LL.M. a nemzetközi és az összehasonlító üzleti jogban

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Jogi szakértők a globalizált világ számára - a jövő karrierjének felépítése

A modern vállalkozásoknak mélyrehatóan képzett, jól képzett jogi szakértőkre van szükségük. Master programunk középpontjában az erősen elkötelezett és képzett hallgatók állnak, akiket érdekel a törvény és annak mechanizmusainak alapos átfogó megértése, hogy összehangolják az emberi interakciókat a modern társadalmakban. A jog funkcionális összehasonlításának fogalma szerint a tanulmányi program a kortárs üzleti vállalkozások fontos kérdéseire összpontosít, különös tekintettel a német, az európai, az anglo-amerikai és a kínai jogra. A diplomások optimálisan felkészülnek a nemzetközi tranzakciókra, az interkulturális csapatok vezetői szerepére és a mai globalizált gazdaság kihívásainak való megfelelésre.

Nemzetközi és összehasonlító üzleti jog - a siker kulcsa!

Szeretné igazán megérteni a transznacionális jogi üzlet mechanizmusait? Vezetni akarja az interkulturális csapatokat és a globális tranzakciókat? Ha igen, akkor nem elég megérteni a saját jogrendjét. Mesterprogramunk, amely kiválasztott, különböző jogi tapasztalattal rendelkező nemzetközi hallgatókból áll, a kortárs üzleti jog fontos problémáival foglalkozik. Nemcsak a német és az európai jog, hanem más fontos jogrend szempontjából is, lehetővé téve ezzel a vezető kortárs jogrend hasonlóságainak és különbségeinek alapos megértését.

SRH University Heidelberg - Az Ön Alma Mater

SRH University Heidelberg Németország egyik legdinamikusabb üzleti régiójának szívében található. Mint az ország egyik legrégebbi és legnagyobb magán egyeteme, szabványokat állítottunk fel az oktatás területén. Olyan tudást bocsátunk rendelkezésre, amely valóban lehetővé teszi az előrelépést - gyakorlatilag, innovatív és kreatív módon. Ennek a folyamatnak nagyon fontos része a hallgatók és az oktatók szoros együttműködése. A siker koncepciója: Új, gyakorlati tanfolyamokat, egyéni támogatást és gyors munkalehetőségeket kínálunk a munkaerőpiacra. Diákjaink számára ez optimális kezdést jelent a szakmai életben - szoros kapcsolattartási hálózattal a vállalkozásokkal és az oktatási intézményekkel világszerte.

Nemzetközi!

Az SRH Egyetem kifejezetten globális perspektíva. A hagyományunk szerint a világ minden tájáról fogadnak nemzetközi hallgatókat. Nemzetközi hallgatóink több mint ötven országból származnak. A hallgatóknak környezetet teremtenek a különböző nyelvek és kultúrák megtapasztalására az egyetemi tanulmányokon túlmenően azáltal, hogy az osztályok méretét kicsiben tartják, és különféle nemzetiségekből állnak. "Nemzetközi Irodánk" gyakran szervezik kulturális eseményeket, például nemzetközi étel- és italkóstolást, helyi kulturális és vállalati látogatásokat, nyelvi tanfolyamokat és mások.128092_InternationalandComparativeBusinessLaw_LL_M_Program1.jpg

Főbb

 • Tapasztalt professzorok és vezető szakemberek gyakorlati tapasztalattal az üzleti életben
 • Probléma-központú törvényi összehasonlítás a bennszülött vagy hosszú idejű specializált oktatók utasításai szerint
 • Aktivált tanulási módszerek („CORE” = Kompetencia-orientált kutatás és oktatás), egyedi személyes tanulási légkör nagyon motivált tanárokkal és kis csoportokkal
 • Teljesen integrált és interkulturálisan jól felkészített csereprogramok különböző együttműködési partnerekkel (USA, Kína, Ukrajna) és egy 10 napos tanulmányút az USA-ba vagy a Kínai Népköztársaságba
 • Változatos, kihívást jelentő kísérő program, nem csak a jogokra, hanem a közgazdaságtanra, a vezetésre és a vezetésre is
 • Multinacionális szereplők és hálózati partnerek

Minden tény egy pillanat alatt

 • A tanulmány időtartama: 12 hónap (= két félév), 60 ECTS
 • Kezdés: Évente, április 1-jétől
 • Felvételi követelmények:
  • Korábbi tudományos tanulmányok befejezése vagy a korábbi tudományos tanulmányok és a tapasztalat kombinációja, amely egyenértékű 240 ECTS-vel (= Európai kreditátviteli rendszer), jogi, gazdasági vagy kereskedelmi jogi témákra összpontosítva (legalább 30 ECTS jogi és 30 ECTS a gazdasági / kereskedelmi alanyok)
  • Angol bizonyíték: IELTS 6.5 / TOEFL 80 vagy az angol nyelvtudás más igazolása, az egyéni képesítésértékelésben való sikeres részvétel (jelentkezési levél személyes kiválasztási interjú [Skype vagy on-site])
 • Végzettség: Nemzetközi és összehasonlító üzleti jog, LL.M. (60 ECTS)
 • Tandíj:
 • 770 EUR havonta
 • 750 EUR egyszeri regisztrációs díj (1000 EUR vízumkötelezettségű országokból érkező kérelmezők számára)

