LL.M. az európai és a nemzetközi jogban - specializáció a nemzetközi vitarendezés területén

Általános információk

Program leírás

Fontos információk a leendő hallgatók számára

Az "Európai és nemzetközi jog" mesterképzésre jelentkezett az Europa-Institut és kíváncsi lehet arra, hogy a globális koronás járvány jelenlegi fejleményei hogyan befolyásolhatják a jelentkezési folyamatot és az Europa-Institut folytatott tanulmányaikat.

Biztos lehet benne: Felkészültek vagyunk! Az Europa-Institut csapata már adaptálta a jelentkezési és kiválasztási eljárásokat, valamint a 2020/21-es tanév tervezését a jelenlegi eseményekhez és az azokat kísérő új keretfeltételekhez annak érdekében, hogy biztonságot nyújtson a tanulmányainak tervezésében. velünk.

A jelenlegi nyári félévben hallgatóink digitális alternatív formátumokkal, például e-tanulással és online előadásokkal tudják befejezni tanulmányaikat, amennyiben 2020 júliusáig nincs több lehetőség a személyes előadásokra.

Természetesen reméljük, hogy ősszel ismét lehetősége lesz a rendszeres tanulmányoknak. Ha azonban nem erről van szó, készen állunk arra, hogy a téli félév egy részét online folytassuk.

Így biztos lehet abban, hogy a téli szemeszter szokásos kezdőnapján e-tanulással megkezdheti tanulmányait az Europa-Institut , ha abban az időben nem lehetséges személyesen részt venni utazási korlátozások és biztonsági intézkedések miatt. .

A jelentkezési folyamat aktuális információi

A pályázati eljárás a 20/21-es tanévre a tervek szerint folytatódik, és a kiválasztási eljárás rendszeresen zajlik!

Itt található néhány fontos változás a felvételi eljáráshoz kapcsolódóan, amelyekről szeretnénk tájékoztatni Önt:

 • Jelentkezési dokumentumok: Tudjuk, hogy sok egyetem és intézmény jelenleg bezárt, ezért nehéz lehet átírások és oklevelek beszerzése. Ezért jelenleg a pályázatokat hivatalosan hiteles másolatok nélkül fogadjuk el, és lehetőséget biztosítunk számukra a hivatalos dokumentumok benyújtására a téli szemeszter kezdete előtt.
 • Nyelvismeret bizonyítása: A TOEFL, IELTS vagy Cambridge teszt eredményeinek benyújtásának határideje szintén meghosszabbodik 2020. augusztus 15-ig, mivel tudjuk, hogy sok tesztközpont elhalasztja a vizsga dátumait.
 • Jelentkezési határidő: A mesterképzés általános jelentkezési határidejét 2020. augusztus 15-re halasztják.
 • A félév kezdete: Az Europa-Institut a 2020/2021-es tanévre szóló előadások 2020. november 2-án kezdődnek.
 • Vízumok: Jelenleg a Corona-válság miatt késések lehetnek a vízumkérelmek feldolgozásában. Kérjük, ellenőrizze a legfrissebb információkat a helyi német konzulátus webhelyén, és lépjen kapcsolatba velünk, ha bármilyen nehézsége van a vízum kérelmezésekor.

Ha bármilyen kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben az application@europainstitut.de címen, és szívesen megbeszéljük telefonos találkozót csapatunk tagjával.

A telefonos konzultáció mellett a Skype-n keresztül konzultációs találkozókat is kínálunk. Kérjük, előzetesen egyeztessen a csapatunkkal az application@europainstitut.de e-mail címre .

A pályázatokat bármikor be lehet nyújtani a www.europainstitut.de/onlineapplication weboldalon .

Várjuk jelentkezését, vigyázzon magára és maradjon egészséges! Az Ön Europa-Institut csapata

****************************

A Saarlandi Egyetemen található Europa-Institut egyéves mesterképzést kínál az európai és a nemzetközi jogról, hat modullal: 1. modul: Európai Integráció és 2–6. Modul az Európai Gazdasági Jog, Külkereskedelem és Beruházás, Nemzetközi Vitarendezés, Európai Tanulmányokkal valamint az emberi jogok és az informatikai jog nemzetközi védelme (a 2019/2020. téli szemesztertől, kezdetben csak németül).

