LLM a nemzetközi humanitárius jogban és az emberi jogokban

Általános információk

Program leírás

A nemzetközi humanitárius jog és az emberi jogok LLM az egyik leginnovatívabb és intellektuálisan kihívást jelentő program a nemzetközi humanitárius jogban (IHL) és az emberi jogokban, amelyet ma Európában kínálnak. Elsősorban a fegyveres konfliktusokra alkalmazandó valamennyi szabályra és azok kölcsönhatására összpontosít, és elősegíti mind az akadémiai kiválóságot, mind a független kritikai gondolkodást.

A hallgatók hozzáférhetnek egy világhírű karhoz, részesülhetnek közvetlen kapcsolatokból olyan vezető szereplőkkel, mint a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) és az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának (OHCHR) Irodája, és megoszthatják ötleteiket más résztvevőkkel. számos jogi háttérrel és perspektívával.

A program lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy tanulmányaikat sajátos érdeklődésük szerint alakítsák ki. Míg az alaptanfolyamok szilárd alapot nyújtanak a nemzetközi közjogban, az IHL-ben, a nemzetközi emberi jogi jogban (IHRL) a fegyveres konfliktusokban, a nemzetközi menekültjogban és a nemzetközi büntetőjogban (ICL), az opcionális tanfolyamok olyan élvonalbeli kérdésekkel foglalkoznak, mint a terrorizmus elleni küzdelem, a fegyveres nem -állam szereplői, az ellenségeskedés lefolytatására vonatkozó szabályok, a fegyveres konfliktusok iszlám törvényei vagy a nemzetközi bíróságok és bíróságok munkája.

Az LLM elkötelezett amellett, hogy átalakítható készségeket fejlesszen ki a sikerhez a szakmai világban, valamint a humanitárius és emberi jogi felelősségek vállalásához. Ennek érdekében a vezető szereplőkkel folytatott gyakorlatok, a Jean-Pictet Versenyen való részvétel, nyilvános beadványok, katonai eligazítások és tanulmányút garantálják a gyakorlati munkát, és lehetővé teszik a hallgatók számára hálózatának kibővítését.

130478_130472_How-we-Work-V.jpg

A program

Az LLM (60 ECTS kredit) az alábbi összetevőkre épül:

Törzsanyag

Az alaptanfolyamok kötelezőek, és szilárd jogalapot és a nemzetközi közjog, az IHL, az IHRL fegyveres konfliktusok, a nemzetközi menekültjog és az ICL megértését biztosítják.

Választható tanfolyamok

Az opcionális tanfolyamok lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy mélyítsék szakértelmüket egy olyan kérdésben, mint például a nemzetközi jog fegyveres nem állami szereplői, az ellenségeskedés vagy a fegyveres konfliktusok iszlám törvényei.

Szakmai

A hallgatóknak lehetősége nyílik arra, hogy közvetlen kézből szerzett tapasztalatokat szerezzenek genfi székhelyű humanitárius és emberi jogi szereplőkkel folytatott gyakorlaton keresztül.

Gyülekező bíróságok

A hallgatók részt vehetnek a rangos IHL-n belüli Jean-Pictet versenyen, valamint nyilvános beadványokon a konkrét konfliktushelyzetekről.

LLM könyv

Az LLM elősegíti az akadémiai kiválóságot és a független kritikai gondolkodást. Az egyik legfontosabb eredménye egy LLM cikk egy adott témával kapcsolatban, amellyel a program foglalkozik, és egy kar tagja irányítása alatt írt.

Tanulmányi utazás

A hallgatók tanulmányúton járnak, hogy megismerjék az IHL és az emberi jogok területén tevékenykedő vezető intézményeket és szervezeteket.

Katonai eligazítások

Ez az egyedülálló eseménysorozat célja, hogy javítsa hallgatóink ismereteit a katonai szereplőkről és a műveletekről, és hidakat építsen a katonai és a polgári világ között.

Kivételes tanulási környezet

Az LLM kicsi és bensőséges tanulási közösségek köré szerveződik. Ez kivételes tanulási környezetet teremt, ahol a világ minden táján a legtapasztaltabb és tudományos végzettséggel rendelkező hallgatók hozzáférhetnek egy világhírű karhoz, amely az IHL, az IHRL, az ICL és a nemzetközi menekültjog élvonalában helyezkedik el.

