LLM a nemzetközi kereskedelmi jogban

Általános információk

Program leírás

A University of Johannesburg Nemzetközi Kereskedelmi Jog LLM- University of Johannesburg (a Jogi Kar zászlóshajójának programját) a teljes munkaidős hallgatók egy éven belül, a részidős hallgatók pedig két év alatt teljesítik. A program az A, B és C Nemzetközi Kereskedelmi Jog modulokból, valamint egy kisebb disszertációból áll a Nemzetközi Kereskedelmi Jog témájában. Az A és B nemzetközi kereskedelmi jogot az első félévben, a C. nemzetközi kereskedelmi jogot pedig a második félévben kínálják.

Az LLM program áttekintést nyújt a hallgató számára a nemzetközi kereskedelem magánjogi vonatkozásairól, különös tekintettel a nemzetközi magánjogi kérdésekre. A kurzus konfliktus-orientációja valóban egyedivé teszi, és széleskörű összehasonlító megközelítést alkalmaznak e tekintetben, amely Afrika, Ausztrália, Európa, a Közel-Kelet, a Távol-Kelet, valamint Észak- és Dél-Amerika jogrendszereit, valamint a vonatkozó regionális , nemzetek feletti és nemzetközi eszközök ezen a területen. A legtöbb előadást Prof. Jan L Neels, a nemzetközi kereskedelmi jog kiváló professzora és a feltörekvő országok nemzetközi magánjogi Kutatóközpontjának igazgatója tartja a University of Johannesburg . Prof Neels a nemzetközi kereskedelmi szerződésekben a jogválasztásra vonatkozó hágai alapelvek és az alapelvek hivatalos kommentárjának kidolgozásáért felelős munkacsoport tagja volt a Hágai Nemzetközi Magánjogi Konferencia égisze alatt. Tagja az UNIDROIT Kormányzótanácsának Rómában. Az UJ hivatalos megállapodásokat kötött a Hágai Konferenciával és az UNIDROIT-szal, és az UJ Jogi Könyvtár mindkét nemzetközi szervezet számára letétkezelő könyvtár. Dr. Eesa Fredericks, a Kutatási Központ igazgatóhelyettese, az A. Nemzetközi Kereskedelmi Jog modul koordinátora. Prof. Michael Martinek a németországi Saarlandi Egyetemből számos előadást tart az LLM programban a nemzetközi kereskedelmi jog kiváló vendégprofesszoraként. az UJ-nál. Prof Martinek vezető akadémikus, tiszteletbeli doktori fokozattal rendelkezik Kínában, Franciaországban, Lengyelországban és Romániában. További előadásokat Prof. Charl Hugo (a bankjog professzora és a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara bankbizottsági tagja), Faadhil Adams és Garth Bouwers, valamint más egyetemek és szervezetek vendég előadói tartanak.

Az osztályok hétköznapokon 18.00-20.00 között zajlanak. Általános követelményként, hogy a hallgatóknak átlagosan 65% -ot kell megszerezniük az LLB fokozatú jogi tantárgyakból. A hallgatói testületbe be lehet vonni az angolai, Belgium, Kína, Németország, Izland, India, Kenya, Malawi, Hollandia, Tanzánia és Törökország partneri egyetemeink hallgatóit.

Nemzetközi kereskedelmi jog

A nemzetközi kereskedelmi jog szerepe és jellege.

Polgári és kereskedelmi joghatóság különféle afrikai országokban (beleértve Dél-Afrikát), Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Indiában és az Európai Unióban (a Brüsszel Ibis rendelet, valamint Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság belső törvényei).

A külföldi határozatok elismerése és végrehajtása különféle afrikai országokban (beleértve Dél-Afrikát), Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Indiában és az Európai Unióban (a Brüsszel Ibis rendelet, valamint Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság belső törvényei).

A bírósági megállapodások megválasztásáról szóló hágai egyezmény és a hágai ítéletek projektje.

Nemzetközi kereskedelmi jog

Nemzetközi magánjogi szerződés, felszabadító recept és ingatlan

a. nemzeti jogrendszerek, ideértve a különböző afrikai országok (beleértve Dél-Afrikát), Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, India, Japán, Oroszország, Dél-Korea, Svájc, Törökország és az Amerikai Egyesült Államok jogrendszereit;

b. regionális és nemzetek feletti eszközök, ideértve a mexikói városi egyezményt és a Róma I. rendeletet (Európai Unió); és

c. nemzetközi jogi aktusok, ideértve az alkalmazandó aux ventes à caractère nemzetközi egyezményt, a mobiliers corporels egyezményt és a nemzetközi kereskedelmi szerződésekben a jogválasztásról szóló hágai elveket.

Nemzetközi kereskedelmi jog C

Bevezetés az összehasonlító jogba.

A nemzetközi szerződésjog és a tulajdonjog szempontjai:
  • a. belföldi ingatlan- és szerződésjog a nemzetközi szférában: kiválasztott joghatóságok;
  • b. a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara Incoterms-je;
  • c. az Egyesült Nemzetek Szervezetének az áruk nemzetközi eladásáról szóló egyezménye;
  • d. az Egyesült Nemzetek Egyezménye az áruk nemzetközi eladásának elévülési idejéről;
  • és
  • e. a nemzetközi kereskedelmi szerződések UNIDROIT alapelveinek szempontjai.
  1. A nemzetközi finanszírozási jog a közjog és a nemzetközi magánjog szempontjából, hivatkozással a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara egységes vámjogi szabályaira és az okmányi hitelek gyakorlatára.

  2. Bevezetés a nemzetközi szállítási joghoz és a nemzetközi szállítási biztosítási joghoz a dél-afrikai jog szempontjából, a nemzetközi eszközökre hivatkozva

  3. Nemzetközi kereskedelmi választottbírósági eljárás az UNCITRAL nemzetközi kereskedelmi választottbírósági mintáról szóló törvényre, a New York-i választottbírósági egyezményre és a választottbírósági eljárások különféle sorozataira hivatkozva

Lehetőség van túrákra is. Azok a hallgatók, akik 2018-ban először jelentkeznek be és két éven belül teljesítik a diplomájukat, teljes oktatási díj visszatérítésére jogosultak (a regisztrációs díjat és az IKT-díjat kivéve, és bizonyos feltételek mellett).

A felvételi követelményekkel, a határidőkkel és a jelentkezési eljárással, valamint a kurzus tartalmával kapcsolatos további információkkal és kérdésekkel kapcsolatban kérjük, vegye fel a kapcsolatot a karral:

Mrs. P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

Regisztráció és kezdési dátumok

A regisztráció januárban kezdődik, februárban pedig előadások folynak mind az egyetemi, mind a posztgraduális képzés munkaprogramjaira.

A Masters and PhD összes kutatási programja egész évben regisztrálható.

Záró dátum: Az akadémiai januárban kezdődik és decemberben ér véget. A program határidejét a program időtartama határozza meg.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Tovább

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Kevesebb