LLM Vállalati és fizetésképtelenségi törvény

Általános információk

Program leírás

LLM Vállalati és fizetésképtelenségi törvény

A társasági és fizetésképtelenségi törvény a vállalati szervezetekre és a törvényekre összpontosít, mivel ezekre vonatkozik. A kurzus célja a vállalati jog gyors fejlődése Angliában és Európában, valamint annak érdekében, hogy megfeleljen a jogi szakma igényeinek ezen a területen.

Az LLM vállalati és fizetésképtelenségi törvényről

A Nottingham Law School vezető szerepet tölt be a fizetésképtelenség és a társasági jog területén, és a kurzuson tanuló hallgatók előnyösek kutatási és szakértői oktatóink számára.

A Business and Insolvency Law Központja számos nemzetközi ügynökséggel, köztük az INSOL International, a fizetésképtelenségi szolgáltatással és a Világbankjával van kapcsolatban. Az évente megrendezésre kerülő nemzetközi fizetésképtelenségi konferencia és számos egyéb rendezvény is megrendezésre kerül az egész év folyamán más ügynökségekkel együttműködve.

A hagyományos tantárgyak, mint például a nyilvános vállalatok, az üzleti szervezetek és a vállalati felszámolás kulcsfontosságú része ennek a kurzusnak. Az európai felsőoktatási intézményt és a fizetésképtelenségi törvényt az európai és nemzetközi kontextusban jól értjük, valamint meg tudjuk mutatni a vállalati intézmények befolyásolásával kapcsolatos szélesebb gazdasági és társadalmi tényezők tudatosítását.

Miért válassza ezt a tanfolyamot?

 • A vállalati és fizetésképtelenségi törvények megértése európai és nemzetközi összefüggésben.
 • Ismerje meg a híres tanári munkatársakat, köztük David Burdette professzort és Paul Omar professzort, akik mind a Világbank tanácsadói.
 • Élvezze a Strukturális és Fizetésképtelenségi Központunkhoz fűződő erős kapcsolatokat.
 • Válasszon egy tanulmányútot, amely megfelel a teljes munkaidős, részidős és távoktatási lehetőségeknek
 • Vegyen részt egy nemzetközi nyári iskolában, ahol lehetőség nyílik arra, hogy a jogot európai kontextusban vizsgálja meg.
 • Ösztöndíjak állnak rendelkezésre.
 • Egyedi modulok tanulmányozhatók a folyamatos szakmai fejlődés (CPD) díjakért.

modulok

Hat tanított modulot fogsz tanulmányozni, majd egy disszertációt követ.

Válassz:

 • Üzleti szervezetek *
 • Szellemi tulajdon
 • Nyilvános társaságok
 • A vállalati munkáltató
 • Nemzetközi Versenyjog
 • Az üzleti szabályzat alapelvei
 • Vállalati felszámolás *
 • Vállalati mentés
 • Nemzetközi
 • Nemzetközi kereskedelmi tranzakciók
 • Határokon átnyúló fizetésképtelenség
 • A vállalati adósság biztosítása *

* A távoktatási hallgatóknak meg kell tanulniuk ezeket a modulokat

Az értekezést a modulok befejezése után kezdheti el.

Értékelés

Minden esetben a modulokat egy tanfolyamon értékelik. Ez rendszerint probléma- vagy esszé-stílusú kérdés, de modulonként változik. Visszajelzést küldhet és kaphat az egyes modulok során végzett értékelésekről.

A disszertáció 12 000 szó egy megfelelő témában, melyet Ön választ, és magában foglalja az egy-egy felügyeletet egy tutor, aki egy szakértő ezen a területen.

Hogyan tanulhatok?

Az LLM tanfolyamok tanévje három részre tagolódik: két tízhetes időtartam (az első ciklus a tanév kezdetétől a karácsonyi vakációig, a Karácsonyi és a Húsvét közötti második évfordulóig tart) és a nyári időszakban.

A nappali tagozatos hallgatók - akik a tanfolyamot egy tanév alatt teljesítik - három modulot vizsgálnak minden félévben, és lezárják a disszertációt a nyár folyamán.

A részmunkaidőben és a távoktatásban részt vevő hallgatók - akik a tanfolyamot két tanév alatt befejezik - évente (összesen hat) tanulmányoznak három modulot az 1. és 2. feltételek között (összesen hat), elkezdték dolgozni az első nyári időszakban végzett disszertációjukat a második.

A teljes munkaidőben és a részmunkaidős módokban a modulokat a hét folyamán tanítják. Az Ön menetrendjétől függően előfordulhat, hogy több napot vesz igénybe. A szemináriumokat az akadémikusok vezetik, de rendszerint szükségessé teszik Önt arra, hogy kiterjedt irányított előkészítő munkát végezzen, és gyakran rövid bemutatókat vagy más hozzájárulást tartalmaz.

A távoktatási modulok strukturált, irányított tanulási tevékenységek, amelyeket az egyetem online tanulási platformján keresztül szállítanak - MOST. A távoli tanulóknak lehetőségük nyílik virtuális beszélgetésekben való részvételre más hallgatókkal és oktatói munkatársakkal, és felkérést kapnak arra, hogy minden egyes modul során elvégezzenek további feladatokat - például esszé terveket vagy előadások készítését.

Belépési követelmények

Jogi diplomások

Jó diplomával kell rendelkeznie a törvényben (2.2 vagy annál magasabb), vagy egy másik fegyelem díjazása, plusz a CPE (Common Professional Examination) vagy a GDL (Graduate Diploma in Law) konverziós képesítés.

Nem jogász diplomások

Más tudományágak pályázóit megfelelő körülmények között üdvözölni fogják, különösen akkor, ha tapasztalattal rendelkeznek a területen, még ha nem jogászként is.

Angol nyelvi követelmények

A nemzetközi hallgatóknak bizonyítaniuk kell, hogy a tanfolyam megkezdése előtt megfelelő ismeretekkel rendelkeznek az írott és beszélt angolul. Általában a következőkre van szükségünk:

 • IELTS 6.5, mindegyik szakterületen legalább 5,5.
 • Egyenértékű angol nyelvvizsga.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Tovább

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Kevesebb
Nottingham , Nijmegen + 1 Több Kevesebb