LLM az üzleti jogban

Általános információk

Program leírás

Megvizsgálja az európai és az összehasonlító társasági jog szempontjait, például a vállalati átalakítást, a vállalati mobilitást, a társaságok alapítását és finanszírozását, az európai üzleti formákat, az alkalmazottak bevonását, a vállalatirányítást és az átvételi szabályokat. Megtanulja elemezni mind az elsődleges, mind a másodlagos uniós jogszabályokat, valamint az EU Bíróságának ítélkezési gyakorlatát és a vonatkozó joghatóságok jogszabályait. A program végére megértjük az európai és a nemzeti törvények kölcsönhatását a vállalkozásokkal kapcsolatban.

Nagyon sok ismeretet szerezhet az Európai Unió belső és külső piacairól, valamint Európa helyzetéről a világban, valamint speciális ismereteket az üzleti jog területén és a Holland Jogi Iskolában folytatott tanulmányait, amely első számú volt. Hollandia a hallgatói elégedettségért.

A Nijmegen Jogi Kar Hollandiában indította először az európai jog programot. Nemzetközi hírnevet szerzett az európai jog, a bevándorlási jog és a magánjog területén, és része egy nagy hálózatnak, amely több mint ötven egyetemet foglal magában Európában, az Egyesült Államokban, Ázsiában és Ausztráliában. Együtt fog működni a rangos Business & Law Research Center-rel. Ez a központ egyesíti az akadémiai kiválóságot a nagyvállalatok és ügyvédi irodák gyakorlati tapasztalataival. A központot a Holland Királyi Művészeti és Tudományos Akadémia (KNAW) akkreditálta.

Ösztönző, kollégiumi környezetben, nemzetközileg elismert jogi professzorok, a saját területükön működő szakemberek tanítják majd kis csoportokkal. Ez a program nemcsak az EU-országok diákjaira irányul. A világ minden nemzete kereskedelmet folytat az EU-val, amelynek szabályait és előírásait be kell tartani. Ezért a világ minden tájáról származó jogi hallgatók előnyeit élvezhetik ezen mesterképzés.

Tények és számok

 • Diploma: Jogtudományok Master (LL.M)
 • Kar: Jog
 • Croho kód: 60224
 • Időtartam: 1 év (60 EC), teljes munkaidőben
 • Kezdő hónap: szeptember vagy február
 • Az oktatás nyelve: angol
 • Beiratkozott hallgatók: évente 60–70
 • Kapcsolattartási idő: hetente 15-18 óra

Miért érdemes a Radboud University tanulni?

 • Mindezt széles körű ismeretekkel fogja szerezni az Európai Unió belső és külső piacairól, valamint Európa helyéről a világban, valamint szakértői ismereteket az üzleti jog területén.
 • A Holland Jogi Iskolában fog tanulni, amelyet Hollandiában elsőként szereztek a hallgatói elégedettség szempontjából.
 • A Nijmegen Jogi Kar Hollandiában indította először az európai jog programot. Nemzetközi hírnevet szerzett az európai jog, a bevándorlási jog és a magánjog területén, és része egy nagy hálózatnak, amely több mint ötven egyetemet foglal magában Európában, az Egyesült Államokban, Ázsiában és Ausztráliában.
 • Együtt fog működni a rangos Business & Law Research Center-rel. Ez a központ egyesíti az akadémiai kiválóságot a nagyvállalatok és ügyvédi irodák gyakorlati tapasztalataival. A központot a Holland Királyi Művészeti és Tudományos Akadémia (KNAW) akkreditálta.
 • Ösztönző, kollégiumi környezetben, nemzetközileg elismert jogi professzorok, a saját területükön működő szakemberek tanítják majd kis csoportokkal.
 • A hallgatók nemzetközi keveréke multikulturális hatást kölcsönöz az osztályoknak és a projektmunkának. Ez extra előnyt jelent a multikulturális kommunikációs készségek elsajátításában, valamint ezen a téren a kulturális perspektívák sokféleségén. Mire megkapja a mesterdiplomáját, kiváló készségeket szerezhet Hollandiában vagy bármely más országban való munkavégzéshez.
 • Ez a program nemcsak az EU-országok diákjaira irányul. A világ minden nemzete kereskedelmet folytat az EU-val, amelynek szabályait és előírásait be kell tartani. Ezért a világ minden tájáról származó jogi hallgatók előnyeit élvezhetik ezen mesterképzés.

