Az Európai Gazdasági és Pénzügyi Büntetőjogi Mester (LL.M.)

Általános információk

Program leírás

Ról ről

A program egyedülálló lehetőséget kínál a diákoknak az európai büntetőjog gyorsan növekvő területének feltárására, különös tekintettel a gazdasági és pénzügyi büntetőjogra.

A program hat egymást követő modulból áll, amelyek mélyreható képet nyújtanak a hallgatóknak az európai büntetőjog számos kulcsfontosságú aspektusára, amely az alábbi európai büntetőjogi területeket foglalja magában:

  • szabályozása és végrehajtása az EU-n belül,
  • Az európai büntetőjog és a büntetőeljárás,
  • a vállalati büntetőjog és a megfelelés,
  • igazságügyi együttműködés és az európai bűnüldöző szervek.

A második félévben minden hallgató előkészíti a mester szakdolgozatot, és részt vesz egy szakmai gyakorlatban, amelyen keresztül megvan a lehetősége arra, hogy tovább bővítse képességeit a megszerzett tudás valós helyzetekben való alkalmazásával.

A tanfolyamokat vezető tudósok és gyakorlók tanítják, köztük az EU Bíróságának bíráit, az EU tisztviselőit és a vezető ügyvédi irodák partnereit.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 ok arra, hogy a Luxemburgi Egyetemen az Európai Gazdasági és Pénzügyi Büntetőjogra specializálódjon:

  1. A gyorsan fejlődő jogterületen egy rendkívül specializált és egyedi programból diplomázott. A kétnyelvű program az európai büntetőjog területén végzett munkában egyértelmű előnyöket biztosít.
  2. A program kötelező szakmai gyakorlatot foglal magában Luxemburg egyik vezető ügyvédi irodájában, egy nemzeti, európai vagy nemzetközi intézményben, bankban vagy más pénzügyi intézményben, vagy egy másik érdekelt félnél.
  3. Érdemes kihasználni számos európai intézmény, nevezetesen az Európai Unió Bírósága közelsége, valamint szoros kapcsolatot és együttműködést a terület vezető szakemberekkel.
  4. A program egyesíti a különböző oktatási módszereket és eszközöket, amelyek lehetőséget adnak a diákoknak arra, hogy fejlesszék a gyakorlati készségeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sikeresen átálljanak a helyszínre, például interaktív kis csoportokban történő tanítás, szóbeli előadások, érdekképzés, valamint a figyelem a hatékony jogi kérdésekre kidolgozása.
  5. Tanulmányutak az európai és nemzetközi intézményekbe, például az Európai Unió Tanácsa, az Eurojust, az Europol, az Európai Unió Bírósága és a Nemzetközi Büntetőbíróság.

Karrierlehetőségek

Ez az LL.M. versenyelőnyt biztosít a diákok számára, hogy sikeresen lépjenek be az európai gazdasági és pénzügyi büntetőjog gyorsan bővülő területére Luxemburgban vagy külföldön, például megfelelőségi szakértőként, fehérgalléros ügyvédként vagy uniós tisztviselőként. Ezen túlmenően, a program ugyancsak ugródeszkát jelent a további tudományos tanulmányokhoz egy Ph.D. szint.

97924_Students1.jpg

A tanulmányok szerkezete

Az Európai Gazdasági és Pénzügyi Büntetőjog mestereit pályázó diákok közvetlenül a mesterképzés második évében léphetnek be (M2) azzal a céllal, hogy LL.M. fokozat. Ehhez négy évig tartó, 240 ECTS értékű tanulmány sikeres elvégzése szükséges, jellemzően a jogi vagy azzal egyenértékű tanulmányok, beleértve az európai jog kurzusait is. A diákokat felvételi bizottság döntése alapján fogadják el.

Azok a pályázók, akik sikeresen teljesítettek hároméves, 180 ECTS összegű tanulmányokat (jellemzően egyetemi diploma vagy azzal egyenértékű tanulmányok), jogosultak pályázni az LL.M. tanulmányait a luxemburgi egyetemen (M1). Számos kurzust kínál az európai és a nemzetközi jogban, ahonnan a diákok választhatnak, hogy felkészüljenek a második év specifikus követelményeire (M2).

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Tovább

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Kevesebb