Példa: Specializáció a nemzetközi vitarendezés területén

A Nemzetközi Vitarendezés tanszék megismeri a hallgatókat a tipikus problémákkal és a nemzetközi kereskedelmi választottbírósági, a nemzetközi befektetési választottbírósági és az alternatív vitarendezési módszerek alapelveivel. A tanulmányi egység célja a hatékony és tisztességes vitarendezés összpontosítása transznacionális kontextusban egy olyan világban, ahol a kereskedelmi bíróságok nemzeti intézmények. Ez a tanulmányi egység a megnevezett előadási témák mellett kiegészíti az előadásokat a megértés és betekintés fokozása érdekében, például a „Nemzetközi üzleti tranzakciók” című előadással, amely a szaktudás megszerzésére irányuló hallgatókra összpontosít, valamint betekintést nyújt a releváns kulturális perspektívákba és szempontokba. a határokon átnyúló üzleti tevékenységet annak érdekében, hogy a hallgatók jobban megértsék a határokon átnyúló kereskedelem összetettségét. Esettanulmányok, tárgyalások és eljárási képzés a tanulmányi egység fontos részét képezik, és ideális kiegészítést jelentenek a kínált előadásokhoz. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy ideálisan ötvözzék az elméleti gondolkodású előadásokat, felkészítsék a hallgatókat a szükséges analitikai képességekre és gyakorlatilag alkalmazható kurzusokra, lehetővé téve a hallgatók számára, hogy megszerzett elméleti tudásukat a gyakorlatba átültessék. Kiemelkedő vendég előadók a program szerves részét képezik. Ezen felül napirenden vannak a nemzetközi intézményekbe (például a Párizsi Nemzetközi Büntetőbírósághoz) tett kirándulások.

Legfontosabb tényeket

 • Egyéves, az európai és a nemzetközi jogra összpontosító mesterképzés
 • A program angol és / vagy német nyelven is elkészíthető
 • Hat modult kínálunk: 1. modul: Európai Integráció és 2–6. Modul az Európai Gazdasági Jog, Külkereskedelem és Beruházás, Nemzetközi Vitarendezés, Az Emberi Jogok Európai és Nemzetközi Védelme és IT Jogi Tanulmányokkal (a 2019/2020. , kezdetben csak németül)
 • A „Master of Laws” címet elnyerték
 • Magasan képzett szakemberek a tudományos és üzleti világból
 • Gyakorlat-orientált oktatás és kiválóság az akadémiai képzésben
 • 75 hallgató 40 országból
 • Kirándulások európai és nemzetközi intézményekbe
 • Az Europa-Institut csapat intenzív támogatása
 • Hozzáférés egy nemzetközi hálózathoz az EVER eV Alumni Egyesületünkön keresztül
 • Kiváló felkészülés az európai és a nemzetközi munkaerőpiacra

Szakterületek

Az Europa-Institut a következő modulokat kínálja:

 • 1. modul: Európai integráció
 • 2. modul: Az európai gazdasági jog tanulmányi egysége
 • 3. modul: Külkereskedelem és befektetés tanulmányok
 • 4. modul: Tanulmányi egység Nemzetközi vitarendezés
 • 5. modul: Az Emberi Jogok Nemzetközi és Európai Tanulmánya
 • 6. modul: IT-törvény (a 2019/2020. Téli szemesztertől, kezdetben csak németül)
 • 7. modul: Diplomamunka

Minden egység magas szintű specializációt kínál az európai és a nemzetközi jog területén gyorsan bővülő szakterületek területén. A hallgatók akár két specializációt is megszerezhetnek a mesterfokozaton túl, azaz LL.M. Nemzetközi Vitarendezési vagy Európai Gazdasági Jogi fokozat.

