Bachelor of Laws LLB (Hons)

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

A Ciprus számára egyedülálló tanfolyam az angol jogi örökséget összekeveri a jelenlegi ciprusi joggal. Helyi diákjaink javára a két rendszeren belüli oktatás egyes modulokon belül van kombinálva, és azokban az esetekben, amikor a jog nagyon eltérő, külön ciprusi törvénymodulokat biztosítanak. Így a helyi diákok nemcsak az angol és a ciprusi jog kiemelkedő ismereteivel fognak diplomázni, hanem angol és görög nyelvű jogi terminológiát is megismerhetnek, a mindkét nyelv folyékonysága mellett - alapvető fontosságú egy egyre globalizáltabb világban. Fontos megjegyezni, hogy a tanfolyamot úgy tervezték meg, hogy a diákok elkerüljék, ha akarják, a ciprusi jog minden utasítását, teljes mértékben angol nyelvű tanítást és rendszeres brit LLB tantervet követve.

Az UCLan Ciprus LLB-je az egyetlen jogtudomány a szigeten, amelyet az Anglia és Wales Ügyvédi Szabályozó Hatósága és Ügyvédi Testülete igazol. Cipruson kizárólagosan az UCLan Ciprus LLB diplomái ugyanolyan jogosultsági fokozatot kapnak, azonos jogokkal, kiváltságokkal és jogosultságokkal, mint az LLB angol vagy walesi egyetemen.

Ennek eredményeként a diplomásoknak lehetőségük lesz arra, hogy például Londonban tartsák szakmai jogvizsgáikat anélkül, hogy vissza kellene térniük az egyetemre ahhoz, hogy először kvalifikációs jogot szerezzenek. Ezeken a kihívásokkal teli gazdasági időkben, világszerte fontos tudni, hogy a brit minősítő jogi diplomát a világ különböző országaiban, köztük Cipruson is elfogadják (törvény) szakmai szervezetek.

Ezen túlmenően a Ciprusi Ügyvédi Kamara az LLB-t minősítő jogi diplomának is elismerte.

Akkreditáció / kapcsolat a szakmai szervezetekkel

Az UCLan Ciprus LLB (Hons) tanfolyamát az Ügyvédi Szabályozó Hatóság és a Bar Standards Board akkreditálta (az angol és walesi ügyvédek és barristerek szabályozó testületei). Ezzel a fontos akkreditációval az UCLan Ciprus LLB-jét minősítő jogi diplomának tekintik, amely mentességet biztosít a szakmai jogi képzések akadémiai szakaszától azok számára, akik ügyvédek vagy barristerek akarnak lenni. Ezen túlmenően a Ciprusi Ügyvédi Kamara az UCLan Ciprus LLB-jét minősítő jogi diplomának is elismerte.

Karrierlehetőségek

A diplomások anyagi jogi ismeretekkel és kulcsfontosságú átruházható készségekkel rendelkeznek, amelyeket a munkáltatók értékelnek. A törvényes diplomások nagyfokú foglalkoztathatósággal rendelkeznek a karrier széles körében: jogi szakma; köz- és magánszektor igazgatása és irányítása; tanácsadási szolgáltatások; kiegészítő jogi szakmák; jogi végrehajtási és szabályozási szolgáltatások; üzleti, banki, biztosítási és pénzügyi szolgáltatások; alap-, közép- és felsőfokú oktatás.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), has been established since 2012, in Larnaka. It is located in Pyla, Larnaka, and it is now in its seventh year of operation.

The University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), has been established since 2012, in Larnaka. It is located in Pyla, Larnaka, and it is now in its seventh year of operation. Kevesebb