LLM (Master of Laws)

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

140234_LLMTripCropped.jpg

Az STL LL.M. Program

LL.M. a hallgatók mély ismereteket és megértést kapnak a kínai és a nyugati törvények és jogi hagyományok, valamint a kulturális sikereihez szükséges gyakorlati készségek. LL.M. a PKU STL végzősei a magánszférában, a közszférában, a közérdekű jogi munkában és a világ legális egyetemeiben megkülönböztetett pályafutásban járnak el.

140232_STLPics-BuildingInterior.JPG

Peking Egyetem

A Peking Egyetem ("PKU") a világ egyik legkiválóbb kutatóegyede. A Felsőoktatási Időszak a PKU-t az 1. számú egyetem Kínában, az 1. számú egyetemet az összes BRIC-országban, a 2. számú egyetemet az egész Ázsia és a 27. legmegalapultabb egyetem a világon.

Diákok, Kar és Karrier

Vezető diákok a világ minden tájáról versenyeznek az STL felvételére. A jogi iskola multinacionális kara magában foglalja a világhírű tudósokat és gyakorlókat Kínából, az Egyesült Államokból, az EU-ból és másutt. Az STL diplomások nagyon keresettek pozíciókkal a vezető multinacionális ügyvédi irodákkal és vállalatokkal, vezető kínai ügyvédi irodákat és vállalatokat, nagy állami vállalatokat és vezető nemzetközi nem kormányzati szervezeteket.

140233_STLPics-ClasswithProfessorJinZining.jpg

Vágóélezés tanterv

Az STL tantervei hangsúlyozzák a törvényhozó készségeket és ismereteket a XXI. Században: (i) a transznacionális jog és gyakorlat, (ii) a kultúrák közötti kompetencia, és (iii) az ügyvédek szakmai felelőssége. Egyáltalán nincs jogi iskola, amely felkészíti a diplomásokat a magánszektorra, a közszférára vagy a közérdekű jogi munkára, amely Kínával, az Egyesült Államokkal, az Egyesült Királysággal vagy a Brit Nemzetközösség országaival kapcsolatos.

Globális vezetők

Az STL diplomások egyedülállóan felszerelhetik a vezető szerepet a mai összekapcsolt világban, a kínai és a nyugati jog és a jogi hagyományok mély ismerete és megértése, valamint a kultúrák közötti és határokon átnyúló sikerhez szükséges gyakorlati készségekkel.

Shenzhen-egy dinamikus város

140235_PKUSZ-Techtrip.jpg

Az STL Shenzhen déli városában található. A világ egyik leggyorsabban növekvő és gazdaságilag legsikeresebb városa, Sencsen folyamatosan emelkedik, mióta 1979-ben Kína első különleges gazdasági zónájaként létrehozták. Ma Sencsenet Kína Szilícium-völgyének hívják, és Kína gyors technológiai növekedésének epicentruma. A város a biotechnológia, a logisztika, a telekommunikáció, valamint az elektromos autóipar és az új energiaipar szállója, és itt találhatók olyan vezető globális vállalatok, mint a Huawei és a Tencent. A világszíntéren Sencsen is nyomot hagyott; 2008-ban az UNESCO Design City nevet kapta, 2011-ben pedig a 26. nyári Universiadét rendezte. Rengeteg más dolgot kell szeretni a városban is, kezdve az éves nemzetközi maratoni és jazz fesztivál megrendezésétől az epikus RoboMaster robotversenyek otthonaig, mindenki élvezhet valamit.

Hongkong szárazföldi határának túloldalán található, egy egyedülálló terület része, ahol a világ nagy jogrendszerei összeolvadnak és befolyásolják a határokon átnyúló magatartást. Kiterjedt tömegközlekedési lehetőségek kötik össze a két várost, és az egyik meglátogathatja Hongkongot busszal, metróval, nagysebességű vonattal és komppal. A Shenzhen-Hong Kong régió összesített GDP-je meghaladja a 650 milliárd dollárt, és ez az egyik legnagyobb nagyvárosi terület a világon.

