LLM a nemzetközi gazdasági jogban (LL.M.)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A nemzetközi gazdasági jog döntő jelentőségű a transznacionális tevékenységek többsége szempontjából. Legyen szakértő ezen a területen!

A kétéves LLM tanulmányi program kínál egy mélyreható tanulmányt a nemzetközi gazdasági jog kettős diplomát Leuphana Egyetem Lüneburg Németországban és a University of Glasgow Skócia, illetve az egyetem a nyugat-indiai Barbados.

A program összehozza a hallgatókat a világ minden tájáról. Egyesíti a magán- és a közgazdasági nemzetközi jogot, és holisztikus megközelítést kínál e jogi területre vonatkozóan.

Az első tanulmányi évben, Lüneburgban, megtanulod, hogyan kell tudományos kapcsolatban állni a nemzetközi gazdasági jog struktúráival és legfontosabb szereplőivel . A második évében Glasgow-ban vagy Bridgetown-ban olyan témákra összpontosíthat, mint például a társasági és pénzügyi jog, a nemzetközi kereskedelmi jog, a nemzetközi versenyjog vagy a szellemi tulajdonjog.

A kötelező modulok és választani kívánt elemek keveréke a program egyedi jellemzője. Ez lehetővé teszi, hogy mély ismereteket szerezzen a nemzetközi gazdasági jog különböző területein, a nemzetközi kapcsolatok és piacok funkcióinak alapelemeit, valamint a globális kapcsolatok és a nemzetközi gazdasági szabályozás esélyeinek és kockázatainak elemzésére szolgáló készségeket.

Készüljön fel a globalizáció jogi kihívásaira !

Programszerkezet

Az első évet (október és augusztus) Lüneburgban , a második évet (szeptember és augusztus) pedig Glasgowban vagy Barbadoson fogja tölteni.

Lüneburgban hat kötelező modult fejez ki. Mindegyik modul után tíz kreditpontot kap: Nemzetközi jog, Nemzetközi Gazdasági jog, Európai jog, Európai Gazdasági jog, Nemzetközi Magánjog és Európai Magánjog.

Glasgowban a hetedik közül választhat egy szakirányt: társasági és pénzügyi jog, szellemi tulajdon és digitális gazdaság, nemzetközi kereskedelmi jog, nemzetközi versenyjog és politika, nemzetközi gazdasági jog, nemzetközi jog vagy nemzetközi jog és biztonság.

A Bridgetownban lehetősége van tanfolyamokat választani a társasági és kereskedelmi jog és a közjog területén működő modulok széles skálájából, például a társasági jogról, a pénzügyi jogról, a szellemi tulajdonról szóló törvényről és a transznacionális kereskedelmi ügyletekről szóló törvényről.

Az első évben elsajátított konszolidált ismeretek és a második év specializációja alapján a hallgatók diplomamunkájuk megírásával fejezik be tanulmányaikat .A nemzetközi program összes modulja angolul készül. A három egyetem szoros együttműködése lehetővé teszi nemcsak a szakmai képesítések megszerzését, hanem a kulturális és nyelvi készségek megszerzését is, amelyek nagy jelentőséggel bírnak a nemzetközi gazdasági jogban.


Karrier kilátások

Ha multinacionális vállalatok vezetői pozícióiban vagy tanácsadói pozícióban szeretne dolgozni mind a magán-, mind az állami szektorban , ez az ideális program az Ön számára. Jól fel fog készülni erre a pozícióra, mivel a program alapterületén elsajátítja a nemzetközi gazdasági jog mély ismereteit, valamint az interdiszciplináris és interkulturális kompetenciákat, amelyeket saját specialitása során megszerez.

A különféle specializációs lehetőségek lehetővé teszik a különféle szakterületek és karrierek hangsúlyozását a tudományos környezetben a kutatás, az oktatás és az adminisztráció területén.

Ránézésre

 • Kiosztott oklevelek: Jogtudományi Master (LL.M.) fokozat a Lüneburgi Leuphana Egyetemen és a Glasgow Egyetemen vagy a Nyugat-Indiai Egyetemen.
 • Jelentkezési idő: április 1 - június 1
 • Kezdés dátuma: Minden téli időszakban, októberben
 • Terjedelem: 120 ECTS
 • Időtartam: 4 félév
 • Angol nyelv
 • Helyszín: Lüneburg és Glasgow vagy Bridgetown
 • Hozzájárulás: évente: 720 EUR a Lüneburgi Leuphana Egyetemen
 • Díjak: évente: 7.000 GBP (EU) / 15.500 GBP (nem EU) a Glasgowi Egyetemen vagy 10.000 USD Nyugat-Indiai Egyetemen
  változhat
Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Tovább

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Kevesebb