Emberi jogok és a nemzetközi büntetőjog: Bevezető tanfolyam - Padovai Egyetem

Általános információk

2 locations available
További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Fedezze fel az emberi jogok és a nemzetközi büntetőjog kapcsolatát, és mérlegelje azok hasonlóságait és különbségeit.

Fedezze fel, hogy az emberi jogok és a büntetőjog összekapcsolják vagy kihívást jelentenek egymásra

Mester hallgató vagy új szakember a nemzetközi jogban és a kapcsolatokban? Ezen a kurzuson meg fogja építeni az emberi jogok, a nemzetközi büntetőjog és a két fogalom egymáshoz való viszonyának megértését.

Megtudhatja az emberi jogok alapelveit és azt, hogy ezek miként befolyásolták a nemzetközi büntetőjogot. Felfedezheti, hogy a nemzetközi büntetőjog mennyiben felel meg az emberi jogok megsértésének áldozatainak elvárásainak. Megvizsgálja azt is, hogy az egyének és a kormányok miként tették meg az emberi jogok prioritását a nemzetközi bűnözés elleni küzdelemben.

Milyen témákat fedezel fel?

 • Az emberi jogi törvény (HRL) és a nemzetközi büntetőjog (ICL) párhuzamos fejlesztése.
 • HRL és ILC bíróságok: a vonatkozó kompetenciák és feladatok feltérképezése.
 • Hol konvergálnak vagy ütköznek a HRL és az ICL? Az emberi jogok tömeges megsértésének büntetőeljárása határai, lehetőségei és kihívásai.
 • A nemek közötti egyenlőség szempontjából érzékeny emberi jogi perspektíva az ICL-n.
 • Gyermekjogok és ICL-ügyek.
 • Nemzetközi bűncselekmények a HRL bíróságok ítélkezési gyakorlatában.

Mikor szeretne kezdeni?

A legtöbb FutureLearn tanfolyam többször is fut. A tanfolyam minden futtatásához van egy beállított kezdési dátum, de csatlakozhat ahhoz, és megkezdheti azt a kezdés után.

 • Most elérhető

Mit fog elérni?

A tanfolyam végére képes lesz:

 • Magyarázza el az emberi jogok, a nemi kérdések, a gyermek jogai és a nemzetközi büntetőjog (ICL) közötti kölcsönhatást.
 • Hasonlítsa össze azokat a eszközöket, amelyek a nők és a gyermekek számára a szervezett erőszakos helyzetekben való jogaik igénybevétele érdekében jogaik igénybevételére vonatkoznak.
 • Vegyen részt a szexuális és nemi alapú erőszak elleni küzdelemmel foglalkozó ügynökségek feltérképezésében és megosztásában.
 • Becsülje meg, hogy az ICL valóban megfelel-e olyan bűncselekmények áldozatainak elvárásainak, mint például a népirtás, háborús bűncselekmények és az emberiség elleni bűncselekmények, valamint hogy a nemzetközi büntetőeljárások miként járultak hozzá az emberi jogok okához.
 • Vita arról, hogy a nemzetközi büntetőjogi és emberi jogi bíróságok hatékonyan védik-e a legsebezhetőbbeket fegyveres konfliktusok vagy széles körű erőszakos helyzetekben.
 • Gondoljon arra, hogy az egyének, a civil társadalmi szervezetek és a hasonló gondolkodású kormányok mit tettek az emberi jogok prioritása érdekében a nemzetközi bűncselekmények elleni küzdelemben és a büntetlenség megszüntetésében, és hogy mit kell még tenni.

Ki a tanfolyam?

Ez a tanfolyam a nemzetközi jog és a nemzetközi kapcsolatok hallgatói, szakemberei, emberi jogi aktivisták és civil szervezetek tisztviselői számára szól, akik fel kívánják tárni a nemzetközi jogtudomány ezen területét.

Kivel fogsz tanulni?

Paolo De Stefani

Jogi háttérrel rendelkezem és 1991 óta tanítom az emberi jogok nemzetközi jogát a Padova Egyetemen. Jelenleg az emberi jogok és a többszintű kormányzás mesterképzésén tanálok.

Federica Napolitano

A Padova Egyetem "Antonio Papisca" Emberi Jogi Központjának munkatársa vagyok. Háttem van az emberi jogi törvényekben és a demokratizálódásban. Menedékkérők projektjeiben is dolgoztam.

Ling Han

A Padova Egyetem "Antonio Papisca" Emberi Jogi Központjának munkatársa vagyok. Háttér van a politológiában és az emberi jogokban.Ki fejlesztette ki a kurzust?

Padova Egyetem

A Padova Egyetem Európa egyik legrégebbi és legrangosabb székhelye; célja, hogy hallgatói számára mind szakmai képzést, mind szilárd kulturális hátteret biztosítson.

Csatlakozzon ehhez a kurzushoz

Ingyenes
$ 0

Frissítés
$ 54

Korlátlan
259,99 USD egy évre

Csatlakozzon ingyenesen, és megkapja:

 • A tanfolyamon 6 héten keresztül lehet részt venni

Frissítse ezt a kurzust, és megkapja:

 • Hozzáférés ehhez a tanfolyamhoz mindaddig, amíg a FutureLearn -en FutureLearn
 • Hozzáférés ezen kurzus tesztjeihez, valamint nyomtatott és digitális eredménytanúsítványhoz, amint jogosult vagy rá

Korlátlanul vásárol, és megkapja:

 • Hozzáférés ehhez a kurzushoz és több száz más FutureLearn rövid tanfolyamhoz és teszthez egy évig
 • Nyomtatható digitális eredmény tanúsítvány minden rövid tanfolyamon, miután jogosult vagy
 • Bármely tanfolyamhoz való hozzáférés szabadsága, amellyel elnyerte a digitális tanúsítványt, mindaddig, amíg a tanfolyam fennáll a FutureLearn
 • Rugalmasság a rövid kurzusok választásának befejezéséhez a saját időben, az év során
Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses.

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses. Kevesebb
London , Aberdeen , Auckland , Baltimore , Barcelona , Fürdőkád , Bathurst , Bergen , Biel / Bienne , Birmingham , Bracknell , Brisbane City , Cambridge , Fokváros , Clayton , Crawley , Charlottesville , Delhi , Dublin , Dundee , Durham , Edinburgh , Enschede , Exeter , Fiesole , Genf , Greenwich királyi körzete , Grenoble , Groningen , Galagonya , Hsinchu , Jeruzsálem , Canterbury , Hong Kong , Lancaster , Leeds , Leicester , Leuven , Madrid , Makati , Manchester , Melbourne , Ann Arbor , Milton Keynes , Montreux , Murdoch , Norman Gardens , Norwich , Oxford , Padua , Párizs , Darling Heights , Olvasás , Rehovot , Szöul , Sheffield , Ingovány , Southampton , Glasgow , Guildford , Sydney , Taipei , Tokyo , Trondheim , Uppsala , Warwick , West Lafayette , York , Chicago , Newcastle , Coventry + 70 Több Kevesebb
Látogasson el az iskola weboldalára