Egészségügyi törvény és etika LLM

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Függetlenül attól, hogy többet szeretne megtudni a munkája jogi és etikai szempontjairól, felismeri, hogy a jogi és etikai alapú képesítés milyen hatással lehet az előléptetési lehetőségekre, vagy egyszerűen érdeklődik az egészségügyi jogszabályok iránt, ez a kurzus az Ön számára.

A kurzus célja, hogy megismerje és megbecsülje a törvényt és az etikát, ahogyan azok a szakmai gyakorlatra vonatkoznak. Segít megérteni a jogi és etikai fogalmakat, a terminológiát és a jogforrásokat.

A tanfolyam lehetővé teszi, hogy tanulmányozzon egy időben és helyen a saját választása, és a ritmus, amely kényelmes az Ön számára, és a legtöbb diplomás befejezte a tanulmányait, miközben teljes munkaidőben egészségügyi szakemberek.

 • Úgy tervezték, hogy elfoglalt egészségügyi szakemberek.
 • Kifejezetten azok számára készült, akiknek az első fokozata egészségügyi tárgy, és nem a törvény.
 • Azokat az ösztönzőket, akik orvost, ápolást, gyógyszertárt, fogászatot tanultak
 • A program nyitva áll azok számára is, akik első fokozat nélkül rendelkeznek, de releváns munkatapasztalattal rendelkeznek, beleértve az NHS vezetőit.
 • Teljes egészében hazájában teljesíthető, a Dundee-ba való utazás nem nélkülözhetetlen.

57380_medical-appointment-doctor-healthcare-40568.jpeg

Hogyan fogják megtanítani?

A modulokat a diákok munkatársai és az online támogatás kombinációja biztosítja egy online virtuális tanulási környezetben, a My Dundee néven. Ez lehetővé teszi, hogy hozzáférjen az összes szükséges anyaghoz és feladathoz.

Hogyan fogják értékelni

A tanfolyamot végző magánszemélyeket írásbeli feladatok és online vizsgaértékelések alapján értékelik.

Mit fog tanulni?

Összesen 180 kredit szükséges az LLM teljesítéséhez az egészségügyi törvény és etika területén. Az első évben két kötelező modul van, melyek mindegyike 30 kredit értékű. Két félév tart fenn szeptembertől decemberig, és január-április. A hallgatók a félév elején kezdhetik meg a programot.

1. év

A 2 kötelező modul az első évben:

 • Bevezetés a törvényhez és az etikához (30 kredit)
 • Az egészségügyi ellátás jogi szempontjai (30 kredit)

2. év

Ön választhat, hogy tanulmányozza a két modul egy olyan listából, amely jelenleg tartalmazza:

 • Vita az egészségügy jogában és etikájában (30 kredit)
 • Gyógyszerészeti termékek jogi és etikai kérdései (30 kredit)
 • Gyermekek és sérülékeny felnőttek kezelése (30 kredit)

3. év

Ahhoz, hogy elnyerjék az LLM fokozatot, a harmadik és utolsó tanulmányi évében egy "Jogi Kutatási Skills" (10 kredit) értékű modulot vesz fel, és ír egy értekezést.

A program korábbi munkatársai a dolgozat témájára összpontosították: eutanázia, őssejtkutatási anyag / magzati konfliktus, kockázatkezelés, klinikai vizsgálatok és gyógyszeripari termékek felelőssége.

A disszertáció témája az Ön választása, a kijelölt felügyelő jóváhagyásával. Az Ön felügyelete útmutatást ad az etikai jóváhagyás (ha szükséges), a struktúra, a tartalom és a mérföldkő határideje tekintetében.

Karrier

Ez a kurzus célja azoknak, akik már dolgoznak egy egészségügyi ellátási környezetben, hogy karrierlehetőségeiket növeljék.

Belépési követelmény

Önnek rendelkeznie kell: MINDEN orvosi vagy fogorvosi diploma, VAGY egy felsőfokú végzettséggel rendelkező vagy egy másik egészségügyi alanyban, beleértve az ápolást, a gyógyszertárt, a fizioterápiát, legalább 2 éves időskorú tapasztalattal, vagy legalább 5 éves gyakorlattal egy egészségügyi szakmában PLUS két referenciát kollégáktól vagy munkáltatóktól, akik úgy vélik, hogy alkalmasak arra, hogy beiratkozzanak a PLUS alapinformatikai programokra (webböngészés, Word dokumentumok és a PowerPoint ismerete)

Angol nyelvi követelmény

IELTS Összességében 6.5

 • Hallgatás 6.0
 • Reading 6.0
 • Írás 6.0
 • Beszélő 6.0

Angol nyelvű programok

A Pre-Sessional és az Alapítvány programjait egész évben kínáljuk. Ezeket úgy tervezték, hogy felkészüljenek az egyetemi tanulmányokra az Egyesült Királyságban, amikor még nem teljesítetted a nyelvi követelményeket a közvetlen beiratkozáshoz.

A Dundee-ről

Fantasztikus kultúra, gyönyörű tájak és híresen barátságos emberek, Skóciának szenvedélye és innovációja áll a szívében, és ez csak néhány oka annak, hogy ez egy csodálatos hely az élethez és a tanuláshoz.

Dundee a Tay folyó partján, Skócia keleti partján található. Rendszeresen jelenik meg az "életminőség" felmérések legmagasabb végén az Egyesült Királyságban - mindazt, ami nagyszerű a városi életben, de barátságos, kompakt és könnyen navigálható.

A Wall Street Journal Dundee-t a 2018-as évek egyik legfontosabb célpontjának nevezte el.

Dundee lakossága körülbelül 150 000 körül van. A diákok, akik a lakosság egyötödét alkotják, városunk a diákélet felé irányul.

A mi campusunk a Dundee élénk és szórakoztató West End szívében helyezkedik el, ahol üzletek, kávézók és éttermek találhatók az Ön küszöbén.


„A skót kedves és barátságos. Emlékszem az első napra, amikor megérkeztem, az a fickó, akinek állítólag találkoznia kellett, még nem volt ott. A taxis ledobott, bekopogtam az ajtón, és ő nem volt ott, tehát kint vártam. Valaki jött és megkérdezte, hogy jól vagyok-e, és behívott, míg vártam. Üdvözölte, ételt és italt adott nekem, így az első naptól kezdve kezdtem szeretni Dundee és Skócia embereit. ”
Willy William Mrema Tanzániából származik, és geotechnikai mérnöki diplomát tanul.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Tovább

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Kevesebb