Jogi tudományok doktora

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

SJD Program

A Jogi Tudományok Doktor (SJD; latinul, Scientiae Juridical Doctor) program, a Ph.D. más tudományágak programjait azok számára tervezték, akik oktatói és jogtudósokként szeretnének akadémiai karriert folytatni. Ez a rendkívül szelektív program csak azon pályázók számára nyitva áll, akik kiemelkedő korábbi jogtudományi tapasztalattal rendelkeznek, kiemelkedő ösztöndíj ígéretét mutatják, és bizonyítják a magas színvonalú lehetőséget a szükséges minőségű tudományos disszertáció kitöltésére. Az SJD A program egyedülálló lehetőséget kínál a kiemelkedő nemzetközi jogi diplomások számára a KoGuan Jogi Iskolába történő tanulásra. A kiemelkedő tudományos hitelesítéssel rendelkező hallgatók szívesen jelentkeznek SJD programunkra.

Az SJD jelölteknek SJD program vagy azzal egyenértékű diplomával kell rendelkezniük Kínában vagy idegen országban. Minden egyes SJD jelöltet kineveznek egy elsődleges kari felügyelőnek, aki tapasztalattal rendelkezik a hallgatói kutatás területén, és két további oktatót, akik a hallgatói doktori bizottságot alkotják.

Az SJD program általában legalább három évig tart. Ez magában foglalja egy-két félév természetesen a munka. A hallgatónak sikeresen teljesítenie kell az általános tanulmányi területen megtett szóbeli vizsgákat, mielőtt hivatalosan felvételt nyert volna a jelentkezésbe. A hallgatókat felkérik egy kutatási javaslat elkészítésére, amelyet a disszertáció kutatásának megkezdése előtt el kell fogadni. Az SJD hallgató kari bizottsága értékeli a hallgató előrehaladását, ajánlásokat fogalmaz meg, és szóbeli vizsgaként tartja a disszertáció végleges tervezetét.

Az SJDProgram (a jogi tudományok doktora) azoknak a személyeknek szól, akik oktatói és tudományos törvények szerint akadémiai karriert kívánnak folytatni. A program időtartama 3-4 év. A pályázók számára nyitva áll, akik kiemelkedő korábbi jogi tudományos tapasztalattal rendelkeznek, kiemelkedő ösztöndíj ígéretét mutatják, és bizonyítja, hogy nagy a lehetősége a kívánt minőségű tudományos disszertáció kitöltésére.

Az SJD program tandíja CNY45500 / év doktori programra (körülbelül 7350 USD / év).

Karunk

A KoGuan Jogi Iskolát az ország tíz legjobb jogi iskolája közé sorolták. Karunk ismert tudományos kiválóságáról, valamint a hallgatók iránti elkötelezettségéről. Kiemelkedő oktatói és adminisztratív személyzetünk szoros kapcsolatokat alakított ki a különféle kormányzati szervezetekkel és ügynökségekkel, bíróságokkal, ügyvédi irodákkal, multinacionális vállalatokkal és más fontos intézményekkel a sanghaji nagyvárosi térségben és azon túl is. Ez biztosítja a hallgatók számára a tanfolyamon kívüli különféle lehetőségeket hitelképesség nélkül, mint például tanulmányutak és gyakorlati lehetőségek. A program egyedülálló betekintést nyújt a kínai jogrendszerbe, valamint izgalmas gyakorlati tapasztalatokat kínál Sanghajban és Kínában.

student3KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" />

Diákjaink

Az SJD program célja, hogy intellektuálisan kíváncsi és gondolkodó hallgatókat vonzzon a különféle jogrendszerekből és különböző karriertervekből. Szellemi és kulturálisan sokszínű programként a világ minden tájáról fogadunk hallgatókat. Az SJD programban részt vevők sokszínűsége jelentősen hozzájárul minden hallgatónk oktatási tapasztalatához a KoGuan Jogi Iskolában. A nemzetközi hallgatók egész életen át barátságokat alakíthatnak ki a KoGuan jogi hallgatókkal, oktatókkal és öregdiákokkal, és létrehozhatják a KoGuan Law diplomások globális hálózatának részét.

Fokozat követelmények

A hallgatóknak legalább 26 tanfolyam-kredit (6 kötelező tanfolyam-kredit) teljesítését és diplomamunka megírását kell vezetniük a kar tagja felügyelete alatt.

Az SJD program végzettségéhez a hallgatók kötelesek:

 1. Legalább 26 tanfolyam kredit sikeres teljesítése.
 2. Sikeresen befejezett: Első évfolyamok, másodikéves tézisjavaslat, harmadik és negyedikéves független kutatás, valamint SJD-program tézis a KoGuan jogi kar tagja felügyelete alatt.
 3. Töltsön legalább két félévet a tartózkodásban.

A független kutatás és az SJD program értekezésének évében a hallgatóknak nem kell Sanghajban tartózkodniuk.

137809_sunkedgardendayKoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" />

Tanterv

Az SJD programhoz legalább 26 kredit óra szükséges diplomás kurzuson. Az SJDprogram hallgatói számára kínált kurzusok listáját az angol tanterv tartalmazza. Jelenleg minden szemeszterre legalább hét kurzust kínálnak, az oktatók rendelkezésre állásának függvényében.

