A főiskolai diploma összehasonlító, európai és nemzetközi jogi tanulmányok (CEILS) a Jogi Kar Trento kínál alapos oktatási tapasztalat a karrier a piacon a nemzetközi jogi szakma.

105879_CEILS-frame003-tagliata.jpg© Gianpiero Mendini - Origami Videográfia

A CEILS tanítványai hiteles nemzetközi tapasztalatot és mindenre kiterjedő oktatást biztosítanak az összehasonlító, európai, nemzetközi és transznacionális jogban. Az egyéb nemzeti jogrendszerekkel együtt az olasz jog elemeit az európai, összehasonlító és nemzetközi kereteken belül tanítják.

Végül, de nem utolsó sorban a CEILS hallgatóknak lehetősége nyílik arra, hogy nemzetközi intézményekben gyakornoki programokat kérjenek. A diákok közösségének sokszínűsége növeli tanulási elkötelezettségüket, és fokozza kapcsolataikat más kultúrákkal. A CEILS tananyagot olasz és külföldi professzorok tanítják, akik széleskörű kutatási és oktatási tapasztalattal rendelkeznek Trentóban és külföldön.

Tanulási terv

Első év Második év Harmadik év
Összehasonlító jogi rendszerek A nyugati jogi tradíció története Foglalkoztatás és munkaügyi jog
Összehasonlító alkotmányos törvény Bevezetés a közgazdaságtanba Üzleti és társasági jog
Romand Alapítványok az európai jogban Nemzetközi törvény Közigazgatási jog
Az uniós jog Összehasonlító magánjog Transznacionális polgári peres ügyek összehasonlító perspektívája
A magánjog alapjai az EU szemszögéből Bűnügyi törvény Büntetőeljárás összehasonlító és nemzetközi szemszögből
A jogi filozófia Az alapvető jogok többszintű védelme Üzleti és fogyasztói tranzakciók vagy a joggal való összeütközés vagy a versenyjog

Informatika és jogi kutatás
(Informatika és törvény)

Választható kurzusok
Összehasonlító energia törvény; Nemzetközi gazdasági jog; A csoportok és kisebbségek összehasonlító alkotmányos joga; Összehasonlító, kommunikációs és technológiai törvény; Bevezetés az ázsiai joghoz; Európai és összehasonlító oktatási törvény; Összehasonlító alkotmányos igazságszolgáltatás; Nemzetközi polgári peres ügyek; Az éghajlatváltozás és az energiajog; Fenntartható fejlődésről szóló törvény

Választható tevékenységek
Internship (lehetőleg nemzetközi intézményekben); Jogi írás

Záróvizsga
Írásos disszertáció

Hozzáférés a magasabb fokozatokhoz és karrierlehetőségekhez

A Bachelor diploma után a diplomások tovább folytathatják tanulmányaikat mesterképzéssel, vagy azonnal elkezdhetik szakmai karrierjüket .

A diákok, akik úgy döntenek, hogy folytatják tanulmányaikat, képesek lesznek nemzeti vagy nemzetközi mesterképzésre pályázni a jog, a közgazdaságtan, a politológia és a szociológia terén . A CEILS-diplomások összehasonlító, európai és nemzetközi profilja érvényes háttérként szolgálhat a bolognai folyamat megközelítésének a jogi oktatásban és azon túl is a több felsőfokú (második ciklus) fokozatokban.

A CEILS hallgatók számára olyan készségek is rendelkezésre állnak , amelyek különösen értékesek ahhoz, hogy a közszférában és a magánszektorban a karrierekhez való hozzáférést biztosítsák a jogi szakmák nemzetközi piacán .

Továbbá a CEILS-diplomások az iparban, a szolgáltatásokban vagy a kereskedelmi szektorokban, valamint a nemzetközi jogi szakértelmet igénylő állami vagy nonprofit magánszervezetekben is alkalmazhatók. Különösen a jogi tisztviselők vagy nyelvi jogi szakértők bizonyos pozíciói nyithatják meg a CEILS diplomások számára.

105878_CEILS-frame007.jpg© Gianpiero Mendini - Origami Videográfia

összefoglalás

Fokozat: Bachelor diploma
Időtartam: 3 év
Az oktatás nyelve: angol
Elsőéves diákok száma: 50 fő
ÚJ! Non-UE kvóta: 10 diák / 4 rendelkezésre álló ösztöndíj
A jelentkezési határidők:

  • Nem uniós tagjelöltek 2019. február 20
  • EU jelöltek 2019 március / július (TBA)

Bevitel: minden év szeptember
Kiválasztási feltételek:

  • Nem EU-jelöltek önéletrajz és nyelvtudás (minimális követelmény angol B2). A rövid listázott pályázókat ezután Skype-on keresztül vagy egyéb rendelkezésre álló eszközökkel megkérdezik
  • Az EU-pályázók tesztje (angol nyelven), amely az általános kultúrára összpontosít nemzetközi szemszögből és alapvető informatikai készségeket

Karrierlehetőségek: nemzetközi jogi piac és / vagy további nemzetközi oktatás.

Program oktatási nyelve:
  • Angol
University of Trento – Faculty of Law
Utoljára frissítve Június 25, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2020
Duration
3 Év
Nappali
Deadline
feb. 29, 2020
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2020
End Date
Június 2023
Jelentkezési határidő
feb. 29, 2020

szept. 2020

Location
Jelentkezési határidő
feb. 29, 2020
End Date
Június 2023

CEILS prgramme video presentation