Mesterképzés az üzleti jogról 2,5 perc alatt

Felvételi követelmények

Minden hallgató felvételi követelményei

 1. A holland iskolai végzettséggel egyenértékű jogi diplomát szerez.
  • Az európai jog és a globális ügyek szakosodása: Politika, kormányzás, nemzetközi kapcsolatok, liberális művészetek végzettséggel vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkező hallgatók szintén jogosultak erre a specializációra. Ezeknek a hallgatóknak igazolniuk kell, hogy tudják a jog alapelveit.
 2. Angol nyelvtudás
  • A programban való részvételhez megfelelő angol nyelvtudással kell rendelkeznie. Az angol anyanyelvűeknek ** a következő tesztek egyikének benyújtásával kell igazolniuk jártasságukat:
   • TOEFL bizonyítvány, amelynek teljes pontszáma 90 (internet alapú, legalább 23 írásos) vagy 575 (papír alapú). A Radboud University intézményi TOEFL kódja 3387; vagy
   • IELTS, amelynek teljes pontszáma legalább 6,5 (a hallgató, olvasás és beszéd komponenseinek minimális pontszáma 6,0, az írása pedig legalább 6,5); vagy
   • Cambridge-es haladó szintű angol nyelvtanúsító tanúsítvány (CAE) C vagy magasabb fokozattal, vagy angol nyelvtudási bizonyítvány (CPE) legalább C fokozattal.
    • Felhívjuk figyelmét, hogy az IELTS és a TOEFL tanúsítványok érvényességi ideje 2 év, a CAE / CPE érvényességi ideje pedig 5 év.
    • Az uniós országokból származó hallgatók (ideértve a holland hallgatókat is), akiknek az LL.B (jogi alapképzettséget) megszerezték, és nem angol nyelven oktattak, 2019. június 4-én vagy 2019. augusztus 9-én tehetik meg a RATEr tesztet a Radboud In'to Languages Intézetben. , helyszín: Erasmusbuilding, Erasmusplein 1, 00.28. szoba Nijmegenben. A 2020 februárjában történő hallgatás céljából a hallgatók a Wageningen In'to Languages, Droevendaalsesteeg 2 épület 102. épületében, 2.67 teremben, 2019. november 7-én, Wageningenben, vagy a Nijmegenben, Radboud In'to Languages, 2020. január 9-én teszttel vehetnek tesztet. A kar fizet a RATEr-tesztért. A TOEFL, IELTS, CAE és CPE tanúsítványokat is elfogadjuk a fent említett pontszámokkal. A Jogi Kar azonban nem téríti meg a vizsgálatok költségeit.
 3. Motivációs levél angolul ***
  • Kérjük, magyarázza el a motivációs levélben, hogy miért kíván belépni a választott mester szakirányba a Nemzetközi és az Európai Jogi programban. Ehhez a levélhez csatolja az önéletrajzát egy fényképpel és a besorolási listáját is.
  • Kérjük, vegye figyelembe:
  • Azok számára, akik nem felelnek meg a követelményeknek, a Radboud University nem kínál előzetes mesterképzési programot a nemzetközi és az európai jog területén. Ha belépni szeretne a nemzetközi és az európai jog mesterképzésébe, akkor szükség van a követelményeknek megfelelő (egy kutatóintézetből származó) alapképzésre.
  • Ha Ön kínai hallgató, és egy holland felsőoktatási intézményben angol nyelvű oktatási programra kíván regisztrálni, akkor Nuffic bizonyítványt kell benyújtania. További információ a Study in Holland weboldalon található.

* Azoknak a hallgatóknak, akik diplomájukat Hollandiában szerezték meg, alapfokozatot kell szerezniük egy kutatási egyetemen (universiteit). Azok a hallgatók, akik az alkalmazott tudományos egyetemen (hbo) egyetemi diplomát szereztek, nem vehetők be.

Azoknak a hallgatóknak, akik Indonéziában oklevelet szereztek, jogi diplomát (Sarjana Hukum II) kell szerezniük.

** A pályázók akkor tekinthetők angol anyanyelvűnek, ha Ausztrália, Kanada (Quebec kivételével), Írország, Új-Zéland, Szingapúr, Egyesült Királyság, USA vagy Dél-Afrika állampolgárai, vagy LL. B (jogi főiskolai program) a fent említett országok egyikében. A Radboud University European Law School Bachelor Radboud University szintén mentesítik a nyelvvizsga alól.

*** A Radboud University European Law School Bachelor Radboud University mentesülnek a motivációs levél alól.

határidők

A holland végzettséggel rendelkező hallgatók határideje

Minden mesterképzésünk szeptember első hetében kezdődik, néhány programmal szintén februári felvételt kínálunk. Kérjük, ellenőrizze az adott programoldalon ezeket az információkat. Ha a Radboud University kíván tanulni, kérjük, vegye figyelembe, hogy minden felvételi határidőt meghatároztunk.

A holland egyetemi alapfokú végzettséggel rendelkező hallgatóknak meg kell győződniük arról, hogy jelentkezésüket szeptember 1. előtt (a szeptemberi bevételre) és február 1. előtt (a februári bevételre) teljesítették-e.

Amennyiben belépési nyilatkozatra van szüksége, kérjük, ezt legkésőbb július 1-jén kérje a Vizsgálók Testületétől (a szeptemberi felvétellel kapcsolatban).

Néhány (kutatási) mesterképző saját maga határozta meg a felvételi határidőket. Kérjük, lépjen a választott programba, hogy megtudja ezeket a határidőket.

