Jd koncentráció az egészségügyi törvény

Általános információk

Program leírás

Egészségügyi Jog most egy bonyolult, heterogén domain jog. Gyakorló egészségügyi törvény hívhat speciális készségek a társasági jog, a bioetika, a családi jog, az internet és a technológia jog és kártérítési jog, valamint egyéb jogi területek.

A Egészségügyi törvény koncentráció programot így elismeri, hogy a hallgatókat a karrier az egészségügyi törvény, akkor kell jelentős rugalmasságot tervezni tanulmányi programok, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy kihasználják a Law School átfogó tanterv, miközben lehetőséget kínál a nagyobb specializáció.

Ennek megfelelően, a diákok között választhat az általános koncentráció az egészségügyi törvény és a szakosodott tanulmányi programok az egészségügyi törvény és bioetika és egészségügyi törvény: intézményi szerkezet és finanszírozás.

Kar Koncentráció tanácsadók és szaktanácsadás

Professzorok Janet Dolgin, Jennifer Gundlach, Ashira Ostrow és Vern Walker szolgál koncentráció kari tanácsadók erre koncentráció. Koncentráció kari tanácsadók módosíthatja a koncentrációs követelmények kivételes körülmények értesítése a dékán.

Iránymutatást a hallgató koncentrációs kar tanácsadója fontos eleme a sikeres a koncentráció. A koncentráció kari tanácsadó jóvá kell hagynia a hallgató részt vesz a koncentráció.

A diákok találkozzanak tanácsadó amint találják magukat érdekel a koncentráció, de semmi esetre sem később, mint a pálya kiválasztása határideje a negyedik félév tanulmányi (vagy ötödik félév tanulmányi részmunkaidős diák). Az első találkozón, a diákok válasszon egy pályán a három felajánlott (beleértve az általános egészségügyi törvény pályán.) Egy tanácsadó engedélyezheti a hallgató beiratkozik a koncentráció egy későbbi időpontban, de csak miután megállapította, hogy a hallgató lehet reálisan megfelelnek a követelményeket a koncentráció érettségi előtt.

Miután beiratkozott a koncentráció, a diákok meg kell felelniük a saját kari tanácsadója legalább egyszer szemeszterenként, azt megelőzően félév során kiválasztási határidőt, annak érdekében, hogy megtervezzék természetesen kiválasztás és vizsgálja felül a folyamatban teljesítésében Koncentráció követelményeinek.

A hallgató koncentrációs kar tanácsadója is megvizsgálja és jóváhagyja a koncentráció írásban követelmény.

természetesen követelmények

Szükséges Core tanfolyamok:

Tanfolyamok szükséges az összes hallgató koncentrálva egészségügyi törvény:

 • Egészségügyi Jog
 • Bioetika és a törvény vagy mindkét klinikai bioetika I és Klinikai bioetika II
 • Speciális problémák Szeminárium: Egészségügyi törvény

Speciális tanfolyamok:

Egy diák iratkozott be az Egészségügyi Törvény és bioetika pályán kell, hogy legalább kettőt a következő tanfolyamok:

 • Alkotmányos kérdések a egészségügyi törvény
 • Elder törvény
 • Law and Medicine Együtt
 • Law and Psychiatry
 • A törvény a Medical Product Discovery, fejlesztése és kereskedelmi
 • Törvény válasza reprodukciós technológia
 • Jogi döntéshozatal gyerekek és felnőttek Inkompetens v. Képviselő Egészségügyi szolgáltatók
 • Mental Health Issues a büntető igazságszolgáltatási rendszer
 • Közegészségügyi törvény, politika és etika
 • Szexualitás és a törvény

Egy diák iratkozott be a Health Law: intézményi struktúrák és finanszírozás pályán kell, hogy legalább kettőt a következő tanfolyamok:

 • Közigazgatási egészségügyi törvény
 • Alkotmányos kérdések a egészségügyi törvény
 • Elder törvény
 • A törvény a Medical Product Discovery, fejlesztése és kereskedelmi
 • Irányított betegellátási és az Evolution a orvos-beteg kapcsolat
 • orvosi műhiba
 • Medicare és a Medicaid törvény
 • Tárgyalás és alternatív vitarendezés, An International Perspective
 • termékek Felelősség
 • Közegészségügyi törvény, politika és etika
 • Képviselő Egészségügyi szolgáltatók
 • tudományos bizonyíték

Egy diák iratkozott be az általános egészségügyi törvény pályán kell, hogy legalább két továbbképző tanfolyamok a fent felsorolt ​​(a kiválasztott konzultálva a hallgató koncentrációs kar tanácsadója).

Minden diák koncentrálva egészségügyi törvény kell, hogy legalább egy további Természetesen kell kiválasztani egyeztetve a hallgató koncentrációs kar tanácsadója. (Ez vonatkozik a hallgatók az általános pályán, és a diákok a speciális pálya.) Diákok kell venni legalább 15 kredit a koncentráció. Így, néhány diák lesz szükség, hogy két (egy helyett) további tanfolyamok.

Skills tanfolyamok:

Minden diák az egészségügyi törvény Koncentráció kell vennie egy természetesen egy "tapasztalati komponens." Ez lehet az egészségügyi törvény és a politika Clinic, egy egészségügyi törvény demonstrációs projekt, vagy egy tanfolyam, amely magában szimulációk (kiválasztva egyeztetve a diák tanácsadó).

Ezen túlmenően, beiratkozási más klinikákon, hogy most létezik teljesíthetik a koncentráció a "tapasztalati" követelmény. A releváns klinikák függ hallgató egyéni tanulmányi program a koncentráció; érintett klinikák fogják kiválasztani egyeztetve a hallgató koncentrációs kar tanácsadója.

Írás szükséglet

A diákoknak ki kell töltenie egy jelentős írás projekt a tanfolyamon, vagy azon keresztül bármely Journal feljegyzés vagy független tanulmány, a témához kapcsolódó a koncentráció által jóváhagyott a hallgató koncentrációs kar tanácsadója.

Normális esetben az írás projekt erre a koncentráció lesz jogosult írása Credit I. Azonban a megállapodás a hallgató koncentrációs kar tanácsadója, egy írás projekt, amely megfelel írása Credit II teljesíthetik a koncentráció írásban követelmény.

Akkor megengedett az írás használt eleget ennek a követelménynek, hogy az ugyanazon írási által használt hallgató kielégíteni másik Law School követelmény.

minimum GPA

A minimum GPA 3.1 szükséges a kérelem benyújtásának időpontjában az egészségügyi törvény koncentráció.

A GPA 3,1 nem kell mindvégig a tanuló idő a koncentráció; azonban egy diák kell végzős egy GPA 3,1 vagy magasabb, hogy adható hitelt a koncentráció.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The mission of the Maurice A. Deane School of Law is to prepare, challenge and inspire our students to make a difference in the world while we advance important ideas through the legal academy, the pr ... Tovább

The mission of the Maurice A. Deane School of Law is to prepare, challenge and inspire our students to make a difference in the world while we advance important ideas through the legal academy, the profession and society — making an impact of our own. Kevesebb