LLB a törvényben

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

Ha karrieredet tervezed a jogi szakmában, akkor az LLB fokozatunk jól átgondolt képesítést nyújt, amely lehet az első lépés arra, hogy skót ügyvédré válj, vagy beléphessen más rangos szektorba.

A University of Stirling LLB University of Stirling alapos ismereteket és megértést nyújt a jogi elvek, elméletek, intézmények és szabályok - valamint a szélesebb társadalmi és politikai környezetben, amelyben a törvény működik. Szakértő tanárunk ismereteiből részesülhet, akinek a jogi szakma saját kutatásai széles körben publikáltak és visszaadják az LLB programba. Biztos lehet abban, hogy minden, amit tanul, megfelel a legmagasabb szakmai színvonalnak, hiszen az LLB Hons-okat mind a Skóciai Törvényszövetség, mind az Advocates-i Kar akkreditálja.

A terepi kirándulások alkalmat nyújtanak arra, hogy megtapasztalják a bíróságok működését a gyakorlatban, míg az opcionális elhelyezés egy jogi szervezetben átfogó képet fog adni arról, hogy milyen szakmai életet élvez. Az LLB diplomások a sikeres pályafutások széles skáláján mennek keresztül, az LLB pedig szigorú mértékben fejleszti a fontos intellektuális és személyes készségeket. Ezért a diplomások vonzóak a munkáltatók számára mind a jogi szakmában, mind azon túl.

A legfontosabb okok, hogy velünk tanulhassunk

# 1 A Skót Törvényszövetség és az Advocates Kar - a skót ügyvédek szakmai testületei által akkreditált

# 2 Ismerje meg a munkatársakat és a diákjaikat gyorsan egy kicsi, barátságos jogi iskolában

# 3 Keresse meg az LLB-t ezzel a kurzussal, vagy több mint két éve a Gyorsított Graduate LLB-vel

Szakmai akkreditáció

A Stirling LLB-t akkreditálja a Skóciai Törvényszövetség és az Advocates-i Kar, amely a skót ügyvédek szakmai testülete.

Faculty of Advocates logo

Tanfolyam részletei

Az LLB fő céljai a következők:

 • alapos ismereteket és megértést biztosítanak a következők számára:
  • a skót jogrendszer alapelveit, koncepcióit, értékeit és anyagi szabályait.
  • a szélesebb kontextus, amelyen belül a skót jogrendszer működik.
  • a skót jogrendszer fő jogi intézményei és eljárásai.
 • dolgozzon ki problémamegoldó és jogi kutatói készségeket, valamint általánosabb átruházható szellemi készségeket, amelyek értékesek a joggyakorlásban és a karrierek széles körében.
 • biztosítja a mélyreható ismereteket és megértést, amelyek ahhoz szükségesek, hogy előrelépjenek a jogi tanulmányok folytatásához, valamint ügyvédi pályafutásukhoz vagy a joggal foglalkozó multidiszciplináris területeken.
 • a diplomások számára a tudást, a megértést és a készségeket, amelyek hozzáadott hasznot hoznak nekik, mint egyének, a skót jogi szakma és a társadalom egésze.

Tanítás

A tanítás előadásokon és szemináriumokon keresztül történik. Ön is vállal független kutatás felügyelete egy személyzet tagja, bemutató disszertáció egy jogi témát a saját választása az Ön utolsó évben.

Értékelés

Az értékelés a vizsgán és a tanfolyamon történik.

Munkahelyteremtési lehetőségek

Az LLB kurzus népszerű tulajdonsága a 3. munkaszakaszban található egy munkahelyi modul tanulmányozása. Ön egy rangos jogi gyakorlattal vagy törvényhez kapcsolódó szervezettel kerül felajánlásra, így lehetőséget ad arra, hogy a tanulás a gyakorlatba és a gondolkodásmódba kerüljön.

Külföldön tanulni

Mint a University of Stirling diákja, lehetősége nyílik arra, hogy széles körűen bővítse a látókörét és külföldön tanuljon több nemzetközi egyetem által létrehozott kapcsolataink révén.

Tudjon meg többet a külföldi tanulmányokról.

Kapcsolatba lépni

Tikus Kicsi, Művészeti és Bölcsészettudományi Kar

44 (0) 1786 466416

talittle@stir.ac.uk

Díjak - 2018/2019

 • Tengerentúli diákok (nem EU) 12.140,00 £
 • Skót és uniós diákok 1.820,00 £
 • Diákok az Egyesült Királyság többi részéből 9 250 £
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Kevesebb