A heti oktatóprogramok lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy felülvizsgálják és megvitassák az alaptanfolyamokon tárgyalt fogalmakat és kérdéseket, és felkészüljenek a vizsgákra.

Az IHL és az emberi jogok csomópontjaként Genf konferenciák és nyilvános rendezvények széles skáláját kínálja, amelyek kulcsfontosságú szakértőket és témákat mutatnak be, valamint hozzáférést biztosítanak a terület vezető szereplőinek.

Évente több mint 70 nyilvános rendezvénnyel, szakértői szemináriumokkal és konferenciákkal rendezzük be a világ vezető akadémikusait és szakembereit, akik megosztják kutatásaikat, nézeteiket és tapasztalataikat hallgatóinkkal, és közvetlenül érintik a programban tárgyalt témákat.

A sikeres karrier alapja

Az LLM biztosítja a sikeres karrierjéhez szükséges jogi és gyakorlati ismereteket

kormányközi és nem kormányzati szervezetek, amelyek foglalkoznak a nemzetközi humanitárius joggal, az emberi jogokkal, az ICL-vel, a menekültekkel vagy a migrációval, valamint a közigazgatással, a nemzetközi bíróságokkal vagy egyetemi intézményekkel.

Jelentős számú LLM diplomások dolgoznak az ICRC-nél a helyszínen, valamint a genfi központban, az OHCHR-nél és más nemzetközi szervezetekkel, nem kormányzati szervezetekkel, tudományos intézményekkel, kormányokkal, valamint a nemzetközi bíróságokkal és bíróságokkal.

Belépési követelmények

A jelentkezőknek rendelkezniük kell:

  • Teljes jogi diplomát (legkésőbb júniusig érkezett), amely lehetővé teszi a jelentkező számára, hogy a megfelelő országon tartsa el a szakvéleményt; vagy más fok, ha a pályázó jelentős mennyiségű nemzetközi közjogi képzéssel és programunkkal kapcsolatos kurzusokkal rendelkezik (pl. nemzetközi emberi jogi jog, nemzetközi humanitárius jog, nemzetközi büntetőjog).
  • Erős tudományos eredmények .
  • Bizonyítható érdeklődés a program témája iránt (pl. Szakmai tapasztalat, gyakornoki gyakorlatok, nyári iskola, részt vett konferenciák, publikációk stb.).
  • Angol hangos parancs . Önnek képesnek kell lennie arra, hogy egy elismert teszttel megmutassa, hogy angolul elég magas szintű-e ahhoz, hogy sikeresen részt vehessen és befejezze kurzusát a Genfi Akadémián. Ez a követelmény nem vonatkozik, ha (1) anyanyelve angol; (2) angol nyelvű alapképzettséggel vagy mesterképzéssel rendelkezik; (3) legalább két éves szakmai vagy tudományos tapasztalattal rendelkezik angol nyelvű környezetben.
  • A passzív francia nyelvtudás előnyt jelent, mivel a hallgatóknak esetleg francia nyelvű konferenciákon és osztályok előadásain kell részt venniük.

Átfogó értékelés

Minden pályázatot teljes egészében figyelembe vesznek, ideértve az átiratokat, az iskolán kívüli és önkéntes tevékenységeket, a munkatapasztalatot, a személyes hátteret, az ajánlóleveleket, a személyes nyilatkozatokat és a nyelvtudást.

Az egyes egyének mérlegelésekor a Felvételi Bizottság nemcsak a program akadémiai sikeréhez fontos jellemzőket azonosítja, hanem más olyan tulajdonságokat is, amelyek elősegítik a diákok sokféleségét és kiválóságát.

Nem a francia anyanyelvűek számára

A legtöbb tanfolyamot angolul tanítják. Néhány vizsga francia nyelven tehető, és az osztályok kérdései feltehetők mindkét nyelven. Az LLM cikk francia nyelven írható.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Geneva Academy is a joint centre of the University of Geneva and the Graduate Institute of International and Development Studies.

The Geneva Academy is a joint centre of the University of Geneva and the Graduate Institute of International and Development Studies. Kevesebb