LLM a büntető igazságszolgáltatásban és a büntetőjogban

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Ez a program lehetővé teszi a büntető igazságszolgáltatás, a kriminológia és a büntetőjog jelenlegi kérdéseinek kifinomult ismereteinek fejlesztését az Egyesült Királyságban, Európában és az egész világon. Egyesíti az élvonalbeli kötelező modulokat a választható modulok széles skálájával, lehetővé téve a fokozatnak a saját érdekeihez történő igazítását.

A tanfolyam során arra ösztönözzük Önt, hogy:

 • Vizsgálja meg a büntetőjog kritikus kérdéseit és alapelveit.
 • Fedezze fel a büntető igazságszolgáltatási folyamat összetett és dinamikus természetét.
 • Fejleszteni kell a jogi kutatási készségeket.
 • Kritikusan gondolkodjon a kortárs kriminológiai elméletek, a kutatás, valamint a politika és a gyakorlat összekapcsolódásán.

Kutatási betekintést

Ezt a programot a dinamikus büntető igazságügyi tanulmányi központban (CCJS) kínálják, egy nemzetközileg elismert, aktív és multidiszciplináris környezetet biztosító kutatóközpontban, amelynek tagjai elkötelezettek a büntető igazságszolgáltatás, a kriminológia és a büntetőjog magas színvonalú oktatása iránt. A CCJS emellett olyan kutatások előállításában is kiemelkedik, amelyek empirikusan gazdagok, fogalmi szempontból kifinomultak és politikai szempontból relevánsak. A kutatás interdiszciplináris és gyakran nemzetközi szintű. A Leeds Egyetem elismeri a CCJS egyik kulcsfontosságú „kutatási kiválóságának csúcsát”.

A CCJS tudósai számos külső finanszírozó testületnél végeztek kutatást, ideértve a Gazdasági és Szociális Kutatási Tanácsot (ESRC), a Nuffield Alapítványt, a Belügyminisztériumot, az Ifjúsági Igazságügyi Igazgatótanácsot, a Leverhulme Trustot, az Európai Bizottságot, a Nemzeti Pártfogó Szolgálatot és mások . Az ilyen projektek fenntartják a Központ mint kiemelkedő kutatóegység megalapozott profilját, és biztosítják, hogy tanításaink a kortárs tudományos és politikai viták élvonalába kerüljenek.

A CCJS-nek van egy tanácsadó testülete, amely olyan tagokból áll, akik a helyi büntető igazságszolgáltatás és partnerszervezetek, köztük a rendőrség, az igazságszolgáltatás, a pártfogó szolgálat, a börtönök és a bíróságok magas rangú tisztségeit betöltik. A helyi büntető igazságszolgáltatási közösséggel fennálló szoros kapcsolatunk értékes előnyökkel jár diákjaink számára.

125925_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c7cd2914ec15a_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Tanfolyam tartalom

Az egész évben tanulmányozott kötelező modulok bemutatják az alapelveket, elméleteket, koncepciókat és megközelítéseket a büntetőjog és a büntető igazságszolgáltatás területén. Megvizsgálja és megvizsgálja a kriminológiai elmélet, a kutatás és a gyakorlat közötti bonyolult és összetett kapcsolatokat és dinamikát, valamint a büntető igazságszolgáltatási folyamatok hatását az egyénekre és a társadalmi csoportokra is, gyakran a társadalmi és politikai változások szélesebb összefüggésében.

Ezek a modulok lehetővé teszik a kritikai és elemző képességeik, valamint a jogi kutatási és írási készségek javítását is, amelyeket a disszertációban bemutatni tud majd - független kutatási elem a választott témában.

Ön is részesülhet támogatási akadémiai és személyes fejlesztési programjában. Ez az első félévben folytatott tanított akadémiai program mellett fut, és kifejezetten arra szolgál, hogy kiegészítse az iskola indukciós tevékenységeit és a folyamatos hallgatói készségtámogatást a hallgatók számára, mind otthon, mind nemzetközi szinten.

Opcionális moduljaink lehetőséget adnak arra, hogy szaktudást szerezzen az érdeklő témákban. Az opcionális modulok indikatív listája az alábbiakban található.

Ha Ön részmunkaidős hallgató, akkor négy kötelező modult fog venni az első évében. Ezután megteszi a kötelező disszertációs modult és a választott egy vagy két választható modult a második évben.

A tanfolyam szerkezete

Az alább látható lista a vizsgált tipikus modulokat / komponenseket mutatja, és időről időre változhat.

modulok

1. év

Kötelező modulok

 • Büntető igazságszolgáltatási folyamatok
 • A korabeli kriminológiai elmélet és megközelítések
 • Disszertáció büntetőjogi / büntető igazságszolgáltatás
 • Központi kérdések a büntetőjogban
 • Posztgraduális Jogi Kutatási Skills

Opcionális modulok (az alábbiakban bemutatott tipikus opciók kiválasztása)

Az alábbiak közül 30 kredit választható:

 • A rendszabályok újragondolása 1
 • A rendőri gondolkodás újragondolása 2
 • Biztonság, konfliktus és igazságszolgáltatás
 • Európai Emberi Jogok
 • Cyberlaw: A Cyberspace szabályozása
 • A globalizáció és a bűnözés
 • A társadalmi igazságosság elméletei
 • Egyenlőtlenségek, törvény és igazságosság
 • Nemzetközi emberi jogok
 • Emberi jogok és fogyatékkal élők
 • Globális kormányzás törvényen keresztül
 • Globális igazságszolgáltatás
 • Nemek elmélete
 • A társadalom és a kultúra megértése
 • Teljesítmény, kritika és globális átalakulások
 • Pénzügyi bűncselekmény

Tanulás és tanítás

A kötelező és az opcionális modulokat heti szemináriumokon, előadásokon és workshopokon keresztül oktatjuk.

