Az interkulturális emberi jogi törvények mestere (ll.m.)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Üdvözöljük!

Ez az innovatív LL.M. program célja, hogy mélyreható tanítást nyújtson a korunk kritikus kérdésére: az emberi méltóság védelme a politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális vonalak mentén. Az igazságügyészek, kormányzati tisztviselők, tanárok, emberi jogi aktivisták, valamint az emberi jogok és a társadalmi igazságosság iránti elkötelezettséggel bíró üzletemberek és a nők felkérést kapnak a Miami St. Thomas Egyetem Jogtudományi Iskolájára, hogy fejlett diplomát folytassanak a nemzetközi jog: interkulturális emberi jogok.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének világhírű tanszékeiből és az elismert ösztöndíjakból származó oktatás kiválósága rendkívül ösztönző tanulási környezetet teremt, és ígéri a karrierjének legnehezebb akadémiai tapasztalatait. Figyelemre méltó vendégelőadók:

 • Guy S. Goodwin-Gill professzor, D.Phil. (Oxon.), A nemzetközi menekültügyi jog professzora (1998-2014) és az Emeritus Fellow, az All Souls College, Oxford Egyetem, Egyesült Királyság
 • A tiszteletreméltó Fausto Pocar, a volt Jugoszláviában elkövetett nemzetközi büntetőtörvényszék fellebbviteli bírája és volt elnöke
 • José Miguel Vivanco professzor, az Human Rights Watch amerikai kontinensének igazgatója, New York City
 • Viviana Krsticevic professzor, az Igazságügyi és Nemzetközi Jogi Központ (CEJIL) igazgatója, Washington, DC
 • Nora V. Demleitner professzor, Roy Steinhauser jogi egyetemi tanár, Washington és Lee Egyetem Jogtudományi Kar

A hallgatók képesek arra, hogy értékeljék a nemzetközi emberi jogi törvényekben és politikákban szereplő főbb elméleteket, gyakorlatokat és alapvető fogalmakat, valamint gyakorlati és interaktív módon végezzenek hatékony kutatásokat és érdekképviseleteket az emberi jogok területén.

Mostanra az LL.M. Az Interkulturális Emberi Jogok Intézetében 400 diákot szerzett világszerte és az Egyesült Államokból 85 országból. Ők nagykövetek az emberi méltóság védelmében folyó küzdelemben, együttműködve az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosának, az Európa Tanácsnak, az Afrikai Uniónak, a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek, a Világbanknak, az OXFAM-nak, a Nyílt Társadalom Fórumnak, a Globális Akció Parlamentjeinek, a Vöröskeresztnek és másoknak; sikeresen bíróság elé állítja az ügyeket; dolgozik a kormányok és az egyetemek számára; vagy saját nem kormányzati szervezetüket működtetik.

Az LL.M. A diploma egy év alatt 24 akadémiai kredit befejezését követően kerül megszerzésre. A program több mint 20, többnyire egyhetes, kompakt tanfolyamokat kínál az interkulturális emberi jogok terén. Az emberi jogokkal és a panaszokkal kapcsolatos eljárásokkal, a nemzetközi joggal, a humanitárius joggal, az emberi jogokkal és a terrorizmussal, az emberi jogokkal és a környezetvédelemmel foglalkoznak, valamint a menekültek, a nők és a gyermekek, az őslakos népek, a vallás, a büntetőjog és a nemzetközi kereskedelem kérdéseire . Az elméleti kérdéseket és a gyakorlati alkalmazásokat felkutató kurzusaink garantálják, hogy a több mint egy évtizede tartó program továbbra is kiváló.

Kitüntetések az LL.M. program jogosult pályázni a Doctor of Science of Law program az Interkulturális Emberi Jogok.

LL.M. Felvételi és alkalmazási követelmények

Alkalmasság

Beiratkozás az LL.M. A diploma nyitva áll egy Juris Doctor (JD) diploma vagy hasonló külföldi végzettséggel rendelkezők számára a jog területén.

Nagyon szelektív alapon a felvételt az olyan birtokosok számára is kaphatják, akik az emberi jogi okok és az emberi méltóság tekintetében kimagasló elkötelezettséget mutatnak. A programban részt nem vevő ügyvédeknek azt tanácsolják, hogy a program nem készít elő vagy minősíti a hallgatóit a jog gyakorlására, és hogy a program célja nem a diákok jogosítványa a vizsgák megszerzésére.

A hallgatók teljes vagy részmunkaidős állást kérhetnek.

Nappali hallgatók

A nappali tagozatos hallgatókat úgy definiálják, mint akik legalább egy félévben legalább hat kreditre beiratkoznak. Általában a hallgatók teljes munkaidős hallgatóként vesznek részt a program teljesítéséhez egy tanévben.

Részmunkaidős hallgatók

Kivételesen, a pályázók a részvé- teles diákokként vehetnek részt a programban. A Program Igazgatóval való konzultáció és jóváhagyás után választhatják ki képzéseiket, és négy év alatt elvégezhetik azokat. Ezen időszak meghosszabbítását szokatlan esetekben a törvényes dékán adhatja meg. Ha a tanterv megváltozik ebben az időszakban, a programigazgató a hallgatóval konzultálva meghatározza, hogy a módosított LL.M. a tanulónak be kell jelentkeznie ahhoz, hogy 24 akadémiai kredit teljes körét elérje.

