jussanak. Az előadó az AIDA (Association Internationale de Droit Assurances) tagja, és mint ilyen, hozzáféréssel rendelkezik a biztosítási joggal kapcsolatos legújabb ismeretekhez és fejleményekhez.

A felvételi követelményekkel és a jelentkezési eljárással, valamint a kurzus tartalmával kapcsolatos további információkkal és kérdésekkel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a karral:

Mrs. P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

Regisztráció és kezdési dátumok

A regisztráció januárban kezdődik, februárban pedig előadások folynak mind az egyetemi, mind a posztgraduális képzés munkaprogramjaira.

A Masters and PhD összes kutatási programja egész évben regisztrálható.

Záró dátum: Az akadémiai januárban kezdődik és decemberben ér véget. A program határidejét a program időtartama határozza meg.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Tovább

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Kevesebb