Európai jogi és közgazdasági mester (emle)

Általános információk

10 locations available

Program leírás

Európai Master Jogi és Közgazdasági (emle)

Ez az európai mesterképzés (EMLE) program egyedülálló lehetőséget kínál az interdiszciplináris jogi és közgazdasági tanulmányokra két vagy akár három európai és nem európai egyetemen . Minden partner egyetem mesterképzést szerez (LL.M. / MA / M.Sc. vagy egyetemi diploma). A program biztosít a hallgatók korszerű megértése gazdasági hatásainak eltérő törvények és felkészíti a tanulókat a szakmai karrier, például az állami szervezetek, a multinacionális ügyvédi irodák és tanácsadó cégek. Diplomások is felkészültek doktori kutatás egy PhD-program, mint az európai doktorátus jog és közgazdaságtan (EDLE). A EMLE már elismerte az Európai Bizottság Erasmus + program "kiemelkedő tudományos színvonalú". Az Erasmus + címke lehetővé teszi a EMLE program évente adnak jelentős ösztöndíjak számát (akár több teljes ösztöndíjat a diákok "partnerországok"). Joghallgatók, a tudás a konkrét szabályozás hazájuk túlságosan szűk bázis tanácsadó cégek, amelyek aktívak a nemzetközi kereskedelemben. Emellett egy ismerete a gazdasági hatásai jogszabályok nélkülözhetetlenné vált a megértés ügyfeleik üzleti igényeit. Hasonlóképpen, a gazdaság diákok profitálhatnak pontos megértése intézményi jogi keret piacgazdaságok. Mindkét jogászok és közgazdászok, a tudás a másik fegyelem és a nemzetközi kapcsolatok alapvető fontosságú a sikeres pályaválasztás. A EMLE program intézményi választ ezekre a kihívásokra.

EMLE program jellemzői

Az EMLE program a következő egyedülálló funkciók kombinációját kínálja: Valódi interdiszciplináris megközelítés: - jogi és közgazdasági előadások - olyan program, amely nyitott a jogi vagy gazdasági végzettséggel rendelkezők számára - egy nagyméretű oktatói és gyakorlati szakemberekből álló kar jog és közgazdaságtan Nemzetközi tanterv, kar és diákszervezet - Három különböző egyetemen lehet tanulni hét európai partnerről és több nem európai partner egyetemről - 30 országból magasan képzett diákok hálózata Egy kis hallgatói testület mindegyikben partner egyetem intenzív tanulási tapasztalatának biztosítására

Program szerkezete

A program egy tanévre vonatkozik, amelyhez a sikeres hallgatók 60 ECTS pontot kapnak. A tanfolyamok indulnak október elején és végén júniusban. A tanév három félre oszlik. Az EMLE program egyedülálló nemzetközi és interdiszciplináris jellegét az ügyvédek és a közgazdászok intenzív együttműködésén keresztül biztosítja legalább nyolc európai egyetem és két nem európai partner részvételével.

A hallgatók tanulmányi akár három különböző egyetemeken, de nem tölti minden szempontból ugyanazon a helyen. Az első két kifejezés a diákok közül választhatnak három oktatási központ. Ez ahhoz vezet, hogy az átlagos osztálylétszám maximum 35 diák, mivel maximum 105 felvett hallgatók a teljes program. -

- Az első ciklusban kurzusokat kínálnak Rotterdam, Hamburg és Haifa egyetemeken. Az osztályok általában október első hetében kezdődnek; A vizsgák december végén fejeződnek be.

- A második ciklusban a hallgatók a Ghent, Hamburg vagy Rotterdam egyetemeken tanulnak. Az osztályok általában január elején kezdődnek; a vizsgák március végén fejeződnek be.

- A harmadik ciklusban több tanítási központ és alacsonyabb átlagos osztályméret van. A kurzusokat Aix-en-Provence-ban, Barcelonában, Rómában, Hamburgban, Mumbaiban, Varsóban és Bécsben kínálják. Osztályok általában kezdődik az április első hetében; vizsgák befejezni június végén.