Programszerkezet

Mint az LL.M. a legjobb amerikai jogi iskolák által kínált programok, a PKU STL LL.M. A külföldi diákok programja egy-két év teljes munkaidős tanulmányból áll. A tanterv célja a 21. század készségeinek és tudásának hangsúlyozása: i. A transznacionális jog és gyakorlat; ii. kulturális kompetenciák; és (3) az ügyvédek szakmai felelőssége ebben az összefüggésben. Kínai jogtörténeti és jogi szakterületei lehetővé teszik a diákok számára, hogy mélyreható megértést nyerjenek a kínai kulturális hagyományok és modern fejlemények között.

LL.M. a diplomások kiválnak a programból, mint olyan ügyvédek, akik egyedülállóan vannak felszerelve a mai összekapcsolt világ vezetésében, a kínai és a nyugati törvények és jogi hagyományok mély ismerete és megértése, valamint a kultúrák közötti sikerhez szükséges gyakorlati készségekkel. A tananyag a legkülönbözőbb és kiterjedt angol nyelvű tanfolyam Kínában, több mint 60 angol nyelvű tanfolyamot lefedve számos tantárgyat, a nemzetközi és összehasonlító jogtól az amerikai jogig a kínai jogig; a tanfolyamok komplex transznacionális üzleti ügyleteket és vitarendezést, valamint a kínai jogot, jogrendszert és jogtörténelmet foglalnak magukban. LL.M. a PKU STL végzősei a magánszférában, a közszférában, a közérdekű jogi munkában és a világ legális egyetemeiben megkülönböztetett pályafutásban járnak el.

Az LL.M. fokozat, a jelentkezőknek:

 • legalább három teljes egyetemi tanévben tartózkodott;
 • legalább 36 kredit (kb. 12 tanfolyam);
 • a témaválasztás tárgyát képező tantárgyat vagy a kutatói felügyelet alatt álló tudományos kutatómunkát végezze el;

Hogyan kell alkalmazni

A pályázóknak rendszerint elsőfokú jogi (pl. JD, JM, vagy LL.B.) vagy más módon jogosítvánnyal kell rendelkezniük a joguk gyakorlására a saját illetékességükben. Elfogadjuk az első fokozatú jogász programban részt vevő hallgatók pályázatait is, akik az STL LL.M. egyidejűleg. Például az amerikai jogi hallgatók jogosultak bizonyos számú külföldön szerzett kredit átutalására a JD fokuk felé; az STL LL.M. program megfelelõ lehet egyszerre mind az USJD, mind az STL LL.M.

Azok a pályázók, akiknek az első nyelve nem angol, vagy akik nem rendelkeznek az angol nyelv teljes egészében végzett szakképzésével, bizonyítaniuk kell az angol nyelvtudást. A program minimális pontszámot igényel a TOEFL IBT-ben, vagy IELTS-ben 6,5, az IELTS írásban pedig 7,0.

Alkalmazási eljárások

 1. Kérjük, töltse ki az online jelentkezési űrlapot, és töltsön fel más szükséges anyagot a pekingi egyetemi pályázati portálra a következő címen: studyatpku.com/member/login .do , hivatkozva az Online alkalmazásra vonatkozó utasításra, amely lépésről lépésre nyújtja a jelentkezési utasításokat a képernyőképeket, hogy elkerüljék a zavarokat. Kérjük, vegye figyelembe a kért formátumokat és fájlméreteket is, mielőtt feltölti az alkalmazás anyagát.
 2. Kérjük, küldjön egy e-mailt az STL-re a llm@stl.pku.edu.cn és a coleagar@stl.pku.edu.cn e- mailekre, jelezve, hogy jelentkezését online nyújtotta be.
 3. Kérjük, küldje el nyomon követhető kézbesítési módszerrel, amely megerősíti a kézhezvételt, az eredeti dokumentáció nyomtatott példányát, beleértve a lezárt leveleket.

Alkalmazás ellenőrzőlista

A pályázóknak be kell nyújtaniuk az alább felsorolt ​​anyagokat. Az alkalmazások csak az összes anyag beérkezését követően kerülnek felülvizsgálatra. Minden dokumentumot angolul kell megírni. Ha a dokumentumok nem angolul vannak, azokat közjegyzővel ellátott angol fordításnak kell kísérnie.

