LL.M. a kínai jogban

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

LL.M. a kínai jogban

The LL.M. A Kínai Jog (Master of Laws) program egy diplomás jogi program, amelyet a KoGuan Jogtudományi Egyetem kínál, a Shanghai Jiao Tong Egyetem, Kína egyik legrégebbi és legrangosabb egyeteme. A program középpontjában a kínai polgári és kereskedelmi jog áll, és kitűnő lehetőséget kínál a külföldi jogú hallgatók és jogi szakemberek számára a kínai jog és a jogi folyamatok tanulmányozására, valamint a kínai és az összehasonlító jogkutatásban való részvételre.

A kétéves program egyéves az iskolai tantervből és egyéves független kutatásból és tézisírásból áll. Az összes LL.M. A kurzusokat (lásd a tantervet) angol nyelven tanítják, és kifejezetten a nemzetközi hallgatók számára szabják meg. A tanfolyamokat nemcsak a szokásos oktatóink tanítják, hanem a köz- és magánszakértők szakértőit is. Minden hallgatónak tudományos tanácsadót kell kinevezni kutatásuk és LL.M irányításához. értekezés írása. Arra ösztönözzük a hallgatókat, hogy írjanak egy kiadható értekezését.

Karunk

A KoGuan Jogi Iskolát az ország tíz legjobb jogi iskolája közé sorolták. Karunk ismert tudományos kiválóságáról, valamint a hallgatók iránti elkötelezettségéről. Kiemelkedő oktatói és adminisztratív személyzetünk szoros kapcsolatokat alakított ki a különféle kormányzati szervezetekkel és ügynökségekkel, bíróságokkal, ügyvédi irodákkal, multinacionális vállalatokkal és más fontos intézményekkel a sanghaji nagyvárosi térségben és azon túl is. Ez biztosítja a hallgatók számára a tanfolyamon kívüli különféle lehetőségeket hitelképesség nélkül, mint például tanulmányutak és gyakorlati lehetőségek. A program egyedülálló betekintést nyújt a kínai jogrendszerbe, valamint izgalmas gyakorlati tapasztalatokat kínál Sanghajban és Kínában.

137805_Student3.jpgKoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137805_Student3.jpg" />

Diákjaink

The LL.M. A program érdekli intellektuálisan kíváncsi és gondolkodó hallgatók vonzását a különféle jogrendszerekből és különböző karriertervekből. Szellemi és kulturálisan sokszínű programként a világ minden tájáról fogadunk hallgatókat. Az LL.M résztvevőinek sokfélesége A program jelentősen hozzájárul a KoGuan Jogi Iskolában részt vevő összes hallgatónk oktatási tapasztalatához. A nemzetközi hallgatók egész életen át barátságokat alakíthatnak ki a KoGuan jogi hallgatókkal, oktatókkal és öregdiákokkal, és létrehozhatják a KoGuan Law diplomások globális hálózatának részét.

Fokozat követelmények

A hallgatóknak legalább 30 tanfolyam kredit (16 kötelező tanfolyam kredit) teljesítését és diplomamunkájának megírását kell elvégezni a kar tagja felügyelete alatt.

Ahhoz, hogy jogosult legyen az LL.M. végzettség, a hallgatóknak:

 1. 26 tanfolyam kredit sikeres teljesítése (6 kötelező tanfolyam kredit)
 2. A független kutatás sikeres elvégzése és egy LL.M. diplomamunka egy éven belül KoGuan Jogtudományi Kar tagja felügyelete alatt
 3. Félévente összesen legalább 14 tanfolyam-kredit vehet fel
 4. Töltsön legalább két félévet a tartózkodásban

A független kutatás éve és az LL.M. értekezés írásakor a hallgatóknak nem kötelező Sanghajban tartózkodni.

137810_southfacadedetailKoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" />

Tanterv

The LL.M. Program igényel legalább 26 kredit óra végzős munka. Az LL.M számára kínált kurzusok listája hallgatók, kérjük, olvassa el az angol tantervet. Jelenleg minden szemeszterre legalább hét kurzust kínálnak, az oktatók rendelkezésre állásának függvényében.

Előadások listája

Kínai közigazgatási jog Jiang Hongzhen
Kínai összehasonlító pénzügyi törvény XU Donggen
Kínai versenyjog ÖN, Liyang
Kínai környezetvédelmi törvény ZHAO Huiyu & GAO Qi
Kínai külkereskedelmi törvény HU Jiaxiang
Kínai befektetési törvény XU Xiaobing
A nemzetközi jog kínai gyakorlata XU Xiaobing
Kínai emberi jogi és munkaügyi kérdések WANG bin
Jog és fejlesztés Kínában ZHENG Ge
Kínai törvény és társadalom ZHENG Ge
Globális kormányzás és konfliktusok Kínában Matthias Vanhullebusch
Kínai büntető- és büntetőeljárási törvény SUN Weiping & CHEN Keqian
Kínai társasági törvény SHEN Wei
Kínai tengerészeti törvény LIU Dan
Kínai szellemi tulajdonjog WANG Jie
Kínai csődtörvény WANG Zhizhou
Jogi és pénzügyi piacok Kínában CHENG Jinhua
Kínai alkotmányjog LIN Yan
Kínai szerződésjog CHEN Yunxi
Felkészülés a jogi szolgáltatásokra XU Jingde

