LL.M. a nemzetközi üzleti jog és sport területén

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Lausanne a globális sportközpont és a Sport Választottbíróság (CAS) otthona. Az UNIL a sportjogi szakértőkkel és a nemzetközi intézmények képviselőivel együttműködve két igazolást kínál a globális sportjogban és a globális sportszabályozásban, amelyek kapcsolódnak az LL.M programhoz. Így a hallgatók különféle kurzusokon vehetnek részt ezeken a területeken, ideértve a sportszerződéseket, az uniós jogot és a sportot, a versenyjogot és a sportot, valamint a CAS választottbíróságokat az üzleti jog és a sport szaktudásának megszerzése érdekében.

Az üzleti jog és a sport szakirány megszerzéséhez a hallgatóknak 18 kredit kell szerezniük, és be kell nyújtaniuk a diplomamunkájukat a választott területen. A 18 kredit közül 6-nak feltétlenül tartalmaznia kell a globális sportok ökoszisztéma tanfolyamát vagy a globális sport kurzus szabályozási és vizsgálati kérdéseit. A fennmaradó kreditek szabadon választhatók meg.

A következő tanfolyamok tartoznak a specializációba:

Rendszeres tanfolyamok

  • Sportszerződések
  • Sport választottbíráskodás
  • Alapítja a nemzetközi társasági és versenyjogot
  • Globális sport-ökoszisztéma * A két tanfolyam egyikének kiválasztása kötelező a specializáció megszerzéséhez.
  • Szabályozási és vizsgálati kérdések a globális sportban * A specializáció megszerzéséhez a két tanfolyam egyikének kiválasztása kötelező.
Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International ... Tovább

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International Business Transactions; International Business Regulation. Kevesebb