Jogi tudományok doktora (SJD)

Általános információk

Program leírás

A Jogi Tudományok Doktor (SJD) diplomája LL.M. olyan fok, amelyet egy mély, publikációs minőségű disszertáció kitöltésekor adnak, amely eredeti és kreatív módon járul hozzá a jogi irodalomhoz.

Az SJD-jelöltnek egy tanévben kell tartózkodnia, amelynek során rendszeresen (legalább havonta egyszer) meg kell találkoznia a bizottság elnökével, hogy megvitassa a jelölt előrehaladását és a kutatási folyamat jövőbeli lépéseit. A jelöltnek rendszeresen írásbeli tervezeteket kell benyújtania a bizottság elnökéhez felülvizsgálat, megjegyzés és felülvizsgálat céljából. A jelöltnek rendszeresen konzultálnia kell a bizottság többi tagjával kutatási tanácsokkal és visszajelzésekkel kapcsolatban az írásbeli haladásról is.

A tartózkodási idő után az SJD jelölt folytathatja kutatását a jogi iskolán kívül. Ezen idő alatt az SJD jelöltnek folytatnia kell a rendszeres kommunikációt bizottsági elnökével (pl. Szemeszter során többször), hogy megvitassa a hallgató előrehaladását és a kutatási folyamat jövőbeli lépéseit.

131098_32018InternationalGraduates.jpg

Az SJD jelöltnek minden félévben írásbeli jelentést kell benyújtania, mind tartózkodási, mind pedig a jogi iskolától távol tartva.

A bizottság elnöke ajánlhatja vagy előírhatja a jelölt kutatásával kapcsolatos osztályokon, programokon vagy konferenciákon való részvételt. Az SJD-jelölt a JD-tanfolyamokat egyetemi dékán jóváhagyásával ellenőrizheti.

Az SJD jelöltet megkövetelhetik, hogy kutatásait egy kari kollokviumban mutatják be (akár folyamatban lévő munka, akár késztermékként).

A disszertáció lényeges befejezése után, a bizottsági elnök megelégedésére, egy SJD jelölt benyújtja disszertációját jóváhagyásra az egész bizottsághoz. A végterméknek alapos, kiadványminőségű papírnak kell lennie, amely elősegíti a terület ismereteit. Bár a minőséget nem lehet mennyiségileg mérni, várható, hogy a végső kézirat hossza 150-300 oldal legyen. A záró cikk benyújtásakor a jelölt megvédi disszertációját a 3 tagú bizottság előtt (a bizottság elnöke vezeti). Az előadás és a szóbeli védelem nyitva áll a jogi iskola közössége előtt. A bizottság jóváhagyását követően a kar szavaz az SJD fokozat átruházásáról. A fokozatot legfeljebb négy év alatt kell elvégezni.

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

For more than 100 years, Suffolk Law has produced some of the nation’s most distinguished legal professionals. With an emphasis on real world practice and experiential learning, Suffolk Law is an unma ... Tovább

For more than 100 years, Suffolk Law has produced some of the nation’s most distinguished legal professionals. With an emphasis on real world practice and experiential learning, Suffolk Law is an unmatched place to start, build, and launch a successful career and life in the law. Kevesebb