Jogosultsági követelmények

Figyelembe kell venni az LL.M-re történő felvételt. program, a pályázónak rendelkeznie kell alapképzéssel. Különösen a következő képesítéssel rendelkező pályázókat várjuk:

 1. Nem kínai állampolgár
 2. Teljesítsen alapképzést vagy azzal egyenértékű képet Kínában vagy egy idegen országban
 3. Iratkozzon fel egy törvénybe vagy a törvényhez kapcsolódó programba
 4. Kínai kontinentális országon kívüli joghatóság gyakorlásának képesítése
 5. Érvényes TOEFL (≥ 90) vagy akadémiai IELTS (≥6) jelentés

(A natív angolul beszélő személyek, illetve a natív angol nemzetekben alapképzettséggel vagy mesterképzéssel rendelkező jelentkezők mentesülhetnek e követelmény alól.)

137808_Student7.jpgKoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137808_Student7.jpg" />

Felvételi eljárás

A felvételi döntéseket gördülő alapon szeptemberben (az őszi félévben) kezdik meg. The LL.M. Felvételi bizottság gondosan áttekinti a teljes pályázati csomagot, és kiválasztja a képesített pályázókat, akik a legjobban részesülnének az LL.M előnyeiből és hozzájárulnának ahhoz. Program. A bizottság a lehető leggyorsabban dönt az egyes kérelmekről.

A kérelmek értékelése során a bizottság figyelembe veszi a következő tényezőket:

 1. Akadémiai munka, például évfolyamok, osztályok besorolása, tudományos publikációk
 2. Ajánlott levél
 3. Szakmai és személyes eredmények
 4. Korábbi jogi tapasztalat vagy karrier a jogi oktatásban és kutatásban, a kormány szolgálatában, az igazságszolgáltatásban, a nemzetközi kormányzati szervezetekben, a nem kormányzati szervezetekben és a magánpraxisban
 5. Az angol nyelvtudás

Fontos dátumok és határidők

 • Március 31.: A pályázati határidő *
 • Május 31.: Az ön-támogatási jelentkezés határideje *
 • Június végén: Felvételi értesítés *
 • Szeptember eleje: elindul az őszi félév *

Hogyan kell alkalmazni

1. lépés: Töltse ki az online jelentkezést

 • http://isc.sjtu.edu.cn
 • Nyomtasson ki, írjon alá és csatoljon egy 2 hüvelykes fényképet az online jelentkezési rendszer jelentkezési lapjára.

2. lépés: Fizessen be a jelentkezési díjat

A jelentkezési díj 800 CNY vagy 130 USD, vissza nem térítendő és nem átruházható. A fizetést CNY vagy USD segítségével kell teljesíteni.

3. lépés: Nyújtsa be a jelentkezési dokumentumokat

 • Jelentkezési lap az online jelentkezési rendszerből
 • Fokozat bizonyítványok. Eredetinek vagy közjegyző által hitelesítettnek kell lennie (mind a kínai, mind az angol közjegyzők elfogadhatók)
  (azoknak a hallgatóknak, akik még nem fejezték be diplomájukat, hivatalos levelet kell benyújtaniuk az egyetemen, amely tartalmazza a várható érettségi dátumot.)
 • Hivatalos átirat. Eredetinek vagy közjegyző által hitelesítettnek kell lennie (mind a kínai, mind az angol közjegyzők elfogadhatók)
 • Nyelvi bizonyítvány és eredményjelentés
 • A Passport egy példánya
 • Két útlevél méretű fénykép
 • Két ajánlási levél docens vagy magasabb tudományos fokozatú tudósoktól. Tartalmaznia kell a játékvezető telefonszámát és e-mail címét
 • Átutalási értesítés. Adja meg nevét és fizetési adatait

ösztöndíjak

típus tartam Támogatás lefedettség
A típusú mesterképzések 2,5 év Körülbelül évi 70 000 CNY Teljesen fedezett oktatás, egészségbiztosítás és egyetemi szállás, valamint havi ösztöndíj (3000 CNY / hó)
B típusú mesterképzések 2,5 év Körülbelül 55 000 CNY / év Teljesen fedezett oktatás, egészségbiztosítás és egyetemi szállás, valamint havi ösztöndíj (1.700 CNY / hó)
C típusú mesterképzések 2,5 év Körülbelül évi 40 000 CNY Teljesen fedezett oktatás, egészségbiztosítás és egyetemi szállás

Különböző típusú ösztöndíjakat nyújtunk a pályázóknak, amelyek a hallgatók kiválóságán alapulnak.

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. Whi ... Tovább

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. While sticking to its core mission of educating law undergraduates, the School obtained the right to confer master's degrees in 8 grade-2 disciplines and grade-1 disciplines in law, the right to confer the Juris in law specialty, as well as the right to confer the doctoral degree in constitutional law and administrative law. Kevesebb