LLM a szellemi tulajdonjogra

Általános információk

Program leírás

Ha stratégiai gondolkodó szeretne lenni az IP-n, töltse ki az LLM-t az UJ-n!

„A nemzet jövője egyáltalán nem függ az ipar hatékonyságától, és az ipar hatékonysága egyáltalán nem függ a szellemi tulajdon védelmétől.” Richard Posner bíró, a Rockwell Graphic Systems, Inc. kontra DEV Industries 925 F.2d 174 (7. cir., 1991)

A szellemi tulajdon (IP) területe széles, és valószínűleg a legdinamikusabb jogterület, mivel folyamatosan változik. Mire vonatkozik? A szellemi tulajdon jellege a legjobban megérthető az ingatlan más, kézzelfogható formáival történő összehasonlítás révén. Példa erre az ingatlan, például egy földterület.

További példák lehetnek dolgok, például jármű, karóra vagy futball-labda. Ezekben az esetekben joga van magának az objektumnak. Más szavakkal, ha az objektum megsemmisül, megsértik a jogait. Az IP helyzet más. Példa lehet az éjjellátó távcsövek szabadalma. A távcsövek megsemmisítése nem sérti a szabadalom jogosultjának szellemi tulajdonjogait. Ennek oka az, hogy a találmány védett, és nem a távcső. A szellemi tulajdon tehát tehát az a törvényegység, amely az immateriális javak létrehozását és felhasználását, valamint az azokból eredő jogok érvényesítését szabályozza. A különféle szellemi tulajdonjogok objektumai általában szabadalmakat, szerzői jogokat, bejegyzett formatervezési mintákat és védjegyeket tartalmaznak.

Ezeknek a kérdéseknek a megfelelő megértése érdekében azokat tovább kell tanulmányozni. Meg kell érteni egy adott fegyelemre vonatkozó jogszabályokat és az ítélkezési gyakorlatot. A modern üzleti világban lehetetlenné vált a kereskedelmi ügyletek megfelelő kezelése a szükséges IP háttér nélkül. Ennek az LLM-nek az a célja, hogy a hallgató számára biztosítsa a szükséges eszközöket az IP-táj navigálásához, és tudatosítsa a buktatókat vagy lehetőségeket, amelyek jelen lehetnek. Valójában adott helyzetekben a szellemi szellemi fokozat birtokosa előnyben részesítheti egy adott feladat elvégzése során valaki ellen, aki nem rendelkezik ilyen képesítéssel.

Az IP bonyolult természete szempontjából a hallgatóknak az interaktív osztályú környezetben a legtöbb előnye van. A SZERZŐDÉS KÜLÖNLEGES CÉLJA A KÖVETKEZÉS MÓDOSÍTÁSÁHOZ.

Mit fogok tanítani? Többet fog tanulni:

  • Védjegyjog
  • Szerzői jogi és internetes jog
  • Szabadalmi jog
  • Szellemi tulajdonjogi témáról is disszertációt fog írni.

Oktatók

A kurzus koordinátora Wim Alberts professzor, aki 20 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik. Más akadémikusok és gyakorlati szakemberek segítenek.

ösztöndíjak

Ösztöndíjak állnak rendelkezésre. Azok a hallgatók, akik diplomájukat két éven belül teljesítik, jogosultak a tandíj visszatérítésére (a regisztrációs díj és az IKT-díj kivételével, bizonyos feltételek mellett).

Felvételi követelmények

Általánosságban elmondható, hogy a felvételi minimumkövetelményként a hallgatóknak átlagosan 65% -ot kell elérniük az LLB-fokozatú jogi tantárgyaknál.

Karrierlehetőségek

Az IP LLM karrierhez vezethet, mivel:

  • ügyvéd
  • egy ügyvéd
  • jogi tanácsadó a kormányban
  • jogi tanácsadó a magánszektorban

Ez ajtókat is nyithat egy szabályozási környezetben vagy egy nemzetközi ügynökségben elfoglalt pozícióhoz.

A felvételi követelményekkel, a határidőkkel és a jelentkezési eljárással, valamint a kurzus tartalmával kapcsolatos további információkkal és kérdésekkel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a karral:

Mrs. P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

Regisztráció és kezdési dátumok

A regisztráció januárban kezdődik, februárban pedig előadások folynak mind az egyetemi, mind a posztgraduális képzés munkaprogramjaira.

A Masters and PhD összes kutatási programja egész évben regisztrálható.

Záró dátum: Az akadémiai januárban kezdődik és decemberben ér véget. A program határidejét a program időtartama határozza meg.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Tovább

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Kevesebb