LLM az Emberi Jogokban

Általános információk

Program leírás

Szeretne hozzájárulni az átalakult Dél-Afrika felépítéséhez, amely tiszteletben tartja és védi az alapvető jogokat? Szeretne többet megtudni az emberi jogokról és a társadalmi igazságosságról? Akarsz tanulni a Történelmi Alkotmányhegyen, ahol az Alkotmánybíróság található?

Regisztráljon az Emberi Jogok LLM-jére az UJ Jogi Karán, amely a következő kiemelkedő elemeket kínálja:

 1. PROGRESSÍV: Az LLM megvizsgálja az alapvető jogokkal kapcsolatos legfrissebb fejleményeket és tudományos ismereteket, és arra törekszik, hogy foglalkozzon az alapvető jogok jövőjével Dél-Afrikában és Afrikában.
 2. GLOBÁLIS: Az LLM az alapvető jogokat globális kontextusban fogja megvizsgálni, figyelembe véve a nemzetközi jogot és a külföldi ítélkezési gyakorlatot.
 3. TRANSFORMATÍV: Az LLM megvizsgálja, hogy a dél-afrikai alapvető jogokat miként alakítják át társadalmunk átalakításához, és megvizsgálja ennek gyakorlati és elméleti módszereit.
 4. TANULMÁNYOK: A tanfolyam a hallgatókat számos vendég előadónak vonja ki, a bíróktól a gyakorló szakemberekig.
 5. HELYZET: Az előadások a történelmi Alkotmányhegyen zajlanak, amely önmagában egy híd az elnyomás és az egyenlőtlenség múltjáról a társadalmi igazságosság, a szabadság és az egyenlőség jövőjéhez. Az Alkotmánybíróság könyvtára egy csodálatos forrás, amelyet a hallgatók ösztönözni fognak arra, hogy használja. Johannesburg természetesen a város, amely számos kérdést vet fel a dél-afrikai alkotmányos demokráciával kapcsolatban, és a városi környezetet fogják használni háttérként e kérdések feltárására.

HA JÁTÉKON LEHET, MIKI AZ ALAPVETŐ JOGOK TERÜLETÉNEK JAVASLATÁT KÖVETKEZTETNI, AZ UM JÁTÉKRA AZ LLM!

Amit tudnod kell

A tanfolyam három modulból áll:

 • Az alapvető jogok története és filozófiai alapjai;
 • A dél-afrikai jogokról szóló törvény;
 • Az alapvető jogok érvényesítése Dél-Afrikában és nemzetközi szinten.

A hallgatóktól elvárják, hogy egy kisebb disszertációt készítsenek az alapvető jogok széles területe minden témájáról. Előnyeik lesznek azok a kutatási műhelyek, amelyek segítenek a hallgatóknak az írás folyamatában.

A fokozat kétéves részmunkaidős végzettségként vehető igénybe. Az előadások 17 és 30 óra között zajlanak a nap folyamán dolgozó hallgatók befogadására.

Felvételi követelmények

Általánosságban elmondható, hogy a felvételi minimumkövetelményként a hallgatóknak átlagosan 65% -ot kell elérniük az LLB-fokozatú jogi tantárgyaknál. A felvétel jelenleg nagyon versenyképes, és ha felvételt nyernek, akkor a kiválasztott legjobb hallgatók közül választhatsz.

ösztöndíjak

Ösztöndíjak állnak rendelkezésre. A hallgatók, akik diplomájukat két éven belül teljesítik, jogosultak a tandíj visszatérítésére (a regisztrációs díj és az IKT-illeték kivételével, és bizonyos feltételek mellett).

Karrierlehetőségek

Az emberi jogi jog LLM felkészíti és felkészíti Önt:

 • Jogi gyakorlatának fejlesztése az emberi jogi kérdések felvétele érdekében;
 • Közérdekű ügyvéd lenni, aki harcol a leggyengébbek emberi jogainak védelmében;
 • Az emberi jogokért kampányozó aktivista nem kormányzati szervezeteknél végzett munkáért;
 • Az emberi jogokkal foglalkozó nemzetközi szervezet munkájáért;
 • Az alapvető jogok kutatásával kapcsolatos tudományos karriert; és
 • Az igazságszolgáltatásban való munkához vagy a bírói készségek fejlesztéséhez.

Érdeklődés

A felvételi követelményekkel és a jelentkezési eljárással, valamint a kurzus tartalmával kapcsolatos további információkkal és kérdésekkel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a karral:

Mrs. P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

Regisztráció és kezdési dátumok

A regisztráció januárban kezdődik, februárban pedig előadások folynak mind az egyetemi, mind a posztgraduális képzés munkaprogramjaira.

A Masters and PhD összes kutatási programja egész évben regisztrálható.

Záró dátum: Az akadémiai januárban kezdődik és decemberben ér véget. A program határidejét a program időtartama határozza meg.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Tovább

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Kevesebb