Felvételi

A pályázók pályázhatnak felvételre gördülő alapon. A hely korlátozott; Annak érdekében, hogy növeljék esélyeiket, arra ösztönözzük a leendő hallgatókat, hogy a lehető leghamarabb alkalmazzák.

A pályázó a beérkezéstől számított két héten belül befoglalási határozatot fogad el. A felvételkor a hallgatóknak be kell nyújtaniuk a 300 dolláros befizetést, hogy foglalják le a helyét. Ezt az összeget jóváírják a programba beiratkozott diákok számára, és elveszik azokért, akik ezt nem tesznek. A nemzetközi hallgatók 200 dolláros SEVIS díjat számolnak fel az I-20 formanyomtatvány kiadásával. A nemzetközi pályázók részletes információkat találnak az alábbiakban.

Alkalmazás

A teljes alkalmazásfájlnak tartalmaznia kell:

 • Kitöltött és aláírt alkalmazás.
 • Jelenlegi önéletrajz (önéletrajz).
 • Személyes nyilatkozat.
 • Az összes főiskolai / egyetemi és / vagy hitelesített külföldi oklevelet vagy tanúsítványt tartalmazó hivatalos átiratokat közvetlenül a kibocsátó intézménytől kell elküldeni a Szent Tamás Egyetem Jogtudományi Karának (LL.M. Program az Interkulturális Emberi Jogokért. Minden külföldi oklevelet és átiratot angolra kell lefordítani, és igazolni vagy hitelesíteni kell. Minden külföldi hitelesítő adatot az Egyesült Államokban engedélyezett ügynökségnek kell értékelnie. Javasoljuk a World Education Services-t vagy a Josef Silny & Associates-ot.
 • Két ajánlólevél, lehetőleg egy a jelenlegi munkáltatójától és egyet a professzortól.
 • Két útlevél méretű fénykép [opcionális ebben a szakaszban].
 • Interjú személyesen vagy konferenciahívás.
 • Alkalmazási díj $ 50.

Nemzetközi pályázók

Hallgatói vízum (F1)

A nemzetközi hallgatók olyan hallgatóknak minősülnek, akiknek szükségük van egy diákvízumra, azaz nem amerikai állampolgárokra vagy állandó lakosokra. Ugyanazokat a felvételi kritériumokat kell teljesíteniük, mint az amerikai diákok. Ezenkívül be kell szerezni az I-20 dokumentumot a Nemzetközi Diákok Egyetemi Hivatala részéről, és 200 dolláros SEVIS díjat kell fizetnie az I-20 alkalmazás feldolgozásáért. Továbbá, meg kell szerezni a megfelelő hallgatói vízum állapotát, mielőtt belépett volna az országba. Az egyetemen (a rendelkezésre állás függvényében) hetente legfeljebb 20 órán át dolgozhatnak, és jogosultak arra, hogy az LL.M. program. Az utóbbi lehetőség iránt érdeklődő diákok a lehető leghamarabb kérhetik az USCIS jóváhagyását, miután tanulmányaikat az egyetem nemzetközi hallgatóinak igazgatójával kezdték. A Bevándorlási és Visa alkalmazással kapcsolatos további információkért látogasson el a St. Thomas Egyetem Nemzetközi Student Services oldalára. A nemzetközi hallgatókat különösen arra ösztönzik, hogy korán kérjék fel a vízumkérelmet, hogy időben eljussanak a vízumkérelemhez. A nemzetközi pályázóknak javasolni kell a St. Thomas Egyetem Útmutatójának megtekintését a nemzetközi hallgatóknak, mielőtt elkészítenék a kitöltött kérelmet.

LL.M. Tanterv

Az Interkulturális Emberi Jogok Mesterképzésének Mestere két félév alatt 24 kredit alatt fejeződik be, és a diákok számára széles körű kurzusokat kínál. A 24 kredit szükséges a LL.M. oklevél szükséges kreditek. Emellett a hallgatók két szemináriumot és három további elektív kreditet választanak számos nemzetközi és összehasonlító jogi tanfolyamon, valamint a JD tantervben felkínált egyéb vonatkozó kurzusokat, amelyeket az LL.M igazgatója elismer. Program. Ezek a kurzusok olyan szemináriumokat foglalnak magukban, mint például a jogállamiság, a 21. századi nemzetközi jog, a természeti törvény, az összehasonlító törvény, a szegénységi törvény és a gazdasági igazságosság, a kiberbiztonsági törvény, a törvényes elbeszélés, a szexuális identitás és a törvény, a kanonai törvény, a nők és a törvény , valamint olyan tanfolyamok, mint például az emberkereskedelemről szóló törvény, a bevándorlási törvény, a családjog, az idősebb törvény, a választási törvény, az egészségügy és az emberi jogok, a jog és az irodalom, a jog és a biomedicina, valamint a jogtudomány. A szükséges kurzusokat a jelenlegi LL.M. tanfolyam menetrend. A hallgatóknak meg kell vizsgálniuk a jogi egyetemi kurzus menetrendjét, hogy meghatározzák a jelenleg kínált szemináriumokat és választható kurzusokat.

Érintkezés

További információért az LL.M. és a JSD programok az Interkulturális Emberi Jogok terén, kérjük, vegye fel a kapcsolatot:

Roza Pati professzor, ügyvezető igazgató

Telefon: +1 305 474 2403

E-mail: humanrights@stu.edu

Honlap: www.stu.edu/humanrights

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university an ... Tovább

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university and a law school where values matter. Kevesebb