Egészségügy, jog és társadalom LLM

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program áttekintése

Ez a jellegzetes LLM program azt vizsgálja, hogyan lehet megközelíteni a törvény és a politika legnagyobb kihívásait és lehetőségeit, mint az egészség és a jólét kezelésének mechanizmusait. Olyan kérdéseket vizsgál, amelyek többek között a reproduktív igazságosságot, a szociális és mentális egészséget és a jólétet, az egészség terén mutatkozó egyenlőtlenségeket, valamint a társadalmi és politikai intézmények különféle szerepeit képezik az egészség, a törvény és a társadalom kialakításában.

Ezért túllép az egészségügyre vonatkozó hagyományos kurzusokon a törvény, a kormányzás és az egészség közötti kapcsolatok vizsgálatára a társadalom és a kormányzati szektorok között. A hallgatók élvezhetik a lehetőséget, hogy széles körű kérdéseket tanulmányozzanak a törvény, a szabályozás, a politika és a gyakorlat egészségre és jólétre gyakorolt hatásáról.

A tanulás vonzereje és előnye ennek az LLM-ben rejlik mind a tantárgy lefedettségében, mind az átadható készségek körében. Hasznos lenne sok különböző gyakorlati környezetben és karrieren. Alkalmas bárki számára, aki karrierjét tervezi vagy tervezi a politikában, az egészségügy kezelésében, az egészségügy szabályozásában (ideértve a helyi önkormányzat szintjét is), az egészségügyben és a szociális ellátásban, a jogi gyakorlatban, a közegészségügyben, az érdekképviseletben, a nem kormányzati szervezetekben, különleges érdekcsoportokban vagy jogi / politikai kutatásokban. .

Azok a tudósok oktatják Önt, akik nemzetközileg elismert kutatási profilokat és a szakpolitikák kidolgozásáért, a szakmai szabályozásért és a társadalmi érdekképviseletért felelős szervezetekben szerzett széles körű tapasztalatokat kombinálnak. A program magában foglalja az egészségjog és a kormányzás alapvető oktatását, valamint a szakosodott egységeket.

Nagy és élénk nemzetközi közösségünk van, és LLM hallgatóink részesülnek a világszínvonalú szakértők által tanított kis osztályok előnyeiből.

Programszerkezet

Akkor négy tanított egységet (egyenként 30 kreditpont, összesen 120 kreditpont) és egy kötelező disszertációt (60 kreditpont) vesz igénybe. A program két kötelező alapvető egészségügyi jogi egységet, egy opcionális egészségügyi egészségügyi egységet és egy szabad választást kínál a negyedik LLM egység számára.

Lépjen ki a díjakból

Minden tanított mesterképzésnek, kivéve, ha a szenátus mentességet élvez, lehetővé kell tennie a hallgatók számára, hogy posztgraduális diploma vagy bizonyítvánnyal kilépjenek a programból.

A posztgraduális diploma megszerzéséhez a hallgatóknak sikeresen teljesíteniük kell 120 kreditpontot, ebből 90-nek az M / 7 szintűnek kell lennie.

A posztgraduális bizonyítvány megszerzéséhez a hallgatóknak sikeresen el kell végezniük 60 kreditpontot, ebből 40 M / 7 szintűnek kell lennie.

Fokozat besorolások:

Érdemes vagy megkülönböztető díj megengedett a posztgraduális oktatott mesterek, oklevelek és bizonyítványok esetében, ha ezeket kifejezetten a belépési szintű képesítéseknek nevezik. Az érdem vagy a Megkülönböztetés díja nem engedélyezett a kilépési díjak esetében, ha a hallgatóknak akadémiai okokból kell kilépniük a programból. Érdemes vagy megkülönböztető díjjal történő kilépési díj engedélyezhető, ha a hallgatókat kivételes körülmények akadályozzák meg a tervezett díj kitöltését.