Nemzetközi végzettséggel rendelkező hallgatók határideje

Szeptemberi bevitel
Nem EU / EGT pályázók ösztöndíjjal

Az EU-n kívüli / EGT-n belüli hallgatóknak március 1-je előtt teljes pályázatot kell benyújtaniuk, ha ösztöndíjat igényelnek, például a Radboud Ösztöndíj Program és / vagy az Orange Tulip Ösztöndíjhoz. Felhívjuk figyelmét, hogy más ösztöndíjakra eltérő határidők vonatkozhatnak. Kérjük, ellenőrizze az ösztöndíj weboldalát, hogy megtudja-e Ön vagy a választott program ösztöndíjra.

Nem EU / EGT pályázók ösztöndíj nélkül

Az összes többi nem EU / EGT-kérelmezőnek április 1-je előtt teljes kérelmet kell benyújtania. Ez a végső határidő, és magában foglalja az érkezés előtti szolgáltatásokat. Ez a szállással és a vízumkérelmezési folyamat támogatásával jár.

EU / EGT pályázók (1)

Az EU / EGT-pályázóknak május 1-je előtt teljes kérelmet kell benyújtaniuk, hogy támogatást kapjanak a szálláshoz. Radboud University július 1-jéig továbbra is megvizsgálja az EU / EGT pályázatokat, de előfordulhat, hogy nem tudunk segítséget nyújtani szállással.

Körülbelül 3 hét múlva jelentkezésük kitöltése után a hallgatók megkapják a felvételi döntést az OSIRIS alkalmazás online pályázati rendszerében.

Néhány (kutatási) mesterképző saját maga határozta meg a felvételi határidőket. Kérjük, lépjen a választott programba, hogy megtudja ezeket a határidőket.

Februári bevitel

Nem EU / EGT pályázók

A nem EU / EGT-pályázóknak november 1- ig be kell nyújtaniuk a teljes kérelmet a szolgáltatási csomag megszerzéséhez. Ez a szállással és a vízum- és tartózkodási engedélyezési folyamat támogatásával jár.

EU / EGT pályázók (1)

Az EU / EGT-pályázóknak december 1-je előtt teljes kérelmet kell benyújtaniuk, hogy támogatást kapjanak a szálláshoz.

Körülbelül 4 héttel azután, hogy befejezték jelentkezésüket az online alkalmazási rendszerben, az OSIRIS alkalmazásban.

Néhány (kutatási) mesterképző saját maga határozta meg a felvételi határidőket. Kérjük, lépjen a választott programba, hogy megtudja ezeket a határidőket.

Ez a lista megváltozhat.

A beiratkozási határidők

Azoknak a hallgatóknak, akik (feltételesen) felvételt nyertek, a felvételt az alábbi időpontokra kell kitölteniük:

Az EU-n kívüli / az EGT-n kívüli hallgatóknak, akik vízumkérelmükben segítséget igényelnek, június 1-jéig (szeptemberi befogadás esetén) vagy december 1-ig (februári befogadás esetén) el kell küldeniük beiratkozási okmányaik jogilag hitelesített nyomtatott példányát (a felvételi levélben körvonalazzák). A többi beiratkozási kritériumnak augusztus 15-ig (szeptemberi bevétel esetén) vagy január 15-ig (februári bevétel esetén) teljesítenie kell.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a határidők nagyon szigorúak, és be kell tartani őket. Úgy tűnik, hogy elegendő időt biztosítsanak a hallgatók számára a vízumfolyamat befejezéséhez.

(1) EU / EGT-országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, a Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia (beleértve a Holland Karib-térséget), Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország vagy az Egyesült Királyság.

Karrier kilátások

Ez a mester specializáció elsősorban a hallgatók számára készült, akik nemzetközi jogi karriert kívánnak folytatni a társasági jog területén. Átfogó és széles körű képzést nyújt a társasági jogról, amely magában foglalja a versenyjogot, a kereskedelmi jogot, a munkajogot és a fizetésképtelenségi jogot. És mivel ez a Radboud University nemzetközi és európai jogi programjának része, emellett megértheti az Európai Unió belső és külső piacát, valamint Európa helyét a világon.

Munkahelyek

Az üzleti jog diplomáira a foglalkoztatási lehetőségek széles skálája számíthat. Az EU vállalkozásainak és az európai döntéshozatali folyamatnak a hatalmas ismerete miatt a szakirányú diplomások világszerte jól felkészültek jogi, lobogó- vagy tanácsadói vállalkozásra. Dolgozhat pénzügyi intézményeknél, multinacionális vállalatoknál és tőzsdén jegyzett társaságoknál, valamint kormányzati intézményeknél és civil szervezeteknél is. A diplomások az Európai Bizottság kevés jogi pozíciójára is törekedhetnek, mivel ez a mesterképzés biztosan megalapozott alapot fog szerezni a szükséges szakmai kompetenciák megszerzéséhez.

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Tovább

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Kevesebb