LLM (Master of Laws)

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Vigye a jogi ismereteit egy újabb szintre. Fejlessze azokat a speciális ismereteket, amelyekre szüksége van egy jövedelmező karrier felépítéséhez egy olyan jogágban, amelyért szenvedélyes.

Ha készen áll arra, hogy a jogi karrieredet egy adott irányba vegye, akkor az LLM kitűnő következő lépés.

Az LLM egy előremutató és interdiszciplináris jogi képesítés, amely magasan képzett és alkalmazható diplomákat szerez az egyre összekapcsoltabb világ számára.

Tanfolyamunk ötvözi a kiváló, kutatásra alapozott oktatást és elkötelezettséget az ismeretek és az ismeretek bővítése iránt, hogy a törvény miként vonatkozik az egyénekre, az üzleti életre és a társadalomra. Ráadásul hogyan működik az országok, szervezetek és multinacionális vállalatok között a tágabb globális színtéren.

Választhatja az LLM széles körű megőrzését, vagy kiválaszthatja a négy speciális útvonal egyikét:

 • Európai jog
 • Nemzetközi üzleti jog
 • Nemzetközi Emberi Jogi Törvény
 • Nemzetközi törvény

Mélyebbre ásni

Az LLM különös hangsúlyt fektet a jog működésére és alkalmazására a korabeli nemzeti, regionális és nemzetközi kontextusban. Megvizsgálja az 1945 utáni világ jogrendjének hatékonyságát és az államok közötti kapcsolatokat szabályozó nemzetközi közjogi szabályokat, az egyre növekvő számú emberi jogi és európai törvény hatását a nemzeti jogrendszerekre és egy transznacionális testület kialakulását. üzleti, kereskedelmi és kereskedelmi törvények.

Nagy hangsúlyt fektetnek olyan aktuális kérdésekre is, mint az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti változó kapcsolat a 2016. évi Brexit-népszavazás és a 2018. évi kilépési megállapodás fényében.

Ahogy bővíti jogi ismereteit, fejlett kritikus, elemző és értékelő készségeket is fejleszt.

Hatással rendelkező kutatás

A kurzus haladó független tanulmányi aspektusa lehetővé teszi, hogy egy olyan jogterületre összpontosítson, amely érdekli. Dolgozni fog olyan kutatókkal, akik a jogi környezetet alakítják, a diszkriminációs törvényektől az orvosi etikáig.

Ez a tökéletes környezet, ha olyan ambíciókkal kívánja elérni, hogy egy adott jogterület szakértőjévé váljon, vagy jogi kutatást folytathasson.

Tulajdonságok és előnyök

 • Speciális útvonalak - válasszon egyet a négy speciális LLM tanulmányi útvonal közül, hogy jobban megismerje egy olyan jogi területet, amelyért rajong.
 • Kutatási fókusz - tanuljon kutatócsoportunktól. Szoros kapcsolatban állnak a polgári társadalommal, az agytrösztökkel, az európai intézetekkel és a politikai döntéshozókkal, és olyan kutatásokat végeztek, amelyek változást hoznak.
 • Dinamikus jogi központ - Manchesternek virágzó jogi szektora van. Tanulmányozni fognak olyan nemzeti és nemzetközi cégek, amelyek a jogi gyakorlat különböző területein szakosodtak.
 • Tegye az elméletet a gyakorlatba - használja kapcsolatainkat pro-bono munkánk elvégzéséhez partneri szervezetünkkel. Kiváló esély arra, hogy megtanuld, amit megtanulsz, és alkalmazod valódi esetekre.
 • Kiemelkedő tanulási környezet - a Manchester Law School kiváló felszereltségét kínálja, köztük egy csúnya tárgyalóterem, jogi könyvtárak, karrier-központ és informatikai zónák.
 • Bővítsd ismereteidet - hallgasd meg az észak-nyugati és távolabbi szakemberek és szakemberek vendégelőadásait.
 • Csatlakoztasson kapcsolatokat - széles körű kapcsolatokat használjon az ügyvédi irodákkal és az ügyvédekkel, hogy segítsen olyan kapcsolatok kialakításában, amelyek tovább növelhetik pályafutását

„Az LLM lehetővé tette számomra, hogy folytassam az érdeklődésemet, kibővítve az LLB-ből szerzett ismereteimet. Élveztem, hogy mélyebben elmélyültem, és olyan jogi területekre szakosodtam, amelyekre kíváncsi voltam többet megtudni. ”

Jake Heyworth
LLM

Tanfolyam információk

Jogtudományi Master (LLM) lehetőséget ad arra, hogy bővítse a meglévő jogi ismereteket, miközben fejlett jogi kutatási készségeket fejleszt. Intenzív évet tölt el (vagy kettőt, ha részmunkaidőben tanul), és növeli szakértelmét a választott tárgykörökben. A végére egy nemzetközileg elismert posztgraduális képesítéssel rendelkezik, amely segíthet kitűnni a versenyképes munkaerőpiacon.