Fel kell készülnie a szemináriumokra és előadásokra, elvégeznie az esetlegesen előírt gyakorlatokat. A független tanulmány szerves részét képezi ennek a programnak - nem csak az órákra való felkészüléshez, hanem a kutatási képességek és más kritikus készségek fejlesztéséhez.

Az LLM diploma igazgatója, Dr. Barker Anna Anna támogatja Önt a program során, és személyes oktatóval vesznek részt.

Értékelés

Különféle módszerekkel fogják értékelni, de a legtöbb modulhoz minden modul végére 4500 szóból álló esszét kell írni. Azt is elvárják, hogy írjon záró disszertációt.

Belépési követelmények

Bachelor diploma 2: 1 (Hons) jogi, büntető igazságszolgáltatási, kriminológiai vagy kapcsolódó tudományágban.

Angol nyelvi követelmények

Összesen IELTS 6.5, minden komponensben legalább 6,0.

Fejleszd az angol nyelvtudásod

Azok a nemzetközi hallgatók, akik nem felelnek meg az angol nyelvű követelményeknek e program számára, képesek lesznek megismerkedni posztgraduális előszavazásos angol nyelvtanfolyamunkkal az angol nyelvszint javítása érdekében.

Ez a pre-szekcionált kurzus egy progresszív útra van tervezve, és megszerzi az egyetemi angol nyelvet a tématerület összefüggésében.

Hogyan kell alkalmazni

Jelentkezési határidők

 • UK / EU diákok: július 31
 • Nemzetközi hallgatók: július 31

Ha támogatásra kíván pályázni, akkor legalább egy hónappal az adott ösztöndíj határideje előtt be kell nyújtania jelentkezését a választott kurzusra vonatkozó helyre.

díjak

A legfrissebb díjakról olvassa el weboldalunkat.

További költséginformációk

Lehet, hogy többletköltségei kapcsolódnak a tanfolyamhoz vagy tanulmányi programhoz, vagy a Leeds Egyetem hallgatójához kötődnek.

Ösztöndíjak és pénzügyi támogatás

Ha tehetséged és tehetséged van, azt akarjuk, hogy képes legyen velünk tanulni, akármi is a pénzügyi körülményeidről. Lehet, hogy segítséget nyújtanak a hallgatók számára az egyetem és a kormány által nyújtott hitelek és visszafizetendő támogatások formájában.

A Jogi Iskola évente általában számos ösztöndíjat kínál.

Karrierlehetőségek

Ez a program különösen alkalmas azok számára, akik karriert szeretnének folytatni a közszolgálatban, a magánszektorban, az önkéntes szektorban vagy bármilyen más arénában, ahol a siker a magasabb szintű készségekre és a büntető igazságszolgáltatás, a kriminológia és a büntetőjogi kérdések fejlett ismereteire épül. .

A közelmúltban végzett diplomások az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon dolgoztak ügyvédi irodákban, jótékonysági szervezetekben, felsőoktatásban és más területeken. Sokan doktori fokozatot folytattak és tudományos életben dolgoztak. Más öregdiák vezető posztokat tölt be a büntető igazságszolgáltatási szervezetekben, ideértve a rendőrséget és a pártfogó szolgálatokat, a börtönszolgálatot és az ifjúsági igazságszolgáltatást, valamint a magán- és önkéntes szektorban, mind az Egyesült Királyságban, mind külföldön. Néhány diplomás diplomát kapott a program sikeres befejezését követően.

Karrier támogatás

A Jogi Iskola karrier és személyes fejlődés támogatását nyújtja az iskola dedikált foglalkoztathatósági tisztviselőin keresztül. Az egész évben személyes találkozókat foglalhat foglalkoztathatósági tisztviselőinken egész évben, hogy megvitassák a karrier-törekvéseiket, és tanácsot kapjanak arról, hogyan lehet a legtöbb időt a lehető legjobban kihasználni velünk.

Az iskola egész évben számos közösségi elkötelezettség (pro bono) és szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget, karrierfejlesztő műhelyeket, vendég előadói rendezvényeket és karriervásárokat szervez. Ezek a lehetőségek lehetővé teszik új készségek fejlesztését, javítják karrierlehetőségeiket és a potenciális munkaadókkal való hálózatépítést.

Az iskola-specifikus karriertámogatáson kívül hozzáférhet az Egyetem díjnyertes Karrierközpontjához is. A Karrierközpont személyes találkozókat, tanácsokat kínál a vállalkozás indításához, karrier eseményeket, mentorálási programokat és önéletrajzát, jelentkezését és interjúit.

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Kevesebb