LLM Kereskedelmi és társasági jog

Általános információk

Program leírás

Készen állsz arra, hogy tanulmányozza a nemzetközi környezetben folytatott üzleti vállalkozás jogi aspektusait? Ez a program a fejleményekre és a gyakorlati problémákra összpontosít összehasonlító jogi szempontból, és figyelmet fordít a polgári és a közjogi joghatóságok közötti megközelítés és eredménybeli különbségekre. A két joghatóság - a nemzetközi társasági jog és a kereskedelmi jog - egyedülálló kombinációja miatt a fő kereskedelmi és társasági törvény átfogó képet nyújt a társasági jogról. Az Európa legnagyobb kikötővárosában található program lehetővé teszi vállalati látogatásokon való részvételt, hogy megnézhesse a dolgok gyakorlati működését.

Milyen szempontokat fedez a program?

Társasági jog

A tanulmányi program két fő pillére: 1. társasági jog és 2. kereskedelmi jog. A társasági jogi pillér a vállalatirányítás fő témáira összpontosít. Olyan kérdéseket, mint az igazgatótanács működése, a részvényesek jogai és a határokon átnyúló szavazás, valamint az európai munkajog egyes szempontjait, átfogó módon tárgyalják. Figyelembe veszik továbbá a letelepedés szabadságáról, a nemzeti és a határokon átnyúló egyesülésekről, az ajánlatok átvételéről, a képviseletről, a nemzetek feletti társaságokról és a Societas Europaearól szóló EK irányelveket.

Reklám jog

A kereskedelmi jogi pillér olyan tanfolyamokból áll, amelyek részletezik a nemzetközi kereskedelem kockázatait, hogyan oszthatók fel ezek a kockázatok (pl. Tulajdonosi okmányok), és hogyan lehet azokat megkerülni vagy minimalizálni. Középpontjában az egyedi szerződések állnak, amelyekre az áruk nemzetközi értékesítésében részt vevő sokféle vállalkozás közötti együttműködés, valamint ezen ügyletek jogi alapjai alapulnak. Az ilyen szerződések tartalmazzák a biztosítási, finanszírozási és fizetési, szállítási, tárolási és logisztikai szerződéseket. A szerződéses együttműködés jogalapjai között szerepelnek a tulajdonjogok, az áruk biztonsági jogai, a felelősségre vonatkozó szabályok, a szellemi tulajdonjogok, valamint az ügyletek nemzetközi jellege miatt az iránymutatások arra vonatkozóan, hogy melyik jogot kell alkalmazni, és melyik bírósághoz lehet fordulni.

Gyakorlati képességek

A fő kereskedelmi jog megkülönbözteti magát a többi LL.M. üzleti jog programokat azáltal, hogy hangsúlyt helyez a magánjogi kapcsolatokra, a kereskedelmi jog, a társasági jog és az eljárásjogi kurzusok közötti egyensúlyra. A Rotterdami kikötőben található program jogi szakembereket oktat, akiknek mind a kereskedelmi, mind a társasági jogban jártasaknak kell lenniük. Mivel a nagy kereskedelmi csomópont központjában helyezkedik el, a program számos lehetőséget kínál a kereskedelem gyakorlati feltárására azáltal, hogy az elméletet tanítják a helyszíni látogatásokkal és workshopokkal.

Miért válassza ezt a programot?

  • The LL.M. A kereskedelmi és társasági jog program a társasági és a kereskedelmi jog területén, valamint az európai magánjog és az összehasonlító magánjog általános kurzusainak egyedülálló kombinációját biztosítja.
  • Kiváló oktatószemélyzet oktat. Mindkettő szilárd (nemzetközi) tudományos háttérrel rendelkezik, mint a kereskedelmi és jogi gyakorlatban szerzett rengeteg tapasztalat.
  • Ön az egyik vezető kereskedelmi központban és Európa legnagyobb kikötőjében tanul, ami azt jelenti, hogy gyakran „helyszíni” látogatást végez, hogy megnézze, hogyan működnek a dolgok a gyakorlatban.
  • A diplomásoknak nagyszerű álláspontjuk van!

Miért az Erasmus Jogi Iskola?

Az Erasmus Jogi Iskola kiváló minőségű oktatást kínál nemzetközi tanulási környezetben. Jogi Iskolánk interdiszciplináris megközelítést alkalmaz, amely ötvözi a jogi, gazdasági, társadalmi és politikai gondolkodást.

Ezen felül Rotterdamban található az Erasmus Jogi Iskola. Rotterdam Európa legnagyobb kikötőjével a holland gazdaság egyik legfontosabb hajtóereje. Ennek eredményeként ma Rotterdam ma élénk kozmopolita és multikulturális város, amely több mint 160 nemzetiségnek ad otthont, és számos multinacionális és helyi vállalkozásnak számít, mint például az Unilever és a Shell.

Több információ?

Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni erről a programról!

5431

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine a ... Tovább

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine academic thinking with practical training. Kevesebb