LLM az európai és nemzetközi üzleti jogban

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Egy éves mesterképzésű akkreditált angol nyelvű program, nappali kurzusokkal a Közép-Európa szívében a református Károli Gáspár Egyetem Jogtudományi Karán, Budapesten.

Időtartam: 2020 szeptember - 2021 június
Oktatási helyszín: Budapest, Magyarország (EU)
Oktatási nyelv: angol

Programszerkezet

Ez egy 60 napos ECTS kredit teljes munkaidős program.

A program 24 különféle tanfolyamot kínál, amelyek középpontjában az európai és a nemzetközi üzleti jog különböző aspektusai állnak. Az összes kurzus körülbelül fele választható, különféle szakterületekkel. Az előadók a területük neves szakemberei, mind akadémikusok, mind ügyvédi irodák, igazságszolgáltatás és legfelső szintű nemzetközi vagy hazai jogi szervezetek szakemberei. A programba számos más ország látogató előadói is beépülnek. A program a diplomamunka megvédésével és a záróvizsga kitöltésével zárul le.

Az osztálytermi előadásokon és szemináriumokon túl a résztvevők számára a tanulási előnyök másik formája a releváns joggyakorlat értékes megismerésének lehetősége. A szakmai tapasztalat megszerzése és kapcsolatfelvételi hálózat kialakítása érdekében az LLM program résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy fizetés nélküli szakmai gyakorlatot folytassanak, és részt vegyenek az ügyvédi irodák működésében, kiterjedt európai és nemzetközi jogi gyakorlattal.

Ezen felül a hallgatóknak lehetősége van részt venni az éves Willem C. Vis Nemzetközi Kereskedelmi Választottbírósági Verseny Bécsben is.

Felvételi kritériumok és a jelentkezési folyamat

A jelentkezés határideje: 2020. április 30.

A pályázóknak jogot kell szerezniük egy elismert egyetemről és jó angol nyelvtudással.

Az önfinanszírozó pályázók április 30-ig elektronikus úton benyújtják a következő dokumentumokat:

  • Jelentkezési lap
  • Angol nyelvű önéletrajz, beleértve az útlevél méretű fotót is
  • Az útlevél másolata
  • Motivációs levél angolul (legalább 1 oldal, beleértve a pályázó hátterét, céljait és tanulmányi céljait)
  • A jogi végzettség angol nyelvű másolatát (ha a pályázónak a pályázati határidő után meg kell szereznie a jogi diplomát, de az érettségi befejezése az aktuális tanév végéig befejeződik, a jogi oklevél angol nyelvű másolatát be kell nyújtani a diploma megszerzése után) - minimális követelmény: négyéves BA-jog.
  • Két ajánlási levél (legalább egy a jogi tanulmányi intézménytől)
  • A nyelvvizsga-bizonyítvány másolata - minimumkövetelmény: CEFR B2 (egyenértékű a Cambridge English First (FCE) / BEC Vantage / IELTS 5.5-6.5 / TOEFL iBT 87-109 / Michigan ECCE / PTE Általános szint 3 / PTE Academic 59-75 / Trinity ISE II)
  • A jelentkezési díj átvétele vagy bank általi visszaigazolása: A pályázóknak várhatóan 100 eurót is fizetnek az egyetemre a jelentkezési folyamat vissza nem térítendő adminisztratív díjának, amelyet levonnak a tandíjból a beiratkozáskor.

Díjak és ösztöndíjak

I. Az önfinanszírozó pályázók jelentkezési határideje: 2020. április 30.

Tandíj: 3000 EUR / szemeszter nem EU és EU hallgatók számára

Az első részletet (2900 EUR) az elfogadás megerősítését követően kell befizetni, mielőtt a kérelmező vízumeljárását megkezdenék.

A tandíj magában foglalja a programban való részvételt, az oklevelet, az elektronikus tananyagokat, a könyvtárak használatát és számos jogi adatbázisba való bejutást, a tanórán kívüli tevékenységeket (pl. A bírósági részvétel), a programhoz kapcsolódó társadalmi eseményeket (fogadások) jóléti szolgáltatások.

