JD Családjog

Általános információk

Program leírás

A családjog szabályozza az egymással szoros és gondos kapcsolatban álló emberek jogait és kötelességeit. Sokszínű társadalmunk, amely jelentősen eltérő politikai és vallási meggyőződésű embereket tartalmaz, állandóan változó jogi hátteret mutat be, amelyben a házasság, a család és a szülői definíciók váltakoznak, ugyanakkor a hétköznapi embereknek meg kell találniuk magukat, és fontos kapcsolatokat kell kialakítaniuk, fenntartaniuk vagy megszakítaniuk ahogy körülményeik megkövetelik. A családjogi gyakorlat lehetőséget biztosít az ügyvédeknek, hogy segítsék az ügyfeleket az élet legfontosabb és legnehezebb helyzetein. Ma a családjog sokkal többre terjed ki, mint a válás, és olyan témákat tartalmaz, mint az örökbefogadás, az apaság, a házasság, a szülő-gyermek kapcsolat, a gyermek bántalmazása és a családon belüli erőszak.

A családjogot gyakorló ügyvédeknek kiváló emberi készségeket kell fejleszteniük, és ügyesnek kell lenniük a meghallgatáson, az ügyfelek tanácsadásán, a tárgyalásokon és a tárgyalás előkészítésén túl a családi viszonyokat szabályozó különféle állami és szövetségi törvények elsajátításán.

A Marquette Law School folyamatosan növekvő tantervvel rendelkezik, amely felkészíti a hallgatókat a családjog minden területén való gyakorlásra. A családjogi alaptanfolyam mellett a Jogi Iskola olyan tanfolyamokat kínál, mint a szülő, a gyermek és az állam, a családjog és az alternatív vitarendezés, valamint szemináriumokat olyan témákban, mint az örökbefogadás és a gyermek bántalmazása. Diákjaink választhatnak műhelyeket (például a Guardian-Ad-Litem Műhelyet) vagy felügyelt terepmunkaprogramokat a régió különböző megyei családi bíróságainál vagy jogsegélyszervezeteinél. Rendelkezünk hallgatói önkéntes és csoportos tevékenységekkel is: például sok hallgató a Gyermek- és Családjogi Társasághoz tartozik, vagy önként jelentkezik a Milwaukee Megyei Családbíróság önsegélyező irodájában.

Utoljára frissítve okt. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

People choose a specific law school for many and varied reasons. I know that many of you will select a school because you believe it is the "best" law school you can get into. Some of you want to atte ... Tovább

People choose a specific law school for many and varied reasons. I know that many of you will select a school because you believe it is the "best" law school you can get into. Some of you want to attend a school in a particular geographical region, while others of you will select an institution because you believe its program offers specialization in certain fields of the law. Perhaps some applicants want to attend a school with a particular religious affiliation. And all of you are concerned about the cost of legal education, and the value and marketability of your J.D. degree once you graduate. Kevesebb