Az LLM arra összpontosít, hogy a törvény hogyan viszonyul az egyénekhez, az üzleti vállalkozásokhoz és a társadalomhoz. Akadémiai szakembereink és gyakorló jogi szakemberek támogatásával mélyrehatóan megvizsgálja, hogyan és miért alakul ki a törvény és hogyan alkalmazzák azt.

Azt is meg fogja vizsgálni, hogy ez hogyan kapcsolódik a szakpolitikákhoz és a döntéshozatali folyamatokhoz nemzeti, regionális és nemzetközi kontextusban. Megvizsgálja például a fajt, a fogyatékosságot és a vallást, a diszkriminációt, az üzleti szabályozásokat, a migrációt, az egészségügyi ellátást és még a Brexit következményeit is. A jogi ismeretek bővítésével fejlett kritikai, elemző és értékelő készségeket is fejleszt, amelyek értékesek lehetnek különböző szerepkörökben.

Az LLM rugalmas tanfolyam, amely választási lehetőséget kínál általános vagy speciális útvonal között. Így testre szabhatja mestereit saját szakmai érdeklődésének vagy tanulmányi céljainak megfelelően - függetlenül attól, hogy mélyebb megértést szeretne-e kapni a már tanult tantárgyakról, vagy teljesen új területeket kíván folytatni.

A tanfolyam haladó, független tanulmányi aspektusában olyan kutatókkal fogsz dolgozni, akik a jogi környezetet alakítják, a diszkriminációs törvényektől az orvosi etikáig. Ideális alap, ha jogi kutatásokba vagy tudományos életbe kíván költözni. Az LLM elvégzése azt is megmutatja, hogy rendelkezik szellemi hajlandósággal és elkötelezettséggel a sikerhez a választott jogterületen. Röviden, ez egy képesítés, amely lehetőséget nyit a különböző tudományterületeken, számos ágazatban és szerte a világon.

Választhat egy általános LLM-t, amelyben különféle tantárgyakat tanul, vagy egy speciális LLM Pathway ahol a következő területek egyikét választja:

 • Európai jog
 • Nemzetközi üzleti jog
 • Nemzetközi emberi jogi törvény
 • Nemzetközi törvény

Core egységek

 • Fejlett jogi rendszerek, készségek és kutatás 1
 • Fejlett jogi rendszerek, készségek és kutatás 2
 • Haladó független tanulmány

Opciós egységek

Válasszon két 30 kredit és két 15 kredit egységet egy listából, amely a következőket tartalmazhatja:

 • Nemzetközi emberi jogi törvény (30 kredit)
 • Jog, terrorizmus és emberi jogok (30 kredit)
 • Európai migrációs és menekültügyi törvény (30 kredit)
 • Egyenlőség és emberi jogok (30 kredit)
 • Európai versenyjog (30 kredit)
 • Nemzetközi közjog (30 kredit)
 • Nemzetközi büntetőjog (30 kredit)


 • A társasági jog és az irányítás alapelvei (30 kredit)
 • Emberi jogok és egészségügy (15 kredit)
 • Nemzetközi kereskedelmi jog (15 kredit)
 • Szellemi tulajdon globális kontextusban (15 kredit)
 • Brexit, az Európai Unió és az Egyesült Királyság törvényei (15 kredit)
 • Nemzetközi gyermekjog (15 kredit)
 • Nemzetközi menekültjog (15 kredit)

Ha úgy dönt, hogy az egyik speciális LLM Pathways választja, akkor az Pathway kapcsolódó meghatározott listából két 30 kredit opciót kell választania, és egy általánosabb választékból további két 15 kreditet kell választania.

Kérjük, vegye figyelembe: Az opciós egységek a rendelkezésre állás és az erőforrások függvényében változhatnak, és évről évre változhatnak.

Elhelyezési lehetőségek

A Manchester Law School részeként az LLM hallgatóinknak lehetőségük van bekapcsolódni az önkéntes munkába a Pro Bono Network révén. Dolgozzon együtt egyik partnerünkkel, és nem csak ingyenes szaktudást kínál fel a rászorulóknak, hanem valódi készségeket és releváns tapasztalatokat is felépíthet.

A pro bono munkának számos különböző útja létezik, helyi, nemzeti és nemzetközi partnerekkel folytatott projekteken dolgozva. Lehet, hogy jogi tanácsadással foglalkozik, vagy tanácsot indít az üzleti törvények kávézójában, vagy támogathatja hajléktalanok ügyintézőit, vagy akár haláleseti ügyekben is dolgozhat az Egyesült Államokban. Lehet kihívást jelentő, de ugyanakkor kifizetődő is. Amíg változtat az önéletrajzán, az emberek életében is változást hozhat.

Elkötelezett karrier-tanácsadónk készen áll arra is, hogy kapcsolatba lépjen Önnel az ügyvédi irodákkal, így kialakíthatja saját lehetőségeit tapasztalatszerzésre és hálózatának kiépítésére.