Előadások listája

Kínai közigazgatási jog Jiang Hongzhen
Kínai összehasonlító pénzügyi törvény XU Donggen
Kínai versenyjog ÖN, Liyang
Kínai környezetvédelmi törvény ZHAO Huiyu & GAO Qi
Kínai külkereskedelmi törvény HU Jiaxiang
Kínai befektetési törvény XU Xiaobing
A nemzetközi jog kínai gyakorlata XU Xiaobing
Kínai emberi jogi és munkaügyi kérdések WANG bin
Jog és fejlesztés Kínában ZHENG Ge
Kínai törvény és társadalom ZHENG Ge
Globális kormányzás és konfliktusok Kínában Matthias Vanhullebusch
Kínai büntető- és büntetőeljárási törvény SUN Weiping & CHEN Keqian
Kínai társasági törvény SHEN Wei
Kínai tengerészeti törvény LIU Dan
Kínai szellemi tulajdonjog WANG Jie
Kínai csődtörvény WANG Zhizhou
Jogi és pénzügyi piacok Kínában CHENG Jinhua
Kínai alkotmányjog LIN Yan
Kínai szerződésjog CHEN Yunxi
Felkészülés a jogi szolgáltatásokra XU Jingde

Jogosultsági követelmények

Az SJD-programba való felvétel megfontolásához a jelentkezőnek alapképzettséggel kell rendelkeznie. Különösen a következő képesítéssel rendelkező pályázókat várjuk:

 1. Nem kínai állampolgár
 2. Teljesítsen egy LL.M. diploma vagy azzal egyenértékű Kínában vagy idegen országban
 3. Iratkozzon fel egy törvénybe vagy a törvényhez kapcsolódó programba
 4. Kínai kontinentális országon kívüli joghatóság gyakorlásának képesítése
 5. Érvényes TOEFL (≥ 90) vagy akadémiai IELTS (≥6) jelentés

(Az anyanyelvű anyanyelvi vagy az anyanyelvi nemzetekben alapképzettséggel rendelkező pályázók mentesülhetnek e követelmények alól)

137808_Student7.jpgKoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137808_Student7.jpg" />

Felvételi eljárás

A felvételi döntéseket gördülő alapon szeptemberben (az őszi félévben) kezdik meg. Az SJD program felvételi bizottsága gondosan áttekinti a teljes pályázati csomagot, és kiválasztja azokat a képesített pályázókat, akik a legjobban részesülnének az SJD programból és hozzájárulnának ahhoz. A bizottság a lehető leggyorsabban dönt az egyes kérelmekről.

A kérelmek értékelése során a bizottság figyelembe veszi a következő tényezőket:

 1. Akadémiai munka, például évfolyamok, osztályok besorolása, tudományos publikációk
 2. Ajánlott levél
 3. Szakmai és személyes eredmények
 4. Korábbi jogi tapasztalat vagy karrier a jogi oktatásban és kutatásban, a kormány szolgálatában, az igazságszolgáltatásban, a nemzetközi kormányzati szervezetekben, a nem kormányzati szervezetekben és a magánpraxisban
 5. Az angol nyelvtudás

Fontos dátumok és határidők

 • Március 31.: A pályázati határidő *
 • Május 31.: Az ön-támogatási jelentkezés határideje *
 • Június végén: Felvételi értesítés *
 • Szeptember eleje: elindul az őszi félév *

Hogyan kell alkalmazni

1. lépés: Töltse ki az online jelentkezést

 • http://isc.sjtu.edu.cn
 • Nyomtasson ki, írjon alá és csatoljon egy 2 hüvelykes fényképet az online jelentkezési rendszer jelentkezési lapjára.

2. lépés: Fizessen be a jelentkezési díjat

A jelentkezési díj 800 CNY vagy 130 USD, vissza nem térítendő és nem átruházható. A fizetést CNY vagy USD segítségével kell teljesíteni.

3. lépés: Nyújtsa be a jelentkezési dokumentumokat

 • Jelentkezési lap az online jelentkezési rendszerből;
 • Fokozat bizonyítványok. Eredetinek vagy közjegyző által hitelesítettnek kell lennie (mind a kínai, mind az angol közjegyzők elfogadhatók);
  (azoknak a hallgatóknak, akik még nem fejezték be diplomájukat, hivatalos levelet kell benyújtaniuk az egyetemen, amely tartalmazza a várható érettségi dátumot.);
 • Hivatalos átirat. Eredetinek vagy közjegyző által hitelesítettnek kell lennie (mind a kínai, mind az angol közjegyzők elfogadhatók);
 • Nyelvi bizonyítvány és eredményjelentés;
 • A Passport egy példánya;
 • Két útlevél méretű fénykép;
 • Két ajánlási levél docens vagy magasabb tudományos fokozatú tudósoktól. Tartalmaznia kell a játékvezetők telefonszámát és e-mail címét;
 • Átutalási értesítés. Adja meg nevét és fizetési adatait.

ösztöndíjak

típus tartam Támogatás lefedettség
A típusú doktori programok 4 év Körülbelül évi 100 000 CNY Teljesen fedezett tandíj, egészségbiztosítás és egyetemi szállás, valamint havi ösztöndíj (4000 CNY / hó)
B típusú doktori programok 4 év Körülbelül évi 80 000 CNY Teljesen fedezett oktatás, egészségbiztosítás és egyetemi szállás, valamint havi ösztöndíj (2500 CNY / hó)
C típusú doktori programok 4 év Körülbelül 55 000 CNY / év Teljesen fedezett oktatás, egészségbiztosítás és egyetemi szállás

Különböző típusú ösztöndíjakat nyújtunk a pályázóknak, amelyek a hallgatók kiválóságán alapulnak.

További információ: href = "http://en.law.sjtu.edu.cn/

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. Whi ... Tovább

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. While sticking to its core mission of educating law undergraduates, the School obtained the right to confer master's degrees in 8 grade-2 disciplines and grade-1 disciplines in law, the right to confer the Juris in law specialty, as well as the right to confer the doctoral degree in constitutional law and administrative law. Kevesebb