Bizonyítvány a jogi szaktudásban (CILEx)

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

A jogi végrehajtó olyan jogi szakember, aki általában ügyvéddel vagy annak ügyvédje alatt dolgozik. Ez történhet magángyakorlatban vagy a közszolgálatban. A professzionális jogi tanulmányokat igazoló tanúsítványunkat kifejezetten azoknak a hallgatóknak alakítottuk ki, akik jogi vezetõként kívánnak gyakorolni az Ír Köztársaságban. A jogi végrehajtó munkája ugyanolyan változatos, mint az ügyvéd munkája, akivel együtt dolgoznak. Ezt a munkát vitatottnak (például személyi sérülésekkel kapcsolatos peres ügyek, adóssággyűjtés és családjog) vagy nem vitásnak (például tanácsadás vagy tanácsadás útján történő tanácsadása) lehet igénybe venni. A jogi vezetők rendszeresen foglalkoznak az ügyfelekkel, az ügykezeléssel, a peres eljárásokkal, a bíróságokon való részvétellel, az ügyvédekhez való iratok előkészítésével, a konzultációkkal és a rendezési találkozókkal. Ezt a kurzust a programvezetőnk készítette úgy, hogy megfeleljen egy olyan szakmai igénynek, amelyet barrister karrierje során azonosított.

Independent College Dublin professzionális jogi tanulmányi programja az első szakasz után igazolást ad a szakmai jogi tanulmányokról (jogi ügyvezető). A programot kifejezetten azoknak a hallgatóknak tervezték, akik jogi vezetõként kívánnak gyakorolni az Ír Köztársaságban.

Ezt a kurzust a Jogi Vállalati Vezetők Chartered Institute hagyja jóvá. Azok a hallgatók, akik teljesítik az első fokozatú tanúsítványt, jogosultak a második szakaszba, a szakmai jogi tanulmányok oklevéllel (Jogi Végrehajtó) továbbjutni.

Időtartam és kézbesítés

Ez egy 20 hetes tanfolyam, amely 2020. február 12-én kezdődik. A kurzust három órás előadásokon keresztül szerdánként, 18.30-tól 9.30-ig tartják. Körülbelül négy szombati műhely lesz a 20 hetes időszak alatt, 9.30-tól 12.30-ig.

Elhelyezkedés

Osztályaink a Independent College Dublin , a B blokkban, az Acélműben, a Foley Street, Dublin 1. épületében zajlanak.

Kevert tanulás

A tanfolyam mind az osztályon belül, mind pedig vegyes tanulással valósul meg. Ez megkönnyíti a Dublinon kívül élő hallgatók számára, akik részt kívánnak venni a kurzuson. Az osztályok előadásait rögzítik és online módon közlik a hallgatók számára.

A 20 hét folyamán számos szombati workshop lesz, amelyen a kevert tanulás megközelítésének részeként részt kell vennie.

Találkozz az előadókkal

Anastasia Ward, BCL; Barrister-at-törvény

Anastasia Ward BL az UCD diplomáját a BCL-nél (Hons) végezte, és 1994-ben képzett ügyvédként, és több mint 20 évet gyakorolt az ügyvédi kamarában. 1995 óta Anastasia olyan sokféle intézményben tartott előadásokat, mint a dublini City VEC (1997-2004), a DIT (1999-2001), a dublini Griffith College (2001 - 2010) és az Law School az Ír Jogi Társaság nevében. (1995-2009). A Jogi Társaságban, mint társult kar tagja, többek között a földtulajdonos és a bérlő, a polgári és bűnügyi érdekképviselet, a gyakorlatfejlesztés, a tárgyaláselmélet és a gyakorlat oktatása mellett, polgári és büntetőjogi ügyvédi tanácsadóként is szerepelt. Anastasia jelenleg a Vitarendezési Művészetek Mesterének Programvezetője, valamint az Ír Jogi Tanulmányok Bizonyítványa és diplomaja. Ezen felül előadásokat tart a vitaelmélet és a dinamika, a tárgyaláselmélet és -gyakorlat, a választottbírósági törvény és a munkahelyi vitarendezés témakörében az MA programról; míg a CILEX-en és a DILEX-en előadásokat tart a jogrendszerekről, a szerződés- és a bírósági jogról, a polgári peres elméletről és a gyakorlatról, a földjogról és az ingatlanügyekről, a végrendeletről és az öröklésről és a társasági jogról.

Nadia Bhatti

Nadia Bhatti LLB diplomát végzett a dublini Trinity College-ban. Jelenleg PhD jelölt a dublini Trinity College jogi egyetemen. Nadia több mint hat éves tapasztalattal rendelkezik jogi hallgatók oktatásában egyetemi és szakmai szinten. Nadia előadásokat tart a Independent College LLB (Hons) alkotmányjogi és közigazgatási jogi programjáról. Az EU és az alkotmányjogi tanfolyamokat tartja az FE-1 előkészítő tanfolyamán, valamint a foglalkoztatási és büntetőjogi modulokat a CILEx oklevelen. A Dublini Trinity Főiskola Jogi Iskoláján a foglalkoztatásjog területén korábban oktatott oklevelet ad ki, valamint a Független Főiskola munkajogi diplomáját.

Akkreditáció

Ezt a kurzust a Chartered Institute of Legal Executive (CILEx) hagyta jóvá. A CILEx több mint 20.000 Chartered Legal Executive ügyvéd, paralegalus és más jogi szakember szakszervezete Írországban, Angliában és Walesben. Több mint 50 éve kínálnak Pathway a rugalmas jogi karrierhez.

Tanfolyam körvonal

  • 1. egység: Bevezetés az ír jogrendszerbe; Jogi kutatás
  • 2. egység: A kínzás törvénye; Szerződési jog
  • 3. egység: Polgári peres ügyek
  • 4. egység: Földtörvény és közvetítés

Minden egységnek 2 órás vizsgálata van.

Amit ajánlunk

A Chartered Institute of Legal Executives (CILEx) több mint 20 000 Chartered Legal Executive ügyvéd, paralegalus és más jogi szakember szakmai egyesülete Angliában és Walesben. Több mint 50 éve páratlan hozzáférést kínálnak a rugalmas jogi karrierhez.

Az 1892-ben alapított Jogi Végzettek Intézete 1963-ban garanciaként korlátolt felelősségű társasággá vált a Jogi Társaság támogatásával és együttműködésével. 2012. január 30-án bekerült a Royal Charterbe, és ma a „Jogi Végrehajtók Chartered Institute” néven ismertek.

Belépési követelmények

A tanfolyam nyitott felvételi lehetőség, és nincs belépési követelmény.

Díjak és fizetés

A tandíj 1850 euró az Írországban és az EU-ban élő hallgatók számára. A fizetés átutalással, csekkel, banki váltóval vagy hitel- / bankkártyával történik.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Independent College Dublin has the perfect location for student life in Dublin: we are right in the very centre of the city, surrounded by cultural, academic and leisure attractions. Independent Colle ... Tovább

Independent College Dublin has the perfect location for student life in Dublin: we are right in the very centre of the city, surrounded by cultural, academic and leisure attractions. Independent College Dublin’s primary goal is to bring our students through learning programmes that are relevant, stay with you forever, are the foundations of your future success and result in qualifications that are highly respected in your chosen field. Upon completion, your undergraduate, postgraduate or professional award in the various disciplines will be recognised wherever you go, both in Ireland and overseas. We are a goal-focused, career-orientated college. We pride ourselves on our personalised tuition, delivered to the highest academic standards in an interactive learning environment by highly qualified and friendly teaching staff. Kevesebb