A program mesteri szintjét egy bizonyos tárgyról (törvény) egy konstitutív módszer (gazdasági elemzés) segítségével dokumentálják, azzal együtt, hogy ez a gazdasági elemzés folyamatos jogi összehasonlításon alapul.

Az első és a második fogalom magába foglalja a jogi elemzésben a bevezető kurzusokat , valamint a főbb tantárgyak fő tanfolyamait , míg a harmadik ciklusban a diákok szakosított kurzusokat és diplomamunkaikat írják.

A program háromféle tanfolyamból áll . Annak érdekében, hogy a jogi diákok jobban megismerjék az alapvető gazdasági érvelést, egyes kurzusok gazdaságosabbak. Egyes kurzusok az összehasonlító joggal foglalkoznak a diákok jogi hátterének nemzetközivé tétele érdekében. A legtöbb kurzus közvetlenül foglalkozik a magán-, a köz-, a nemzetközi és az európai jog legfontosabb ágazatainak gazdasági elemzésével. A hivatkozások jog tanfolyamok lesz egy összehasonlító jellegű, mivel az összeurópai jellegét a program és a nemzetközi összetétele a közönség. A hallgatók szembesülnek példákat a saját és más jogrendszerekben.

A következő 2018-2019-es diákbevitelhez az EMLE program bevezetni fogja a specializáció lehetőségét három műsorszámra:

1) a köz- és nemzetközi pálya,

2) az innovációs és szellemi tulajdon (IP) pálya, és

3) a Piacok, Vállalatok és Szabályozók (MCR) Pálya.

Felvételi követelmények

A EMLE egy posztgraduális kurzus. Előnyt élveznek azok a pályázók, akik már az első mesterfokozatot. A felvételi minimumkövetelmény az alapfokú végzettség , feltéve, hogy ez a mértéke a foglalkoztathatósághoz vezet az érintett munkaerőpiacon. A pályázóknak egy Bachelor csak azt kell igazolni, hogy ez a fokozat egy megfelelő szintű képesítés munkaerő-piaci hazájukban. Emellett diplomások jogi vagy közgazdasági, a hallgatók egy első fokú in Business Administration, vagy más társadalomtudományok is alkalmazható, ha a tanterv tartalmaz jelentős számú tanfolyamok jog és / vagy a közgazdaságtan. A fenti követelmény tekintetében foglalkoztathatóság a munkaerőpiacon egyaránt vonatkozik.

Alkalmazási eljárás

A pályázati eljárás különbözik attól függően, hogy a kérelmező tekinthető "Program-Országra diák" vagy "Partner-Country-hallgató a kritériumokkal összhangban az Európai Unió. "A program országos hallgatói" azok, akik vagy - EU-tagállam vagy volt Jugoszláviában, Macedóniában, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban, Törökországban vagy - Törökországban vagy - stb.) az elmúlt öt évben több mint 12 hónapra a fenti országok bármelyikében. Minden pályázó, aki jellemzi sem a fenti feltételek tekintik "Partner-Country-hallgatók. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fogalommeghatározásban felsorolt ​​országok egyikének állampolgárai, valamint a "partnerország" állampolgárai, és akik nem töltöttek 12 hónapot Európában, választhatják, hogy a "Programme- Országos diákok vagy "partner-ország diákok".

Időtartam és ár

Ár € 5,500.- a "Program-Országra tanulók; € 9,500.- a "Partner-Country-hallgatók.

Utoljára frissítve jan. 2018

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a ... Tovább

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a broad disciplinary spectrum with numerous interdisciplinary opportunities and pursues cooperation with an extensive network of top regional, national and international institutions. Universität Hamburg is devoted to long-term scholarship and science and promotes sustainability research in all schools. Kevesebb
Hamburg , Bécs , Ghent , Aix-en-Provence , Mumbai , Haifa , Róma , Rotterdam , Varsó , Barcelona + 9 Több Kevesebb