A tandíj nem terjed ki a tartózkodási költségekre, az utazási költségekre, a társadalombiztosításra és az orvosi ellátásra, a közigazgatási díjakra, a szállásra, az LL.M. program, stb.

A hallgatói jóléti szolgáltatások segítséget nyújtanak a vízumkérelmekben és a külföldiek regisztrációjában, a társadalombiztosításban, az orvosi szolgáltatásokban, a helyi hallgatói baráti programban való részvételben stb. Az egyetem korlátozott számú szállást kínál kollégiumi helyiségekben, alternatívaként segítséget nyújthat más megfelelő megkeresésében is. szállás elrendezése.

II. Stipendium Hungaricum Program

Örömmel jelentjük be, hogy az új pályázati felhívás a 2020/2021-es tanévre szól.

A jelentkezés határideje: 2020. január 15

Pályázati felhívás a 2020/2021-es alapképzési és mesterképzésre

Egyes országok pályázóinak lehetősége nyílik pályázni a Stipendium Hungaricum Ösztöndíj programra, amelyet a magyar állam finanszíroz. Az ösztöndíj fedezi a teljes tandíjat, a szállásköltségvetést (vagy a szállásköltségekhez való hozzájárulást) és az egészségbiztosítást.

Ez a tanulmányi program a következő országok polgárainak Stipendium Hungaricum ösztöndíjával érhető el:
Algéria, Argentin, Kambodzsa, Zöld-foki-szigetek, Grúzia, India, Irán, Irak, Japán, Jordánia, Kazahsztán, Koszovó, Kurdisztán regionális kormány / Irak, Kirgizisztán, Libanon, Moldova, Mongólia, Montenegró, Marokkó, Mianmar, Namíbia, Észak-Makedónia, Pakisztán, Palesztina, Oroszország, Szingapúr, Dél-Korea, Szudán, Szíria, Törökország, Vietnam, Jemen

III. Ösztöndíjprogram keresztény fiatalok számára

Örömmel jelentjük be, hogy az új pályázati felhívás a 2020/2021-es tanévre szól.

A jelentkezés határideje: 2020. január 31

Pályázati felhívás 2020/2021

A keresztény fiatalok ösztöndíjprogramjának alapvető küldetése, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi tanuláshoz a keresztény fiatal hallgatók számára, akik a világ válságvidékein élnek és / vagy hitük miatt fenyegetik őket országukban.

A 2020/21-es tanévre az ösztöndíjat kihirdetik a következő országok polgárai számára: Egyiptom, Libanoni Köztársaság, Irak Köztársaság, Izrael Állam, Palesztina, Pakisztán Iszlám Köztársaság, Szíriai Arab Köztársaság, Kenya Köztársaság, Demokrata Szövetségi Köztársaság Etióp Köztársaság, az Örmény Köztársaság és Nigéria.

Elérhetőség

Minden levelezést e-mailben kell küldeni: llm@kre.hu

Postacím: Gárpár Károli Református Egyetem, Jogtudományi Kar, 1042 Budapest, Viola utca 2-4., Magyarország

Telefonszám: + -36-1-370-86-01

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The legal predecessor of our University was the Reformed Theological Academy of Budapest, founded in 1855 and granted University status by the Hungarian Parliament in 1900. In 1993 the General Assembl ... Tovább

The legal predecessor of our University was the Reformed Theological Academy of Budapest, founded in 1855 and granted University status by the Hungarian Parliament in 1900. In 1993 the General Assembly of the Hungarian Reformed Church took the decision to establish a multifaculty University, and this decision was approved later on in the year on 21st September by the Parliament of the Republic of Hungary. Through the creation of Károli Gáspár University, the Hungarian Reformed Church has fulfilled the aims of its forefathers. Our University, in the spirit of the universitas scientiarium, aims to raise the status of not solely the Church, but also the nation, through its educational, teaching and academic work. Kevesebb