Tanulmányok és értékelések bontása

A 10 kredit 100 óra tanulmánynak felel meg, amely előadások, szemináriumok és gyakorlati ülések, valamint független tanulmányok kombinációja. A Masters képesítés általában 180 kreditből, PGDip 120 kreditből, PGCert 60 kreditből és MFA 300 kreditből áll. A tanulmányi idő pontos összetétele és a tantárgy értékelése az Ön választási lehetőségeitől és a tanulási stílustól függően változhat, de lehet:

Tanulmány

 • Teljes munkaidős 20% -os előadások, szemináriumok vagy hasonlóak; 0% elhelyezés; 80% -os független tanulmány
 • Részidős 20% -os előadások, szemináriumok vagy hasonló; 0% elhelyezés; 80% -os független tanulmány

Értékelés

 • Teljes munkaidős 100% -os kurzus; 0% praktikus; 0% vizsga
 • Részmunkaidős 100% -os tanfolyam; 0% praktikus; 0% vizsga

Belépési követelmények

Szüksége lesz egy jó brit kitüntetésre - legalább 2: 2 arányú - jogi vagy kapcsolódó bölcsészettudományi, társadalomtudományi vagy üzleti fegyelemre. Alternatívaként jogi diplomával vagy közös szakmai vizsgával vagy 2: 2 VAGY ehhez kapcsolódó posztgraduális diplomával vagy diplomával egyenértékű kapcsolódó képesítéssel rendelkezik.

Nemzetközi hallgatók, kérjük, olvassa el az MMU .ac.uk / international oldalt

Angol nyelvi követelmények

Szükségünk van az IELTS-re, amelynek összpontszáma 7,0, legalább 5,5 bármely kategóriában, vagy azzal egyenértékű elfogadott angol képesítéssel.

Díjak és finanszírozás

Egyesült Királyság és EU hallgatók

 • Teljes munkaidős díj: évi 9 250 GBP. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nincs ismétlődő év vagy a tanulmányi szünetek).
 • Részmunkaidős díj: 1.542 font / évente 30 kredit. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nincs ismétlődő év vagy a tanulmányi szünetek).

Nem EU és Csatorna-szigetek hallgatói

 • Teljes munkaidős díj: évi 16 000 font. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nincs ismétlődő év vagy a tanulmányi szünetek).
 • Részidős díj: 2667 font / évente 30 kredit. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nincs ismétlődő év vagy a tanulmányi szünetek).

további információ

A Masters minősítés jellemzően 180 kredit, egy PGDip 120 kredit, egy PGCert 60 kredit és egy MFA 300 kredit. A tandíj megegyezik minden egyes tanulmányi év azonos időtartamával, feltéve, hogy a tanfolyam a normális időkereten belül befejeződik (nincs ismétlődő év vagy tanulmányi időszak).

További költségek

Szakemberek költségei

 • Opcionális becslés: 300 font

A tanfolyamhoz szükséges összes könyv a könyvtárból elérhető. Az egyetem PC laboratóriumokkal és laptop kölcsön szolgáltatással is rendelkezik. Sok hallgató azonban úgy dönt, hogy megvásárolja a kurzus alaptankönyveit és / vagy egy laptopot. A hallgatóknak ki kell nyomtatniuk a feladataikat és más dokumentumaikat is. A campus nyomtatási költségei 5 oldal / oldal kezdődik. A becsült költségek egy laptop esetében 300 font, évente akár 100 font a könyvek és a nyomtatás számára.

Elhelyezési költségek

Nincs kötelező kihelyezés, de egyes választható lehetőségek versenyképes elhelyezkedést kínálnak, ha versenyvizsgára jelentkeztek, akkor az esetleges kapcsolódó költségek, például az elhelyezésen belüli bírósági vagy bírósági utazás az Ön felelőssége. Mivel ezek a költségek jelentősen változhatnak, nem tudjuk megbecsülni a költségeket.

Karrier kilátások

Ez a tanfolyam valódi lendületet adhat a jogi szektor karrierlehetőségeinek. Az interdiszciplináris LLM képesítés nemzetközileg elismert, és az egész világ izgalmas lehetőségeit tárhatja fel.

Az Ön által megszerzett kutatási készségek növelhetik vonzerejét számos szervezetben, a közigazgatástól és a közszolgálattól kezdve az önkéntes és közösségi szektoron át a kereskedelem / üzleti világig. Akkor is jól felkészült a doktori fokozat megszerzésére, ha szívesen halad a kutatás és az akadémia területén.

Bármelyik hátterüktől vagy tapasztalatodtól is, a kurzus befejezése megmutatja a munkáltatóknak, hogy Önnek szellemi irányítása és elkötelezettsége van a választott jogterületen.

Ez a fejlett és szakosított jogi képzés azt jelenti, hogy jó helyzetben van ahhoz, hogy egy multinacionális környezetben, valamint regionális vagy országos cégeknél vagy a házon belüli jogi csapatoknál dolgozzon.

Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Tovább

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Kevesebb