A díj besorolása a végső programjelhez képest a következő:

Díj megkülönböztetéssel *: legalább 100 a 100-ból a tanított alkotóelemért, és a mesterdíjak esetében legalább a 100-ból a disszertációért. ** A karok fenntartják a mérlegelési jogkörüket ezen küszöbérték növelésére.

Díj Merittel *: a 100-ból legalább 60 az oktatott alkotóelemért, és a mesterdíjak esetén a 100-ból legalább 60-ból a disszertációért. A karok fenntartják a mérlegelési jogkörüket e küszöbértékek növelése érdekében.

* A Jogi Főigazgatóság külön rendeleteket tartalmaz a megkülönböztetés és az érdemek odaítélésére.
** A Megkülönböztetés elnyeréséhez a Mérnöki Kar legalább 100-ból 70-et igényel a tanított komponensre, és a mesterdíjak esetében a 100-ból legalább 70-et igényli az értekezés.

Diploma / bizonyítvány szakaszai:

Az összes oktatott mesterképzésnek, kivéve, ha a szenátus mentességet élvez, lehetővé kell tennie a hallgatók számára a választást, vagy el kell hagyniuk a posztgraduális diploma vagy bizonyítvány szakaszában való távozást.

A posztgraduális diploma megszerzéséhez a hallgatóknak sikeresen teljesíteniük kell 120 kreditpontot, ebből 90-nek az M / 7 szintűnek kell lennie.

A posztgraduális bizonyítvány megszerzéséhez a hallgatóknak sikeresen el kell végezniük 60 kreditpontot, ebből 40 M / 7 szintűnek kell lennie.

lady justice, legal, lawjessica45 / Pixabay

Belépési követelmények

A pályázók várhatóan felső szintű második osztályú kitüntetéssel (vagy azzal egyenértékű szakmai tapasztalattal) rendelkeznek a program fókuszához kapcsolódó tudományágakban. A jogi diplomának nem előfeltétele.

A professzionális orvostudomány, a fogászat és az állatorvostudományi programokból interkalauzként jelentkezőknek sikeresen be kell fejezniük a harmadik évet, hogy jogosultak legyenek erre a programra. E szakmai klinikai programok végzősei szintén jogosultak.

Angol nyelvi követelmények

Ha az angol nem az első nyelv, akkor meg kell felelnie a következő profilszintnek:

Profil B

El kell érnie a kívánt szintű angol nyelvet, hogy a választott kurzuson / programon helyet szerezzen.

A különböző tanfolyamok / programok eltérő szintű nyelvi készségeket igényelnek. Ezeket a képességi szinteket „profiloknak” nevezzük. A kiválasztott kurzus / program profilja megjelenik a tanfolyam / program oldalon.

A követelmények teljesítéséhez szükséges tesztek és szintek minden profiloldalon találhatók.

Az angol nyelvvizsga tesztnek a program / tanfolyam kezdetétől számított két éven belül meg kell szereznie.

Karrier

Ez a program fejleszti a speciális ismereteit és megértését, valamint átadható készségeit. Az oktatás és az értékelés tartalma és megközelítése támogatja az egészségügyi gyakorlat és menedzsment, az egészségpolitika és a szabályozás, az egészségügyi ellátás, a jogi gyakorlat, a közegészségügyi gyakorlat, a társadalmi érdekképviselet (például nyomáscsoportokban vagy nem kormányzati szervezeteknél) és a jogi / politikai kutatás sokszínű pályafutását. .

Az LLM kiindulási pont lehet az e területeken folyó karrier szempontjából, ugyanakkor megfelelő tanulmányi programot is biztosíthat az ezeken a területeken már dolgozók számára.

Ez a program érdeklődésre számíthat a jogi, politikai, politikai és rokon szakterületű diplomások iránt, valamint bárki számára, aki kutatói karriert kíván folytatni.

Utoljára frissítve May 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Kevesebb
Látogasson el az iskola weboldalára