LLM Advanced Studies a nemzetközi gyermekjogokról

Általános információk

10 locations available

Program leírás

A Jogtudományok Master: A Nemzetközi Gyermekjogi Haladó Tanulmányok egy egyedülálló program, amely fejlett mesterképzést (LL.M) kínál a gyermekek jogainak és érdekeinek jogi szempontból való elkötelezettségére. Manapság - több mint 25 évvel az Egyesült Nemzetek gyermekek jogairól szóló egyezmény elfogadása után - a nemzetközi, regionális és hazai rendszerek szerepe a gyermekvédelem, a részvétel és az önképzés kérdéseiben egyre növekszik, és mélyreható szakosodást igényel.

Többrétegű és interdiszciplináris

A nemzetközi gyermekjogok (jog) egyedülálló jogterület, hiszen többszintű (nemzetközi, regionális és nemzeti jogi spektrumokat is magában foglaló) és interdiszciplináris (különböző jogterületeken átszállva, mind hazai, mind nemzetközi szinten).

A gyermekek jogai metszenek a polgári, büntetőjogi és közigazgatási jog, valamint a nemzetközi közjog, a nemzetközi humanitárius jog, a nemzetközi büntetőjog és a nemzetközi munkajog területével. Különlegesség a gyermekek jogai és a nemzetközi magánjog közötti kölcsönhatásról szól, különösen a Hágai ​​Nemzetközi Magánjogi Értekezlet által kidolgozott eszközökkel.

Tevékenységek

A gyermekek jogainak elismert nemzetközi jogi szakértőiből álló akadémiai személyzetünk mellett a program lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy megbeszéléseket tartsanak és megbeszéljék a gyermekeket érintő forró témákat vendég előadásokkal, valamint a nem kormányzati szervezetek és a nemzetközi szervezetek, például a Hágai Konferencia képviselőivel. a nemzetközi magánjogról és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetről , valamint a gyermekek jogainak területén tevékenykedő kiemelkedő szakemberekről.

A program magában foglal egy genfi ​​utazást is, hogy részt vegyen az Egyesült Nemzetek Gyermekjogi Bizottságának ülésén, és találkozzon a nemzetközi színtéren működő nemzetközi szervezetekkel a gyermekek jogairól.

Kinek?

  • jogi diplomások, akik teljes jogi diplomával rendelkeznek (hozzáférést biztosítanak a jogi gyakorlathoz), vagy jogi szakemberek.
  • diplomások, akik egy másik tudományágban egyenértékű diplomával rendelkeznek, megfelelő ismeretekkel vagy jogi ismeretekkel és / vagy megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezik a területen.

Belépés és alkalmazás

Jelentkezni szeretne erre a mesterképzésre a Leiden University ? A jelentkezésről és a felvételi szakaszról szóló lépésről lépésre kattintva megtudhatja, hogyan jelentkezhet a programjára:

https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/master/international-childrens-rights/admission-and-application

Utoljára frissítve szept. 2019

Az iskoláról

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Tovább

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Kevesebb
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Hága , Hága , Hága , Hága + 9 Több Kevesebb