LLM az európai gazdasági jogban

Általános információk

Program leírás

Engedélyezhetők-e monopóliumok az EU-ban? Hogyan tud egy német cég megvédeni magát a holland kormány által a Philipsnek nyújtott támogatás ellen? Ha érdekesnek találja ezeket a kérdéseket, akkor ez a fok az Ön számára!

Az európai gazdasági jog program lefedi az európai piaci jog központi aspektusait, vagyis a hallgatók megismerik a különféle jogtípusokat, beleértve az intézményi jogot, a munkajogot, az adójogot és az emberi jogok európai védelmét.

Miért érdemes Groningenben tanulmányozni ezt a programot?

Ez a program lefedi az európai piaci jog valamennyi aspektusát. Az osztályok előadói nagyon személyes megközelítést alkalmaznak a hallgatókkal szemben.

Program

1. év

A hallgatóknak öt kötelező tanfolyamon és a program kötelező szemináriumán kell részt venniük, valamint egy választható kötelező kurzuson. Mint minden mesternek, ezt a programot 18 ECTS értékű diplomamunka megírásával is befejezik.

Tanfolyamok

 • Európai belső piaci törvény (EK 6)
 • Piaci rendelet (EK 6)
 • Európai piaci jog szeminárium (6 EK)
 • Versenyjog (EK 6)
 • Az EU piacának alkotmányos alapelvei (6 EK)
 • EU kereskedelmi jog (EK 6)
 • Diplomamunka (18 EC)
 • Európai emberi jogi törvény (EK 6. cikk, választható)
 • Európai bírói jogvédelem (EK 6. cikk, választható)
 • Európai fenntarthatósági törvény (EK 6. cikk, választható)

Külföldön tanulni

 • A külföldi tanulmányok nem kötelezőek

Belépési követelmények

Felvételi követelmények

Konkrét követelmények Több információ
fokozat átlaga A felvételi bizottság számára átírásokkal és oklevelekkel való ellátás mellett a hallgatóknak egyenértékű legalább 7/10-es GPA-val (Grade Point Average) kell rendelkezniük (holland besorolási skála).
tudás minimum Alapvető ismeretek az európai jog területén, plusz a nemzetközi közjog elemi ismerete
nyelvvizsga

Az angol anyanyelvűek mentességet kérhetnek a jártasság igazolása alól. Egyébként be kell bizonyítania az angol nyelvtudást:

 • TOEFL: 100 (minden szakasznak legalább 21-nek kell lennie; az írási szakasznak legalább 23-nak kell lennie)
 • IELTS: 7 (minden szakasznak legalább 6,0-nak kell lennie; az írási szakasznak legalább 6,5-nek kell lennie)
 • Cambridge C2 jártasság (CPE, Cambridge angol nyelvtudási bizonyítvány);
 • Cambridge C1 Advanced (CAE, Cambridge Certificate of Advanced English)
 • Azok a jelentkezők, akik egy holland kutatóintézetben angol nyelvű alapképzésben vesznek részt, vagy menekültek, mentesülhetnek az angol nyelvvizsga elvégzése alól.

A teszt pontszáma nem lehet régebbi, mint két év.

korábbi oktatás LLB vagy azzal egyenértékű
referencia levél A jelentkezőknek egy referencialevelet kell benyújtaniuk egy akadémiai játékvezetőtől, aki részletes ismeretekkel rendelkezik tudományos ismereteikről.
írásbeli kérelem A jelentkezőknek motivációs levelet kell küldeniük (legfeljebb 650 szó). A levelet a pályázóknak kell maguknak írni; (hivatalos) fordítást nem lehet benyújtani.
egyéb felvételi követelmények Önéletrajz

Jelentkezési határidők

A hallgató típusa Határidő Indítsa el a kurzust
Holland hallgatók 2020. május 1. 2020. szeptember 1.
EU / EGT hallgatók 2020. május 1. 2020. szeptember 1.
nem EU / EGT hallgatók 2020. május 1. 2020. szeptember 1.

Tandíj

Állampolgárság Év Díj Program űrlap
EU / EGT 2019-2020 2083 € teljes idő
nem EU / EGT 2019-2020 14650 euró teljes idő
EU / EGT 2020-2021 2143 € teljes idő

Álláslehetőségek

A program célja, hogy felkészítse a hallgatóit a nagyobb ügyvédi irodákban, a közösségi intézményekben és a házon belüli ügyvédek számára végzett munkára. Ideális azok számára is, akiket érdekli a törvény és a politika közötti kölcsönhatás, vagy azok számára, akik karriert keresnek a politikai döntéshozó vagy a politikát befolyásoló szerepekben.

Kutatás

A kar kutatásait a Groningeni Jogi és Kormányzati Központ égisze alatt végzik, amelyben a kar minden tanszéke részt vesz. Ahol lehetséges, a tanárok felhasználják és bevonják ezt a kutatást a tanított kurzusokba.

Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Tovább

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Kevesebb
Groningen , Leeuwarden + 1 Több Kevesebb