Európai és nemzetközi üzleti jog LL.M.

Általános információk

Program leírás

Ennek a programnak az a célja, hogy olyan nemzetközileg elismert jogi szakértőket alakítson ki, akik hajlandóak globális szinten kihívásokkal szembesülni és magabiztosak a bonyolult kérdések magas szintű bizalommal történő kezelésére a nemzetközi szabályozási környezetben.

Ez az első LL.M az európai és a nemzetközi üzleti jogban Magyarországon, és alapos képzést nyújt az európai és a nemzetközi gazdaságok összetett jogi környezetéről.

Az európai és nemzetközi üzleti jogot az LL.M célja, hogy nemzetközi jogi szakembercsoportot készítsen a 21. század globális kihívásaira. A program a legkorszerűbb tudást és készségeket nemzetközi orientációval ötvözi. Ez segíteni fogja a résztvevők analitikus és interperszonális készségeinek fejlesztését olyan területeken, mint a logikai érvelés, az érvelés és a vitarendezés.

A karon az európai felsőoktatási térségben folytatott kutatás és oktatás integrálása, valamint a nemzetközi oktatási és tudományos kapcsolatok elősegítése kulcsfontosságú eleme a jövőképünknek.

Amikor a globalizáció és az európai integráció napirendre kerül, a jogi kérdések és a jogviták rendezésének alapos elemzéséhez elengedhetetlen az interkulturális megközelítés a joghoz és annak alkalmazásához, vagyis az összehasonlító jogi tanulmányok.

A kurzus koncepciója összeköti az elméletet a valós üzleti világgal. A magas szintű tananyag szilárd alapot ad az európai gazdasági integráció intézményi alapjainak és a nemzetközi üzleti jog bevezetésének.

A program ereje

A figyelemre méltó oktatói csoport, a jogtudományi szakemberek, az ELTE szakirányú szakértők biztosítják a diákok számára szükséges támogatást és forrásokat, nem csak az osztályteremben, hanem még inkább a kiválasztott karrierjükben. A program átfogó kurzusokat kínál, amelyek lehetővé teszik a diákok számára, hogy többféle üzleti megközelítést alkalmazzanak.

A rugalmasság a program másik jellemzője. A tanfolyamokra minden második héten (pénteken és szombaton) kerül sor, így a szakemberek az ütemtervet a tantervhez igazíthatják.

Szerkezet

A program munkarendje részmunkaidős: levelező program. (Az osztályokat minden második pénteken és szombaton tartják)

I. szemeszter
 • Az európai gazdaság intézményi alapjai
 • az integráció, a jogi közelítés alapjai, a nemzetközi üzleti jog bevezetése
 • Az áruk és a személyek szabad mozgása
 • A szolgáltatások és a tőke szabad mozgása
 • EU versenyjog
 • Peres eljárás az Európai Bíróságon
 • Európai fogyasztóvédelmi jog
 • Az uniós jog jelenlegi kihívásai
II. Szemeszter
 • Az általános szerződési jog nemzetközi és európai harmonizációja, az áruk nemzetközi értékesítésére vonatkozó szerződések szabályozása
 • Nemzetközi kereskedelmi választottbíróság, multinacionális vállalatok joga
 • Nemzetközi, európai és amerikai szerzői jogi és ipari tulajdon védelme
 • EU társasági jog
 • A nemzetközi magánjog az üzleti ügyletekben
 • Az összefonódások ellenőrzésére vonatkozó szabályok és gyakorlat az EU-ban, az állami támogatások felügyelete az EU-ban
 • Fokvárosi konferencia / vállalati pénzügyek
 • Szakdolgozat

Karrierlehetőségek

Az európai és nemzetközi üzleti jogot olyan jogi szakemberek számára tervezték, akik már rendelkezik mesterképzéssel, és olyan területeken kívánnak szakosodni, mint a fogyasztóvédelem, a szociálpolitika, az e-kereskedelem, a nemzetközi árufuvarozás, az értékpapírok, kapcsolatos bűncselekmények vagy M

A hallgatók sikeresen végzett a program jogosult lesz használni LL.M. a magyar felsőoktatásról szóló törvény rendelkezései szerint. (2011. évi CCIV törvény).

Job példák

A program célja a nemzetközi üzleti jog területén dolgozó jogi szakemberek jól képzett jogi szakembereinek kialakítása, akik biztosak abban, hogy a nemzetközi szabályozási környezetben összetett kérdéseket kezelnek.

Felvételi követelmények

Belépési követelmények

A pályázóknak mester szintű jogi diplomával kell rendelkezniük, mivel ez egy második mesterképzés.

Nyelvi követelmények
 • A nyelvtudás minimális szintje (szóbeli) (A1-C2): B2
 • A nyelvtudás minimális szintje (írásbeli) (A1-C2): B2

További megjegyzések:

Az angol nyelv ismeretének szükséges szintje legalább a B2 a közös európai referenciakeret szerint.

A jelentkezéshez benyújtandó dokumentumok
 • Online jelentkezési lap
 • Mesterfokozat (a jogi diploma hivatalos angol változata / fordítása (felvételi oklevelek: jogi mesterfokozat vagy a jogi mesterfokozattal egyenértékű jogi fok))
 • Motivációs levél (angolul)
 • Nyelvi bizonyítvány (Minimális B2 szintű angol nyelvű bizonyítvány)
Alkalmazási eljárás

Az alkalmazás az online jelentkezési rendszerben indul. A hallgatóknak regisztrálniuk kell a rendszerben, ki kell tölteniük az online jelentkezési űrlapot, feltölteni a szükséges dokumentumokat és követni az utasításokat a jelentkezési folyamat során.

Nincs felvételi vizsga, a megadott dokumentumok alapján döntenek.

A postai úton, elektronikus levélben vagy faxon elküldött anyagokat nem veszik figyelembe. A Jogi Kar semmilyen körülmények között nem adja vissza a pályázati dokumentumokat, és nem nyújt be azok másolatait.

A döntéseket a kar felvételi bizottsága hozza meg a jelentkezés határidejétől számított egy hónapon belül.

Valamennyi jelentkezőt írásban értesítik pályázataik eredményéről.

Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Tovább

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Kevesebb
V. kerület , Szombathely , Budapest + 2 Több Kevesebb