Hitelpontok

A tanulmányi program során összesen legalább 45 kreditpontot kell elérni. A diplomamunka kitöltése és jóváhagyása után 15 további kreditpontot kapnak, így összesen 60 kreditpontot kell elérni a mesterképzés befejezéséhez.

Belépési követelmények

Az LL.M-re történő felvétel feltételei Az "európai és nemzetközi jog" program az Europa-Institut a következő

 • - egyetemi diploma vagy egy hasonló tárgyban (üzleti tanulmányok, humán tudományok) egy német vagy külföldi egyetemen, és -
 • a német és / vagy angol megfelelő ismerete

További információ a www.europainstitut.de/application oldalon

Jelentkezési eljárás és határidők

A rendelkezésre álló helyek száma korlátozott. A jelölteket akadémiai képesítésük és alkalmasságuk alapján választják ki.

Az „Európai és nemzetközi jog” mesterképzés a téli félévben kezdődik. A pályázatok benyújtásának határideje mindig július 15, közvetlenül a téli félév előtt, amelyben a jelöltek meg kívánnak kezdeni. A késedelmes pályázatokat szeptember 30-ig lehet elfogadni.

További információ a www.europainstitut.de/application oldalon .

Tandíj és költségek

A tandíj 5 600 euró / tanév (2800 euró / félév).

További adminisztratív díjat kell fizetni a Saarland Egyetemen. Ez feljogosítja a hallgatókat egy személyi igazolványra, amely felhatalmazza a tömegközlekedés ingyenes használatát a Saar-vidéken és a balesetbiztosítást. Ezenkívül megerősíti a hallgatói státust, ezért felhasználható hallgatói kedvezmények megszerzésére.

Online alkalmazás

Az Europa-Institut online alkalmazást kínál, amely itt található:

www.europainstitut.de/onlineapplication

A Jogi Iskola

Az Europa-Institut a Német Szövetségi Külügyminisztérium, a Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium, az Európai Bizottság és a Német Akadémiai Csereszolgálat (DAAD) támogatja. A magas oktatási színvonal, a szoros kapcsolat és a rendszeres cseréje az Európai Unió intézményeivel, az Európa Tanáccsal, valamint a Német Szövetségi Külügyminisztériummal áll. Az Europa-Institut alaposan megvizsgálta és tanúsította az ACQUIN ügynökség, a Saarlandi Egyetem rendszerakkreditációjának keretében. A program akkreditációja szerint az Europa-Institut kiváló kutatási lehetőségeket és kiváló minőségű tanítást kínál. Az Europa-Institut megkapta az úgynevezett „Nemzetközivé válás minőségi tanúsítványát (CeQuInt)” is a nemzetközivé válási stratégia sikeres végrehajtása érdekében a mesterprogramjában.

A Saarland Egyetemről

A Saarland University egy modern egyetem a Saar-Lor-Lux régióban - Európa dinamikus része, amelyet Németország, Franciaország és Luxemburg közös határok határoznak meg. A nemzetközi perspektíva meghatározó jellemzője a Saarland Egyetemnek, mióta Franciaországgal együttműködésben alapították 1948-ban. Manapság 18 500 fiatal tanul Saarbrückenben és Homburgban (orvostudományi kar), akiknek 17% -a nemzetközi hallgató. Kellemes erdős környezetben található az egyetemi campus a hallgatók és a kutatók számára sport- és kulturális tevékenységek széles skáláját kínálja, amelyek a számos kávézóval és étteremmel együtt ideális helyszínt nyújtanak az egyetemeknek az előadások közötti vagy a munka utáni pihenésre. És a nagysebességű ICE-vasúti összeköttetésnek köszönhetően mindössze két óra tart az utazás Saarbrückenből Párizsba.

Utoljára frissítve May 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The Europa-Institut at Saarland University is the second oldest institution of its kind in Europe. For more than six decades, the Europa-Institut has been excellently educating young academics from al ... Tovább

The Europa-Institut at Saarland University is the second oldest institution of its kind in Europe. For more than six decades, the Europa-Institut has been excellently educating young academics from all over the world in European and international law. Kevesebb