LLM a társasági jogban és a vállalatirányításban

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program áttekintése

A program célja a társasági jog és a vállalatirányítás alapos ismereteinek és megértésének fejlesztése. Kutatást fog végezni és elemezni fogja mind a vállalati tevékenységek, mind az üzleti szereplők, valamint a részvényesek és az érdekelt felek közötti kapcsolatok jogi és szabályozási szempontjait.

Megvizsgálja a kérdések széles körét, amelyek középpontjában a vállalatok fellépéseire adott jogi, szabályozási, politikai és gyakorlati válaszok állnak. Az elméleti alapvető vitákat a vonatkozó nemzetközi és nemzeti törvényekkel, valamint azok működési környezetével együtt vizsgálják meg.

A program két részből áll. Az első részben négy egységet választ ki a vállalatok számára releváns szakemberek széles választékából. Ide tartozhatnak a vállalatirányítás és a vállalatirányítás globális perspektívái az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Alternatív megoldásként más érdekes lehetőségeket is találhat, mint például az emberi jogi törvény, a munkajog vagy a nemzetközi jog.

A program második részében 12 000 szavas disszertációt ír majd az Ön által választott témáról személyzetünk felügyelete alatt. Ez azt jelenti, hogy segítséget nyújt a kutatás és írás megírásában egy társasági ügyvéd számára, aki aktívan kutat a társasági jog vagy a vállalatirányítás területén.

Programszerkezet

Ön négy egységet vesz igénybe (összesen 120 kreditpont, mindegyik 30 kreditpont) és egy kötelező disszertációt (60 kreditpont). Ha három speciális LLM-et választanak a társasági jogban és a vállalatirányítási egységekben, akkor választhat egy egységet a többi LLM-programunk közül.

Lépjen ki a díjakból

Minden tanított mesterképzésnek, kivéve, ha a szenátus mentességet élvez, lehetővé kell tennie a hallgatók számára, hogy posztgraduális diploma vagy bizonyítvánnyal kilépjenek a programból.

A posztgraduális diploma megszerzéséhez a hallgatóknak sikeresen teljesíteniük kell 120 kreditpontot, ebből 90-nek az M / 7 szintűnek kell lennie.

A posztgraduális bizonyítvány megszerzéséhez a hallgatóknak sikeresen el kell végezniük 60 kreditpontot, ebből 40 M / 7 szintűnek kell lennie.

Fokozat besorolások:

Érdemes vagy megkülönböztető díj megengedett a posztgraduális oktatott mesterek, oklevelek és bizonyítványok esetében, ha ezeket kifejezetten a belépési szintű képesítéseknek nevezik. Az érdem vagy a Megkülönböztetés díja nem engedélyezett a kilépési díjak esetében, ha a hallgatóknak akadémiai okokból kell kilépniük a programból. Érdemes vagy megkülönböztető díjjal történő kilépési díj engedélyezhető, ha a hallgatókat kivételes körülmények akadályozzák meg a tervezett díj kitöltését.

A díj besorolása a végső programjelhez képest a következő:

Díj megkülönböztetéssel *: legalább 100 a 100-ból a tanított alkotóelemért, és a mesterdíjak esetében legalább a 100-ból a disszertációért. ** A karok fenntartják a mérlegelési jogkörüket ezen küszöbérték növelésére.

Díj Merittel *: a 100-ból legalább 60 az oktatott alkotóelemért, és a mesterdíjak esetén a 100-ból legalább 60-ból a disszertációért. A karok fenntartják a mérlegelési jogkörüket e küszöbértékek növelése érdekében.

* A Jogi Főigazgatóság külön rendeleteket tartalmaz a megkülönböztetés és az érdemek odaítélésére.
** A Megkülönböztetés elnyeréséhez a Mérnöki Kar legalább 100-ból 70-et igényel a tanított komponensre, és a mesterdíjak esetében a 100-ból legalább 70-et igényli az értekezés.

Diploma / bizonyítvány szakaszai:

Az összes oktatott mesterképzésnek, kivéve, ha a szenátus mentességet élvez, lehetővé kell tennie a hallgatók számára a választást, vagy el kell hagyniuk a posztgraduális diploma vagy bizonyítvány szakaszában való távozást.

A posztgraduális diploma megszerzéséhez a hallgatóknak sikeresen teljesíteniük kell 120 kreditpontot, ebből 90-nek az M / 7 szintűnek kell lennie.

A posztgraduális bizonyítvány megszerzéséhez a hallgatóknak sikeresen el kell végezniük 60 kreditpontot, ebből 40 M / 7 szintűnek kell lennie.

lady justice, legal, lawjessica45 / Pixabay

Belépési követelmények

A második másodosztályú felsőfokú jogi diplomát (vagy azzal egyenértékű nemzetközi).

Kivételesen azon pályázókat is figyelembe vesszük, akik:

  1. A második másodosztályú felsőfokú végzettség, amely magában foglalta a pályázó által javasolt tanulmányi terület szempontjából releváns tartalmat; vagy
  2. Felső második osztályú kitüntetéssel diplomát bármely tárgyban, valamint a megfelelő tapasztalattal rendelkezik a tudományága szorosan kapcsolódik a program.

A két kivételes esetben a pályázóknak be kell mutatniuk azt, hogy személyes nyilatkozatukban megmagyarázzák, miért tartoznak képesítésük vagy tapasztalataik az (1) vagy (2) kategóriába.

Az elismert korábbi tanulás jelenleg nem elfogadott. Nincs szükség korábbi vagy szakmai tapasztalatra.

Angol nyelvi követelmények

Ha az angol nem az első nyelv, akkor meg kell felelnie a következő profilszintnek:

Profil B

El kell érnie a kívánt szintű angol nyelvet, hogy a választott kurzuson / programon helyet szerezzen.

A különböző tanfolyamok / programok eltérő szintű nyelvi készségeket igényelnek. Ezeket a képességi szinteket „profiloknak” nevezzük. A kiválasztott kurzus / program profilja megjelenik a tanfolyam / program oldalon.

A követelmények teljesítéséhez szükséges tesztek és szintek minden profiloldalon találhatók.

Az angol nyelvvizsga tesztnek a program / tanfolyam kezdetétől számított két éven belül meg kell szereznie.

Karrier

A társasági jog és a vállalatirányítás területén szerzett speciális képesítés lehetőséget kínál az ország legjobb ügyvédi irodáival való együttműködésre, hogy ügyvédi kamaraként vegyen részt a vezető kereskedelmi kamarákban. Pályafutást eredményezhet pénzügyi, vezetési, közszolgálati és nem kormányzati szervezetekben is, kampányt folytatva például üzleti, emberi jogi kérdésekben, sőt akár nemzetközi és európai szervezeteknél is.

Számos LLM hallgatónk kutatói diplomát folytatott, és maguk is kiemelkedő jogi tudósok. Örömmel támogatjuk Önt a sokféle karriert.

Utoljára frissítve May 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Kevesebb
Látogasson el az iskola weboldalára