Juris Doctor Képzések

Juris Doctor Képzések

A Juris Doctor képzéseket olyan hallgatók számára hozták létre, akik jogászként, ügyvédként vagy a jog más területén kívánnak elhelyezkedni.

Számos Juris Doctor képzés létezik a világ szinte minden országában. Számos egyetem kínál Juris Doctor képzéseket, melyeket olyan diplomákkal végezhetsz együtt mint az MBA vagy a PhD. A különböző Juris Doctor képzések sokszínűsége zavarba ejtő lehet, de ne hagyd, hogy ez kedved szegje! Kezdd meg a keresést az alábbi legnépszerűbb Juris Doctor képzésekkel.

Újonnan hozzáadott Juris Doctorok

California Western School of Law

Juris Doctor (JD) program

November 13, 2018
Az innovatív Juris Doctor (JD) program hangsúlyozza a készség alapú képzést, és felkészíti Önt egy sikeres és kielégítő karrierre a jogi szakmában.

Australian National University (ANU) - Law

Jogi doktor

November 6, 2018
Az ANU Juris Doctor (JD) egy megkülönböztetett program, amely a nem jogtudományok (vagy ausztrál jogtudományok) diplomások számára készült, és rendelkezik az ausztráliai és más joghatósági ügyvédek felvételéhez szükséges képesítéssel.

University of Hawai‘i at Mānoa, William S. Richardson School of Law

JD Program

November 3, 2018
A Jogi Iskolán elkötelezettek vagyunk a közös vállalkozásként történő tanulás iránt. Programunk kihívja a hallgatókat, hogy szellemileg és szakmailag fejlődjenek.

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mi az a Juris Doctor?

Mi az a Juris Doctor?

A Juris Doctor (azaz a jogtudományok doktora) a jog területén szerezhető legmagasabb szakmai képesítés. A gyakran JD-nek rövidített juris Doctort végzettek általában nevük után az "esquire" címet használják a "Dr." előtag helyett. A szakmai Juris Doctor doktrátus nem összekeverendő a Jogi PhD-val, amely egy kutatómunkát és disszertációt feltételező diploma.

Mik a Juris Doctor előnyei?

A juris Doctor képzések tudományos szemszögből közelítik meg a jogtudományt, logikát és analitikus gondolkodást tanítanak. A jogtudomány gyakorlati megközelítését előtérbe helyező Jogdoktori programok felkészítik a hallgatót, hogy ügyvédként, jogászként, tanácsadóként vagy egyéb jogi területen álljon helyt. A JD képzések azokra a jogi szakvizsgákra ("Bar exam") is felkészítik a hallgatókat, melyek a legtöbb országban elengedhetetlenek a praktizáláshoz. A sikeres jogi szakvizsga megnyitja az utat a jelölt előtt a ügyvédi, jogászi vagy jogi tanácsadói pálya felé.

Mit tanulunk a Juris Doctor képzésen?

A Juris Doctor képzések olyan kulcsfontosságú kurzusokat kínálnak, melyek alapvető fontosságúak a képzés szempontjából és elengedhetetlenek a jogi szakvizsgára való felkészüléshez. A kötelező kurzusok között a következőket találjuk: Szerződési Jog, Kártérítési Jog, Büntetőjog, Szakmai Felelősségvállalás, Polgárjog. Ezen kívül a JD hallgatók választhatnak választható kurzusok közül, vagy elmélyülhetnek a jog egy-egy ágazatában, mint például a Szellem Tulajdonjog, az Idős Polgárok Jogai vagy a Nemzetközi Emberi Jogok. Mennyiben kerül egy Juris Doctor?

A Juris Doctor képzés anyagi vonzata országonként és egyetemenként jelentős eltéréseket mutathat. A diplomával járó költségeket az is befolyásolhatja, hogy a hallgató mennyi idő alatt tudja elvégezni a képzést. A diploma megszerzése után a Juris Doctornak ki kell fizetnie a szakvizsga-díjat az Ügyvédi Kamarának. Ezzel együtt a befektetett pénz és idő kamatostul megtérül majd tekintve, hogy a jogászok a legjobban fizetett szakemberek között vannak világszerte.

Mik a Juris Doctor követelményei?

Az Alapdiploma bármely Jogi Doktori iskola vagy JD képzés legfontosabb előfeltétele. A Mesterdiploma általában nem előfeltétele a Juris Doctor képzésnek. Az egyetemek követelményrendszere jelentősen eltérhet az egyetemi diplomák és a megkívánt szakmai gyakorlat tekintetében. A leendő hallgatóknak érdemes utánajárni ennek az egyes intézményeknél. A Juris Doctor diploma két-négy év alatt szerezhető meg nappali képzésben. A Jogi Doktori iskola hallgatóinak a diploma érdekében tartaniuk kell az átlagot, és elképzelhető, hogy plusz krediteket kell szerezniük.

Miért végezzem online a juris Doctort?

Sok egyetem kínál online Juris Doctor képzéseket, melyek a rugalmasság mellett gondot fordítanak a tudományos igényességre is. Az online Jogi Doktori képzéseket úgy találták ki, hogy alkalmazkodjanak a hallgatók elfoglaltságaihoz. Ezáltal lehetővé teszik, hogy a diákok munkahelyük és egyéb kötelezettségeik mellett tanulhassanak. A korszerű oktatási technológiáknak hála, a tanárok könnyedén kommunikálhatnak az online JD hallgatókkal a különböző feladatokról anélkül, hogy a diákoknak az egyetemre kéne utazni.

Hol végezzem a Juris Doctort?

Világszerte számos egyetem és felsőoktatási intézmény kínál Juris Doctor programokat: USA, Japán, Kanada, Ausztrália, Hong Kong, Egyesült Királyság, Brazília, Csehország, Finnország, Franciaország, Olaszország, stb. Akadnak egyetemek, melyek részidős, online, vagy távoktatásos képzést kínálnak a Juris Doctor hallgatóknak ezáltal lehetővé téve, hogy a világ bármely pontján szert tehess a JD diplomára. Ha többet szeretnél tudni a világszerte számos egyetemen elérhető Juris Doctor programokról, itt tovább olvashatsz!