Tanulás az életért

A SRH University Heidelberg tanítást és tanulást a CORE elv ihlette. A CORE a kompetencia-orientált kutatás és oktatás mellett áll, és elősegíti a gyakorlati készségek kiépítését kicsi, mentorált csoportokban, nagy hangsúlyt fektetve az alkalmazott projektmunkára.

Látó megközelítésünk az oktatáshoz és a tanuláshoz

 • Öthetes projektfeladatok: A tanulmányi programokat öthetes alkalmazandó tanulmányi blokkokban szervezzük, ahol - egy kis csoportban dolgozva - intenzíven kell összpontosítania a valós üzleti vagy kutatási kihívásokat.
 • Dinamikus tanulási környezet: A különböző tanulmányi formátumok különféle csoportmunkákat, szemináriumokat, szerepjátékokat és alkalmazott feladatokat tartalmaznak. Ezzel egyidejűleg a CORE olyan helyet és felszerelést biztosít Önnek, amely a legjobban támogatja Önt.
 • Személyes támogatás: Míg a munkájára összpontosít, aktív útmutatást kap a mentoroktól, és számos olyan lehetőséggel fog profitálni, amelyek segítenek elérni személyes céljait.
 • Folyamatos teljesítmény-visszacsatolás: A folyamatos teljesítményértékelések minden öthetes blokk végén biztosítják a folyamatos visszacsatolási ciklust és enyhítik az év végi vizsgaterhelést. Különböző vizsgálati módszereket használunk a készség- és kompetenciaépítés különböző aspektusainak tesztelésére.
 • Ipari betekintés: Kiváló kapcsolataink a régióban és azon túl is működő vállalkozásokkal elősegítik az első kézből szerzett szakmai tapasztalatok megszerzését, és a diploma megszerzése után segítik az álláskeresést.

Tanfolyam áttekintése

 • Fő tantárgyak: a jog összehasonlításának módszertana és célja; Nemzetközi magánjog és a nemzetközi polgári perrendtartás, német128094_Skjermbilde2019-12-17kl.17.19.49.png
 • 10 napos tanulmányút az Amerikai Egyesült Államokba vagy a Kínai Népköztársaságba
 • Opcionális: Német szakirányú továbbképzés128095_Skjermbilde2019-12-17kl.17.20.23.png

további információ

Tandíj

Magán egyetemen kiváló oktatást és optimális tanulási környezetet kínálunk Önnek. Tanácsot adhatunk Önnek a rendelkezésre álló állami finanszírozási rendszerekről és ösztöndíjakról (például a DAAD és mások).

Üzlettársak

Tanításunk interdiszciplináris, tudományos-alapú, ugyanakkor erősen gyakorlati-orientált. Széles partnerhálózattal és üzleti partnerekkel is rendelkezünk. Az Alumni hálózat részévé válása fontos egész életen át tartó erőforrás.

Jóváhagyott akkreditáció

A fogyasztóvédelem érdekében Németország azt is biztosítja, hogy a magánoktatási szolgáltatók garantálják a magas szintű tudományos színvonalat. Ezt a magán egyetemek intézményi akkreditációjával igazolják a Német Tudományos Tanács. A Tudományos Tanács intézményi úton újra felkérte a SRH University Heidelberg . Ezen kívül az SRH University Heidelberg rendszeresen akkreditálja és SRH University Heidelberg a kar összes alapképzési és mesterképzési programját.

Az utad az egyetemen

A Nemzetközi és Összehasonlító Üzleti Jogi Master program áprilisban kezdődik. Jelentkezhet közvetlenül online.

Az alkalmazáshoz a következő dokumentumok szükségesek

 • Motivációs levél
 • Önéletrajz
 • Bizonyíték angolul: IELTS 6.5 / TOEFL 80 vagy más bizonyíték az angol nyelvtudásra
 • Alapképzés (240 ECTS)

A kiválasztási eljárás során figyelembe veszik tudományos teljesítményét, szakmai tapasztalatait és személyes, telefonos vagy videointerjúját.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

As one of the oldest and largest private universities in Germany, we set the standard for education. We equip you with the knowledge you need for your future – hands-on, innovative and creative. For t ... Tovább

As one of the oldest and largest private universities in Germany, we set the standard for education. We equip you with the knowledge you need for your future – hands-on, innovative and creative. For this, close collaboration between our students and faculty is of particular importance. Our recipe for success: we offer new, hands-on degree programs, individual supervision and speedy placement in the job market. For our students, this means the best chances for a jumpstart into their career. Kevesebb