LL.D. Az innováció, a tudomány, a technológia és a jog doktora

Általános információk

Program leírás

Az innováció, a tudomány, a technológia és a jog opció lehetővé teszi a diákok számára, hogy a különböző területeken, beleértve a biotechnológiákat és az orvostudományt, az informatikát és a számítástechnikát, a természeti erőforrásokat és a környezetet érintő innovációval kapcsolatos jogi, szabályozási és etikai kérdéseket.

108949_35631815201_2174c07283_k.jpg


Egy szilárd tanterv, amely ötvözi az elméleti és alkalmazott perspektívákat

A kurzusokat az első osztályú tanárok és a gyakorló ügyvédek részmunkaidős tanárai tanítják, akik az elméleti és az alkalmazott perspektívákat összekeverő megközelítésekre támaszkodnak. Emellett a diákoknak lehetőségük van arra, hogy alkalmazott kutatást végezzenek vagy szakmai gyakorlatot folytassanak a köz- vagy magánszervezetekben Kanadában vagy külföldön.


Nemzetközivé válás és összehasonlító jog

A doktori opció egyik fő jellemzője az erős nemzetközi dimenzió. Valójában a neves akadémiai partnereket egyesíti, akiknek professzorait Montrealban fogják meglátogatni, és ezáltal tovább hozzájárulnak a nemzetközi és összehasonlító jogi perspektívákhoz. Az egyetemi partnerek minden évben nyári programokat szerveznek a program diákjai számára.

A doktori fokozat alapvetően mélyreható kutatási program. Az oktatási tevékenységek a hallgatói disszertáció fejlesztésére irányulnak, és a diákok részesülnek az összes főbb jogterületen dolgozó szakemberek készségeitől, amelyek az innovációra hatnak. Két professzor közös felügyelete lehetővé teszi a hallgató számára, hogy szükség esetén kiegészítő szakértelmet kérjen.

A program kurzusait francia és angol nyelven tanítják. Engedély esetén a hallgatók a franciától eltérő nyelven írhatják meg disszertációjukat.


A disszertációtól a karrierig

A jogi érvelés szilárd alapja az innovációval, a tudománygal és a technológiával kapcsolatos kérdésekben, a doktori értekezéssel párosulva, egy olyan egyedi profilt biztosít a diákoknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy az egyetemi karriert, a közrendet és a nyilvánosságot és a nyilvánosságot. magánszervezetek.


A felvételi képesítések

  • Kiváló tudományos felvétel;
  • LL. M. fokozat vagy azzal egyenértékű;
  • Átlagosan legalább 3,3 a 4,3-nál vagy azzal egyenértékűen az LL-ben. M. fokozat;
  • Angol / francia teszt és / vagy személyes meghallgatásra lehet szükség.

108950_5758209559_4929b7ac13_b.jpg

Tandíj a teljes munkaidőben

A québeci oktatási intézményekben a tandíjat a hallgató Kanadában érvényes jogállásának megfelelően szabályozzák:

  • Quebec-i lakosok: hozzávetőlegesen 1 227,75 CAD költség
  • Francia és francia nyelvű belga: kb
  • Nemzetközi diákok: Teljes munkaidőben: körülbelül 8,407,73CAD
  • A kanadai lakosok Quebec: C $ 3815,85 kapcsolódó költségeket

Írás állapota: $ 436.70, minden diák számára

A Quebec-i rezidensként fizetendő ösztöndíj-ösztöndíjak


https://registraire.umontreal.ca/droits-de-scolarite/couts-des-etudes/exemptions-pour-etudiants-etrangers/

http://www.education.gouv.qc.ca/en/references/studying-in-quebec/exemptions/agreements-between-the-quebec-government-and-foreign-governments/

tartam

  • 6 teljes munkaidős feltétel (2 év kötelező)
  • Írás állapota: a második év után
Utoljára frissítve feb. 2019

Az iskoláról

Founded in 1878, the Université de Montréal's Faculty of Law has been recognized for its excellence since the very beginning. It stands apart from other great law faculties, because of its unique comb ... Tovább

Founded in 1878, the Université de Montréal's Faculty of Law has been recognized for its excellence since the very beginning. It stands apart from other great law faculties, because of its unique combination of intellectual pluralism and groundbreaking scientific research conducted by professors and students in numerous fields of law. Kevesebb