Juris Doctor Képzések

Juris Doctor Képzések

A Juris Doctor képzéseket olyan hallgatók számára hozták létre, akik jogászként, ügyvédként vagy a jog más területén kívánnak elhelyezkedni.

Számos Juris Doctor képzés létezik a világ szinte minden országában. Számos egyetem kínál Juris Doctor képzéseket, melyeket olyan diplomákkal végezhetsz együtt mint az MBA vagy a PhD. A különböző Juris Doctor képzések sokszínűsége zavarba ejtő lehet, de ne hagyd, hogy ez kedved szegje! Kezdd meg a keresést az alábbi legnépszerűbb Juris Doctor képzésekkel.

Újonnan hozzáadott Juris Doctorok

University of Hawai‘i at Mānoa, William S. Richardson School of Law

JD Program

Augusztus 21, 2018
A Jogi Iskolán elkötelezettek vagyunk a közös vállalkozásként történő tanulás iránt. Programunk kihívja a hallgatókat, hogy szellemileg és szakmailag fejlődjenek.

University at Buffalo School of Law

J.D. Program

December 14, 2017
A személyi sérülések gyakorlása A munkából, az élettapasztalatból vagy a közösségi szolgálatból származó olyan eredmények vagy tevékenységek, amelyek potenciálisan hozzájárulhatnak a Jogtudományi Egyete… [+]m gazdagításához Az Ön oktatási hátterét befolyásoló tényezők, amelyek befolyásolhatják akadémiai pályafutását, beleértve a fajon, a valláson, a nemen, a fogyatékosságon vagy a nemzeti származáson alapuló megkülönböztetést, valamint gazdasági vagy társadalmi akadályokat Felvételi követelmények A Law School Felvételi Test (LSAT) Jogi Iskola Tandíj 2017-2018 * [-]

University of Southern Queensland (USQ)

Juris Doctor

Július 1, 2017

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mi az a Juris Doctor?

Mi az a Juris Doctor?

A Juris Doctor (azaz a jogtudományok doktora) a jog területén szerezhető legmagasabb szakmai képesítés. A gyakran JD-nek rövidített juris Doctort végzettek általában nevük után az "esquire" címet használják a "Dr." előtag helyett. A szakmai Juris Doctor doktrátus nem összekeverendő a Jogi PhD-val, amely egy kutatómunkát és disszertációt feltételező diploma.

Mik a Juris Doctor előnyei?

A juris Doctor képzések tudományos szemszögből közelítik meg a jogtudományt, logikát és analitikus gondolkodást tanítanak. A jogtudomány gyakorlati megközelítését előtérbe helyező Jogdoktori programok felkészítik a hallgatót, hogy ügyvédként, jogászként, tanácsadóként vagy egyéb jogi területen álljon helyt. A JD képzések azokra a jogi szakvizsgákra ("Bar exam") is felkészítik a hallgatókat, melyek a legtöbb országban elengedhetetlenek a praktizáláshoz. A sikeres jogi szakvizsga megnyitja az utat a jelölt előtt a ügyvédi, jogászi vagy jogi tanácsadói pálya felé.

Mit tanulunk a Juris Doctor képzésen?

A Juris Doctor képzések olyan kulcsfontosságú kurzusokat kínálnak, melyek alapvető fontosságúak a képzés szempontjából és elengedhetetlenek a jogi szakvizsgára való felkészüléshez. A kötelező kurzusok között a következőket találjuk: Szerződési Jog, Kártérítési Jog, Büntetőjog, Szakmai Felelősségvállalás, Polgárjog. Ezen kívül a JD hallgatók választhatnak választható kurzusok közül, vagy elmélyülhetnek a jog egy-egy ágazatában, mint például a Szellem Tulajdonjog, az Idős Polgárok Jogai vagy a Nemzetközi Emberi Jogok. Mennyiben kerül egy Juris Doctor?

A Juris Doctor képzés anyagi vonzata országonként és egyetemenként jelentős eltéréseket mutathat. A diplomával járó költségeket az is befolyásolhatja, hogy a hallgató mennyi idő alatt tudja elvégezni a képzést. A diploma megszerzése után a Juris Doctornak ki kell fizetnie a szakvizsga-díjat az Ügyvédi Kamarának. Ezzel együtt a befektetett pénz és idő kamatostul megtérül majd tekintve, hogy a jogászok a legjobban fizetett szakemberek között vannak világszerte.

Mik a Juris Doctor követelményei?

Az Alapdiploma bármely Jogi Doktori iskola vagy JD képzés legfontosabb előfeltétele. A Mesterdiploma általában nem előfeltétele a Juris Doctor képzésnek. Az egyetemek követelményrendszere jelentősen eltérhet az egyetemi diplomák és a megkívánt szakmai gyakorlat tekintetében. A leendő hallgatóknak érdemes utánajárni ennek az egyes intézményeknél. A Juris Doctor diploma két-négy év alatt szerezhető meg nappali képzésben. A Jogi Doktori iskola hallgatóinak a diploma érdekében tartaniuk kell az átlagot, és elképzelhető, hogy plusz krediteket kell szerezniük.

Miért végezzem online a juris Doctort?

Sok egyetem kínál online Juris Doctor képzéseket, melyek a rugalmasság mellett gondot fordítanak a tudományos igényességre is. Az online Jogi Doktori képzéseket úgy találták ki, hogy alkalmazkodjanak a hallgatók elfoglaltságaihoz. Ezáltal lehetővé teszik, hogy a diákok munkahelyük és egyéb kötelezettségeik mellett tanulhassanak. A korszerű oktatási technológiáknak hála, a tanárok könnyedén kommunikálhatnak az online JD hallgatókkal a különböző feladatokról anélkül, hogy a diákoknak az egyetemre kéne utazni.

Hol végezzem a Juris Doctort?

Világszerte számos egyetem és felsőoktatási intézmény kínál Juris Doctor programokat: USA, Japán, Kanada, Ausztrália, Hong Kong, Egyesült Királyság, Brazília, Csehország, Finnország, Franciaország, Olaszország, stb. Akadnak egyetemek, melyek részidős, online, vagy távoktatásos képzést kínálnak a Juris Doctor hallgatóknak ezáltal lehetővé téve, hogy a világ bármely pontján szert tehess a JD diplomára. Ha többet szeretnél tudni a világszerte számos egyetemen elérhető Juris Doctor programokról, itt tovább olvashatsz!