Jogtudományi Master (LLM) (Leuven)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A jogi diplomát a saját területükön vezető szakemberek tanítják, és ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy az európai üzleti jog, illetve a nemzetközi és az európai közjog területén szakosodjanak.

Mi a program?

A programnak jelentős nemzetközi dimenziója van, és az európai jog fontos hangsúlyt helyez. Ez aligha meglepő, tekintettel arra, hogy a KU Leuven szorosan megközelíti a brüsszeli központi uniós intézményeket. A program felhasználja a jogi szakemberek széles hálózatának ismereteit és szakértelmét, akik napi expozíciót és szakmai kapcsolatot tartanak fenn az európai intézményekkel.

A program magában foglalja a tárgyalásokon való részvételt az Európai Unió Bíróságán, az első félévben, Luxemburgban és a Strasbourgban az Európai Emberi Jogi Bíróságon. Az LLM mesterképzés részét képezi a Strasbourgban a második félévben az Európa Tanács és az Európai Parlament munkatársaival folytatott, a nemzetközi ügyekben zajló vitában való részvétel.

Az LLM program professzori alkalmazottai általában az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság felső egyetemeinek diplomájával rendelkeznek, és sokuk jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik kiemelkedő jogi szakemberekként.

Szerkezet

A kurzust elsősorban az Ön által választott szakterület határozza meg:

 • Nemzetközi és európai üzleti jog.
 • Nemzetközi és európai közjog.

További választható kurzusokként választható alternatív kurzusok is választhatók. Minden specializáció nyolc klinikát foglal magában, kiváló jogi és üzleti szakemberek vezetésével.

erősségek

 • A legjobb szakemberek tanítják.
 • Látogasson el az európai és nemzetközi intézményekbe.
 • 15 percre Brüsszeltől.

Ez a helyes program számomra?

Mint a fő előfeltétel, a hallgatónak megfelelő ismeretekkel kell rendelkeznie az európai intézményi jogról. Azoknak a hallgatóknak, akik ezt az ismeretet szeretnék erősíteni, a tanév kezdetétől önálló tanulmányi anyag áll rendelkezésre.

Ideális esetben:

 • már megszerezte a jogi diplomát (vagy azzal egyenértékű);
 • képzést kapott a jogi alapelvekről;
 • képesség kritikusan gondolkodni a szabályok természetéről és céljáról;
 • a ténybeli helyzetek értékeléséhez szükséges elemző készség;
 • általános ismeretekkel kell rendelkezniük a jog működéséről a társadalomban.

célok

The LL.M. program posztgraduális program. Célja, hogy olyan hallgatókat, akik már jogi diplomát szerezzenek a különböző jogi kultúrájú országokban, magas színvonalú, az európai és a nemzetközi jogra összpontosító program kínálja.

A diák:

 • alapos ismerete van az egyetemes jogi kérdésekről, különös tekintettel arra, hogy ezekkel az EU és a nemzetközi jog foglalkozik.
 • képes önállóan azonosítani, elemezni és megoldani az összetett jogi problémákat.
 • képes kreatív módon együttműködni a nemzetközi és nemzeti jogi forrásokkal és technikákkal.
 • képes egyéni tudományos kutatásokat végezni.
 • képes érvelni jogi szempontból.
 • képes kifejezni magát megfelelő és egyetemes jogi nyelven.
 • képes írásbeli és szóbeli információkat egyértelmű és jól felépített formában bemutatni.
 • tudja, hogyan kell használni az online jogi adatbázisokat.
 • jogi kutatásokat végez annak érdekében, hogy orvosolja a jelenlegi társadalmi / politikai kérdéseket (pl. hozzájáruljon a politikai döntéshozókhoz / kutatókhoz a megfelelő megoldás megtalálásához a teljes megoldáshoz).
 • összehasonlítja a jogrendszereket.
 • önállóan dolgozik (öngazdálkodás a kutatási munkájuk írásbeli folyamata során, munkájuk végső benyújtásáig).

Karrierlehetőségek

Az európai jogon alapuló filozófiájának, magasan képzett tanárainak és a különféle jogok tanulmányozására és gyakorlására való nyitottságának - nem is beszélve a Brüsszelhez való közelségéről - a Leuven LLM jelentős hozzáadott értéket képvisel az Európában jogi pályafutást kereső hallgatók számára. .

Kezdje karrierjét a tanulmányai alatt

A főiskolai és a mesterképzési program során már kialakíthatja saját profilját egy bizonyos szakirány kiválasztásával, külföldön folytatott tanulással (Erasmus), munkahelyi gyakorlattal vagy saját vállalkozás megkezdésével.

A hallgatói karrierközpont örömmel hozza meg a helyes úton az első munkaélmény felé. A központ emellett felhívja Önt egy érdekes munka keresésére, és segít az állásinterjúk során. A diákok szeretnének kezdeni a saját üzleti KU Leuven is LCIE, a KU Leuven közösség, amely ösztönzi a hallgatók innovatív és vállalkozói ötleteket.

Nem tudja hol kezdje? A hallgatói karrierközpont adatbázisai foglalkoztatási, önkéntes munkát, innovációs projekteket és hallgatói állásokat kínálnak. Meglátogathatja a Karrier Központ által szervezett eseményeket is.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Tovább

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Kevesebb
Látogasson el az iskola weboldalára