 1. Peking University School of Transnational Law Képzési Formája.
 2. Személyes kijelentés: Küldje el személyes nyilatkozatát, amely elmagyarázza az okokat, amelyeket egy LL.M. milyen mértékben és milyen mértékben segít a tervek és célok előmozdításában. (700 - 1000 szó)
 3. Academic Records: minden egyetemi és posztgraduális intézmény hivatalos felirata és hivatalos oklevelek (eredeti vagy közjegyzői dokumentumok angol fordítással, ha a dokumentumok nem angolul).
 4. Önéletrajz vagy önéletrajz.
 5. Ajánlott levél: Legalább két, professzornak, munkáltatónak vagy más, az Ön akadémiai és szakmai képesítését ismerő ajánlólevél. (eredeti)
 6. Az angol kompetencia bizonyítása: A TOEFL vagy az IELTS vizsga eredményeinek egy fénymásolata (hacsak nem angol anyanyelvű vagy olyan posztgraduális intézményről van szó, amelyet teljes egészében az angol nyelven végeztünk).
 7. Útlevél vagy személyi igazolvány másolata.

Felhívjuk figyelmét, hogy az összes pályázati anyagot a március 31-ig megadott határidőig kell megkapni.

Jelentkezési díj

A március 1-je előtt beérkezett pályázatok nem igényelnek díjat. Az összes többi alkalmazás 800 RMB díjat igényel, amelytől a jogi iskola saját belátása szerint lemondhat pénzügyi szükségletekért.

A pályázóknak az alkalmazási csomagot a következő címre kell elküldeniük:

PKU STL LLM felvételi, 410-es terem, Peking University School of Transnational Law , Egyetemváros, Nanshan District Shenzhen 518055, Kína

A pályázat határideje

Felhívjuk figyelmét, hogy az összes pályázati anyagot a március 31-ig megadott határidőig kell megkapni.

Felvételi döntések

A Felvételi Bizottság a pályázók anyagai alapján hoz döntéseket, és gördülékenyen kiadhatja a korai felvételi döntéseket. Az STL LLM programra való felvétel minden ajánlatát a Pekingi Egyetemnek meg kell erősítenie, és a hivatalos felvételi levelet általában júniusig küldik ki.

Szálláshelyek és szolgáltatások

A legtöbb nemzetközi diák úgy dönt, hogy él a gyönyörű campus, és élvezze a közösség, étkezés, és a sport lehetőségek, valamint a közelben a jogi iskola épület. Egy- és kétágyas szobák állnak rendelkezésre az egyetemen. A diákok is választhatnak, hogy élni campus.

Tandíj és költségek

Az STL LL.M. tandíja A program 176 000 CNY, amely egy vagy két évig tartózkodik. A szállás ára 12 000 CNY, egy egyágyas szoba saját fürdőszobával egy évre. Az STL elkötelezett amellett, hogy képesített jelöltek számára hozzáférhetővé tegye a programot, és korlátozott számban állnak rendelkezésre nemzetközi ösztöndíjak. A pályázókat arra is ösztönzik, hogy fontolják meg az ösztöndíjakat, amelyekre képesítéssel rendelkeznek.

ösztöndíjak

Az STL elkötelezte magát amellett, hogy a programot képzett jelöltek számára hozzáférhetővé tegye, és korlátozott számú nemzetközi ösztöndíj és részleges tandíj-ösztöndíjak és egyéb pénzügyi pályázatok állnak rendelkezésre a sikeres pályázók számára. A pályázókat arra is ösztönzik, hogy vegyenek fontolóra ösztöndíjakat, amelyekre képzettek.

Ösztöndíjak a kínai kormánytól

A kínai kormány ösztöndíjai szintén a nemzetközi hallgatók rendelkezésére állnak.

Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

About STL Peking University School of Transnational Law (“STL”) is unique in China and unique in the world, offering an American-style J.D. degree completely in English, alongside a Chinese J.M. degre ... Tovább

About STL Peking University School of Transnational Law (“STL”) is unique in China and unique in the world, offering an American-style J.D. degree completely in English, alongside a Chinese J.M. degree. Both curriculums are rich in courses emphasizing transnational law and practice, Chinese law and legal traditions, and other cutting-edge courses designed to equip STL graduates of all nationalities for leadership in the 21st century. Kevesebb