Űrkutatási, kommunikációs és médiatudományi mester (LL.M.)

Általános információk

Program leírás

Ról ről

Az űr-, kommunikációs és médiatörvény a világűrrel, a nemzetközi és európai műholdas kommunikációs joggal, a médiajoggal, az elektronikus kommunikációval és az e-kereskedelmi joggal, a szellemi tulajdonjoggal, valamint az adatvédelmi joggal kapcsolatos tanfolyamokat ötvözi. E területeket nemzetközi, európai és nemzeti szinten fedi le.

A program során a diákok teljes körű szakértelemmel rendelkeznek az űr, a kommunikáció, az IKT és a média törvényi vonatkozásai terén egy izgalmas és fejlődő területen.

A program lényeges elméleti, gyakorlati és analitikus készségeket biztosít a diákoknak, hogy kitűnjenek a folyamatosan fejlődő terület gyors tempójú jogi világában. Bőséges lehetőségeket kínál a köz- és a magánszférában, valamint az egyetemeken.

A nemzetközi akadémiai partnerségek, a magán- és közszférában működő partnerekkel való együttműködés, valamint az egyetemek és a szakemberek tanítása Luxemburgon belül és kívül biztosítják a diákok élénk cseréjét és tapasztalatát.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 oka a Luxemburgi Egyetem űr-, kommunikációs és médiajogának szakosodására:

  1. A Jogi, Közgazdaságtudományi és Pénzügyi Karon a térinformatikai, kommunikációs és médiatudomány területén működő SES elnöke kutatási tevékenységeinek hasznára válik.
  2. Luxemburg számos nemzetközi IKT-cégnek ad otthont, mint például az SES globális műholdas szolgáltatója, az RTL műsorszolgáltatója, valamint az Amazon, az iTunes, a PayPal, a Skype és mások európai központja.
  3. Az opcionális gyakorlat lehetővé teszi a diákok számára, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek tanulmányaik során. A felső diákok legfeljebb hat hónapos elhelyezésre jogosultak a SES-tel. Hasonló megállapodások vannak érvényben más partnerekkel.
  4. Lehetőség arra, hogy az Európai Unió ítélkezési gyakorlatát követve kövesse az Európai Bíróság ítélkezési gyakorlatát a távközlésről, a médiáról és az IKT-ról, és elősegítse a kutatási és prezentációs készségeket az osztálytermi munkákban, írásban és mesterképzésben.
  5. Ismertesse a technikai ismereteket a távközlési létesítmények és a szabályozó ügynökségek látogatása során.

Karrierlehetőségek

A diákok felkészülnek a nemzeti szabályozó ügynökségek, a távközlési és médiaügyi minisztériumok, a média- és távközlési szektorban működő magánvállalkozások, ügyvédi irodák, űrkommunikációval foglalkozó nemzetközi szervezetek, valamint fejlesztési és támogatási intézmények foglalkoztatási lehetőségeire. Az LL.M. az űr-, kommunikációs és médiajogban ugyancsak ugródeszkát biztosít a további tudományos tanulmányokhoz egy Ph.D. szint.

97922_Library.jpg

A tanulmányok szerkezete

Az űr-, kommunikációs és médiatörvényt igénylő diákok közvetlenül a mesterképzés második évébe léphetnek be, azzal a céllal, hogy LL.M. fokozat. Ehhez négy évig tartó, 240 ECTS értékű tanulmány sikeres elvégzése szükséges, jellemzően a jogi vagy azzal egyenértékű tanulmányok, beleértve az európai jog kurzusait is. A diákokat felvételi bizottság döntése alapján fogadják el.

Azok a pályázók, akik sikeresen teljesítettek hároméves, 180 ECTS összegű tanulmányokat (jellemzően egyetemi diploma vagy azzal egyenértékű tanulmányok), jogosultak pályázni az LL.M. tanulmányait a luxemburgi egyetemen (M1). Számos kurzust kínál az európai és a nemzetközi jogban, ahonnan a diákok választhatnak, hogy felkészüljenek a második év specifikus követelményeire (M2).

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Tovább

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Kevesebb